• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek

Merhaba arkadaşımın eşi de varikoseldi ameliyat oldu çok aşırı bir yararı olmadı ama bunu sonraki tüp bebek merkezi değerlendirmeli, yeniden bir başka merkeze giderseniz zaten detaylı kontrol ederler sperm testini ona göre derecesini ve ne yapılması gerektiği hakkında bilgi verirler. Kısmen de tecrübelisiniz zaten ama her klinik her merkez ve doktor farklı çalışıyor. Zaten kişiye özel olmalı bu çok önemli. Burda birilerinin aynı durumda olup ama çok farklı ilaçlar ve yöntemlerle hamile kaldığı kişiler çok. Bence hiç bir kadın hiç bir erkek kendini başkalarıyla kıyaslamamalıdır. İmkansızmı ? Asla imkansız değil durumun. Arkadaşımın eşinde hiç sperm kalmamıştı. Ama ikizleri oldu tek bir yumurta tek bir sperm az hareketli de olsa yeter. Gerisi takdiri ilahi🙏🏼 bende yeni sürece dahil oldum tüp bebeğe 7 senelik evliyim. İçinizi ferah tutun önceki ve gelecekte olan tedavilerinizi sürekli kıyaslandırıp kaygılandırmayın kendinizi🍀
Çok teşekkür ederim, mesajınız gönlümü ferahlattı
İnşallah ameliyatın bize faydası olur
Umut ediyoruz, Rabbim herkesin gönlüne göre versin.. insan düşünmeyim kendimi üzmeyim dese de olmuyor bazen

Merhaba
Benim testlerim normaldi fakat eşimde muhtemelen varikosel kaynaklı sperm değerlerinde sıkıntı vardı
Bikaç doktor ameliyat desede bizde yaptırmadık
Girişimsel radyoloji bölümünde anjiyo tarzı bir işlem yapılıyor. Biz Kocaeli Şehir Hastanesinde bu işlemi yaptırdık fakat işlemde önemsiz bir varikosel olduğu söylendi ve birşey yapmadılar.
Proxeed Plus isimli takviye ilacı eşim sabah akşam aç karna kullandı. Sperm değerlerinde bayaa düzelme oldu.
İlk tüp bebek denememiz olumsuz sonuçlanmıştı. Sonrasında bu ilacı kullandı ve ikinci denememizde güzel haberi aldık.
Sperm kalitesizliğinden ilk denemede 7 embriyo oluşmuştu fakat donduramadık bile 5. Güne varamadılar. 2 tanesi 5. Günü gördü fakat zaten onlarda tutunamadı
2. Denememizde 4 embriyo 5. Güne vardı çift olarak dondurttuk. 2 tanesi transfer edildi 2 tanesi dondurulmuş duruyor.
Ameliyat her zaman iyi sonuç vermiyor bazen daha kötüde olabiliyor diye duymuştum. Dediğim işlemi girişimsel radyoloji bölümünde yapılan işlemi araştırın.
Eşiniz içiyorsa sigarayı azaltsın mümkün olduğunca az tavuk eti tüketin organik değilse ve dediğim ilaca şans verin bence
Bu arada eşimde varikosel durumu sanırım biraz daha ilerledi ama bu tüp bebekte bize engel olmadı

Merhaba
Benim testlerim normaldi fakat eşimde muhtemelen varikosel kaynaklı sperm değerlerinde sıkıntı vardı
Bikaç doktor ameliyat desede bizde yaptırmadık
Girişimsel radyoloji bölümünde anjiyo tarzı bir işlem yapılıyor. Biz Kocaeli Şehir Hastanesinde bu işlemi yaptırdık fakat işlemde önemsiz bir varikosel olduğu söylendi ve birşey yapmadılar.
Proxeed Plus isimli takviye ilacı eşim sabah akşam aç karna kullandı. Sperm değerlerinde bayaa düzelme oldu.
İlk tüp bebek denememiz olumsuz sonuçlanmıştı. Sonrasında bu ilacı kullandı ve ikinci denememizde güzel haberi aldık.
Sperm kalitesizliğinden ilk denemede 7 embriyo oluşmuştu fakat donduramadık bile 5. Güne varamadılar. 2 tanesi 5. Günü gördü fakat zaten onlarda tutunamadı
2. Denememizde 4 embriyo 5. Güne vardı çift olarak dondurttuk. 2 tanesi transfer edildi 2 tanesi dondurulmuş duruyor.
Ameliyat her zaman iyi sonuç vermiyor bazen daha kötüde olabiliyor diye duymuştum. Dediğim işlemi girişimsel radyoloji bölümünde yapılan işlemi araştırın.
Eşiniz içiyorsa sigarayı azaltsın mümkün olduğunca az tavuk eti tüketin organik değilse ve dediğim ilaca şans verin bence
Bu arada eşimde varikosel durumu sanırım biraz daha ilerledi ama bu tüp bebekte bize engel olmadı
Çok teşekkür ederim
Eşim ameliyatı olmak istedi yaptırdık bizde.. bakalım faydası olacak mı zamanla göreceğiz
İnşallah faydası olurda, çabalıyoruz
Bu ameliyattan sonra 6-9 ay sonra kendine geliyormuş spermler
Tüp bebeği tekrar denemeye zaten çok gücüm yoktu o yüzden biraz daha erteleme kararı aldık 🥲
Sizin adınıza çok sevindim inşallah bizde güzel haberler alırız
Şuan doktor takviyeler verdi eşim onu kullanıyor ama dediğiniz takviyeyi not alacağım diğerleri faydalı olmazsa onu alırız 🙏

