tüp bebek

ozsanlatife345

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2015
3
0
29
Merhaba, annemlerin yaklaşık 19 yıldır çocukları olmuyor. Benden sonra bir daha hamile kalamadi. 3 kere tüp bebek denediler ve en sonunda Kibrista bir tüp bebek merkezinde tüp bebek yapıldı. 20 martta yumurta dollendi ve 25inde transfer yapıldı.Transferin 12. Günde tahlil yayapildi hcg oranı 11.3 ken bugün tahlil yapildi oran 1.85e düştü. Bu durumu nasıl açıklayabiliriz? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba;
Bu durumu biyokimyasal gebelik olarak açıklarız, erken düşük demektir. Çok büyük olasılıkla embriyoda oluşmuş genetik bir anomali sonucu düşmüştür. Kalitesiz yumurta veya kötü laboratuvar şartları buna sebep olabilir. Bir sonraki gebelik için önlem almak gerekir. Ayrıca erkeğe de daha önce doğmuş çocuğu yoksa genetik testler yapılmasını öneririm. Bu testler Karyotip, Sperm FISH ve Y-Delesyon testleridir.
Saygılarımla
Dr. Halil İbrahim Tekin

Merhaba;
Bu durumu biyokimyasal gebelik olarak açıklarız, erken düşük demektir. Çok büyük olasılıkla embriyoda oluşmuş genetik bir anomali sonucu düşmüştür. Kalitesiz yumurta veya kötü laboratuvar şartları buna sebep olabilir. Bir sonraki gebelik için önlem almak gerekir. Ayrıca erkeğe de daha önce doğmuş çocuğu yoksa genetik testler yapılmasını öneririm. Bu testler Karyotip, Sperm FISH ve Y-Delesyon testleridir.
Saygılarımla
Dr. Halil İbrahim Tekin
Iyi gunler Dr. Bey benim fsh 45 bu degeri dusurursem bana tup bebek uygulanirmi? Bana yardimci olursaniz sevinirim simdiden Tesekkur ederim.

Halil İbrahim bey merhaba.
29 yaşındayım ve 1 yıldır sorunum yok fakat bebeğim olmuyor, 1 kez kimyasal gebelik geçirdim. iltihaplı romatizmam var, şuan ki crp düzeyim 2.74.
2-3 ay kadar tüp bebeğe başlayacağız. doktorumuz şansımızın %60 olduğu iletti. ibrahim saraçoğlunun soğan kürü tarifi var, herkes çok memnun. bende uygulamak istiyorum yalnız aklıma takılan; uyguladığım dönemde ya gebe kalırsam ve bu kür zarar verirse diye. bu kür zarar verir mi sizce? tüp bebekten önce tüm şansımı denemek istiyorum doğal yöntemlerle..

birde şuan ki iltihap düzeyim sizce nasıl? yani bu dönemlerde ağrılarım yok denecek kadar az.. uzun zamandır bu şekilde ve ilaç kullanmıyorum hiç.. bu dönemde tedaviye başlasam şansım artar mı?
lütfen yardımcı olun...

Halil İbrahim bey merhaba üst üste sezaryen Olduğum için son doğumumda tüplerimi başlatmıştım ama şu an 25 yaşındayım ve eşimden ayrıldım nişanlıyım inşallah tekrar evleneceğim tüplerinin bağlı olmasından Hariç hamile kalamama sebebim yok tüp bebek uygularsak ne kadar başarılı olunur bana bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum saygılarımla ...

halil bey merhaba. 30 yaşımdayım. ve tam olarak 18 aydır düzenli ilişkiye rağmen gebe kalamıyorum. yumurtalıklarım çalışıyor sıkıntı yok, hsg cektirdim temiz, hormon testim normal düzeyde, kistim yok. eşimin spermiyogram testinde değerleri normal fakat en az %4 olması gereken morfoloji değeri % 8 çıktı yinede kadın dogum doktorum sınırda bir değer diyor. bizde aşılama istemedik ve direk tüp bebek istiyoruz. tüp bebeğin tutması mümkünmü bu durumda?? yada tüp bebek için erkenmi?? beklememmi gerekir???

Halil İbrahim bey merhaba.
29 yaşındayım ve 1 yıldır sorunum yok fakat bebeğim olmuyor, 1 kez kimyasal gebelik geçirdim. iltihaplı romatizmam var, şuan ki crp düzeyim 2.74.
2-3 ay kadar tüp bebeğe başlayacağız. doktorumuz şansımızın %60 olduğu iletti. ibrahim saraçoğlunun soğan kürü tarifi var, herkes çok memnun. bende uygulamak istiyorum yalnız aklıma takılan; uyguladığım dönemde ya gebe kalırsam ve bu kür zarar verirse diye. bu kür zarar verir mi sizce? tüp bebekten önce tüm şansımı denemek istiyorum doğal yöntemlerle..

birde şuan ki iltihap düzeyim sizce nasıl? yani bu dönemlerde ağrılarım yok denecek kadar az.. uzun zamandır bu şekilde ve ilaç kullanmıyorum hiç.. bu dönemde tedaviye başlasam şansım artar mı?
lütfen yardımcı olun...
Merhaba
Ben bitki tedavisi konusunda eğitim almadım,bilemiyorum.CRP düzeyiniz gayet iyi.Tüpbebek yaptırabilirsiniz .
Bol şans