Çok teşekkür ederim
Eşim ameliyatı olmak istedi yaptırdık bizde.. bakalım faydası olacak mı zamanla göreceğiz
Tüp bebeği tekrar denemeye zaten çok gücüm yoktu o yüzden biraz daha erteleme kararı aldık 🥲
Şuan doktor takviyeler verdi eşim onu kullanıyor ama dediğiniz takviyeyi not alacağım diğerleri faydalı olmazsa onu alırız 🙏
Merhaba
Çok geçmiş olsun
İnşallah faydasını görürsünüz. Mutlu haberi sizde alırsınız o günleri de görürüz inşallah

Eşim bugün oldu ameliyatı 🥲
Doktor olması gerektiğini söyledi değerleri 2 ayda biraz yükselmişti ama morfoloji falan düşük geldi doktorda bundan kaynaklı olacağını söyledi kalitesi de düşükmüş
Tüp bebekten vazgeçtik ameliyatı seçtik
İnşallah Rabbim doğal yoldan nasip eder
Herkese gönlündekini versin inşallah
Canım ama şunu bilmelisin ameliyattan sonra sayı da muhtemelen düşme yaşayacaksınız. Bizde bunu bilmeden eşim ameliyat oldu. Çift taraflı varikosel vardı. Derecesi de 3 e yakındı her ikisininde. Ameliyat olalı 9 ay bitti ve ameliyat öncesi 150 milyon olan sayı 40 milyona düştü. Bizim hızımız çok düşüktü o yüzden ameliyat olduk. Şuan tüp bebeğe başladık 2 gün oldu iğney2 başlayalı ama doktor dediki niye sizi ameliyat etmiş genelde önce tüp bebek önerilir sonra ameliyat yapılır sayı düştüğü için dedin ama biz ameliyat olduğumuzda daha yeni 1 yılımız dolmuştu. Dedi ki muhtemelen yaşınız genç ve yeni evlisiniz vaktiniz var diye yapmış demek ki dedi

Çok teşekkür ederim
Ve birde canım bize saofert diye bi takviye verdi doktor ama biz ondan memnun kalmadık ebru ceylandan promenk act aldık onun içeriği çok daha iyi faydalı o hızımızı baya yükseltti en azından 4 den 25 lere getirdi

Çok teşekkür ederim
Bu dediğim promenk act takviyesine ek balık yağı da aldık onunla kullandı. Birde şuanki doktorumuz sperm için en etkili şeyler bu takviyeler değil Allahın verdiği doğal şeyler daha etkili dedi özellikle kuru incir önerdi taneciklerini çiğneyerek yesin dedi. Doğal çilek önerdi aynı şekilde o taneciklerini çiğnesin iyice dedi. Ve en iyisi keçi boynuzu harika bir takviye olur ondan yesin ballı kısmını dedi

Canım ama şunu bilmelisin ameliyattan sonra sayı da muhtemelen düşme yaşayacaksınız. Bizde bunu bilmeden eşim ameliyat oldu. Çift taraflı varikosel vardı. Derecesi de 3 e yakındı her ikisininde. Ameliyat olalı 9 ay bitti ve ameliyat öncesi 150 milyon olan sayı 40 milyona düştü. Bizim hızımız çok düşüktü o yüzden ameliyat olduk. Şuan tüp bebeğe başladık 2 gün oldu iğney2 başlayalı ama doktor dediki niye sizi ameliyat etmiş genelde önce tüp bebek önerilir sonra ameliyat yapılır sayı düştüğü için dedin ama biz ameliyat olduğumuzda daha yeni 1 yılımız dolmuştu. Dedi ki muhtemelen yaşınız genç ve yeni evlisiniz vaktiniz var diye yapmış demek ki dedi
Yaa gerçekten mi 🥲 eşimin tek taraflıydı bizimde önceden her şey yolundaydı
Sonra hız ve morfoloji kötü geldi
Doktor bunun varikosel kaynaklı olduğunu söyledi ameliyat önerdi direk
Bizde yaptıralım dedik
İlk aylar düşer dedi takviye verdi keçiboynuzu özü önerdi özünü de içiyor keçiboynuzu da yiyor eşim
2 hafta oldu
3 ay sonra test verecek
İnşallah faydasını görürüz

Yani memnun olanda var
Fayda etmedi diyende var
Ben kendimi yeniden tüp bebeğe hazır hissetmiyordum bi de ameliyatı deneyelim dedik
Yaşayıp göreceğiz, inşallah fayda görürüz de rabbim kendiliğinden nasip eder 🥲

Yani memnun olanda var
Fayda etmedi diyende var
Ben kendimi yeniden tüp bebeğe hazır hissetmiyordum bi de ameliyatı deneyelim dedik
Yaşayıp göreceğiz, inşallah fayda görürüz de rabbim kendiliğinden nasip eder 🥲
İnşallah canım hızı falan düzeltiyor ama dediğim gibi sayıyı çok düşürüyo en azından bizde 110 milyon düşürdü sayıyı. İnşallah faydasını görürsünüz 🌼

İnşallah
Bakalım her çareyi deniyoruz 🥹
Rabbim isteyen herkesin gönlüne göre versin

İnşallah canım hızı falan düzeltiyor ama dediğim gibi sayıyı çok düşürüyo en azından bizde 110 milyon düşürdü sayıyı. İnşallah faydasını görürsünüz 🌼
Bir de siz mikrocerrahi olarak mı yaptırdınız

Back
X