Dr HITekin

Halil İbrahim bey merhaba üst üste sezaryen Olduğum için son doğumumda tüplerimi başlatmıştım ama şu an 25 yaşındayım ve eşimden ayrıldım nişanlıyım inşallah tekrar evleneceğim tüplerinin bağlı olmasından Hariç hamile kalamama sebebim yok tüp bebek uygularsak ne kadar başarılı olunur bana bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum saygılarımla ...
Merhabalar
Siz daha önce iki kez doğum yaptınız be yaşınız 25 ,dolaysıyla gebelik şansınız çok yüksektir.
Bol şanslar dilerim

Dr HITekin

halil bey merhaba. 30 yaşımdayım. ve tam olarak 18 aydır düzenli ilişkiye rağmen gebe kalamıyorum. yumurtalıklarım çalışıyor sıkıntı yok, hsg cektirdim temiz, hormon testim normal düzeyde, kistim yok. eşimin spermiyogram testinde değerleri normal fakat en az %4 olması gereken morfoloji değeri % 8 çıktı yinede kadın dogum doktorum sınırda bir değer diyor. bizde aşılama istemedik ve direk tüp bebek istiyoruz. tüp bebeğin tutması mümkünmü bu durumda?? yada tüp bebek için erkenmi?? beklememmi gerekir???
Merhaba
18 ay denedikten sonra gebe kalamıyorsanız ve sperm de normal ise yapılacak şey aşılama değil tüp bebektirr.Muhtemelen sizin HSG niz yanlış değerlendirilmiştir .% 8 morfoloji hiç bir sorun yaratmaz ayrıca bir avantajdır.

Dr HITekin

Merhaba
18 ay denedikten sonra gebe kalamıyorsanız ve sperm de normal ise yapılacak şey aşılama değil tüp bebektirr.Muhtemelen sizin HSG niz yanlış değerlendirilmiştir .% 8 morfoloji hiç bir sorun yaratmaz ayrıca bir avantajdır.

Dr HITekin

hocam nasıl yani. HSG nasıl yanlış değerlendirilirki?? Tüplerimin açık olduğu bir problem olmadığı söylendi bana..

Hocam ilk tup bebegimi denedim 12.gun hcg yaptim tutmustu 320 cikti 3 gun sonra kanamam oldu sonuc 300 indi ve dusuk oldu sizce neden erken dusuk olabilir

hocam nasıl yani. HSG nasıl yanlış değerlendirilirki?? Tüplerimin açık olduğu bir problem olmadığı söylendi bana..

Tüpleriniz açık olsa yada problem olmasa gebe kalırdınız.Tüpler düz borular değildir.Değerlendirirken açık olup olmadığı dışında "spill"yani fıçaya benzeyen uçlardan yani fimbriyalardan dağılmasına da bakmak gerekir.Ayrıca tüpler barsaklar gibi peristaltik hareket benzeri hareketler yapıp yumurta nın bulunduğu yere doğru ki bu bir solucanvari harekettir ,oraya gidip yumurtayı içine süpürür .Genelde tüpler sadece açık kapalı olarak değerlendirilmektedir ve bu sakıncalıdır .Yapışıklıklar,finizin yani fırçamsı uçların içe dönmesi "fimoziz" yada inversiyon denilen sorunlar olabilmektedir.Bu konular malesef çok az hekim Tarafından değerlendirilebilmektedir.Her şey normal denilen bir çok hasta normal yoldan gebe kalamazken bu sebepten dolayı Tüpbebek ile kolayca gebe kalabilmektedir.
Sanırım bu bilgi yeterli olacaktır.

Hocam ilk tup bebegimi denedim 12.gun hcg yaptim tutmustu 320 cikti 3 gun sonra kanamam oldu sonuc 300 indi ve dusuk oldu sizce neden erken dusuk olabilir
Merhaba
Düşüklerin veya erken gebelik kayıplarının tamamına yakını genetik bir bozukluktan olur.Karı koca Karyotip tayini yaptırmanızı öneririm.Umarım tekrarlamaz

İyi günler hocam 27 ağustosta transfer yapıldı. Bugün 5 gün oluyor ilk deneme olmadı ikinci denemede embiriyo lara genetik test yapıldı 3 tane sağlıklı çıktı genetik olarak 2 tanesi verildi şimdi korkuyorum hiç hiç belirti yok hamilelikte ilgili 6 ağustos için kan tahlili istendi

Merhaba
Düşüklerin tamamına yakını genetik bozuklardan olur.Bu genetik bozuklukların büyük bir kısmı De NOvo yani anneden babadan geçen buzukluklar değildir.Siz lütfen karı koca bir karyotip yaptırınız.Daha sonra bakalım.

Doktor bey merhaba, iki yıllık evliyim şuan 34 yaşındayım, 11 ay korunmasız ilişki sonucunda geçen Aralık ayında hamile kaldım, fakat 9. haftada bebeğin kap atışı durduğu için kürtaj oldum, yapılan genetik inceleme sonucunda turner sendromu çıktı, eşim ve bana yapılan kromozom analizi testlerinde ise bende kan pıhtlaşması olduğu tespit edildi, şuan 6 aydır tekrar çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz, sizce bir süre daha normal yoldan hamile kalmayı denemelimiyim, yoksa artık tüp bebek tedavisi yoluna mı gitmeliyiz ?

Tüpleriniz açık olsa yada problem olmasa gebe kalırdınız.Tüpler düz borular değildir.Değerlendirirken açık olup olmadığı dışında "spill"yani fıçaya benzeyen uçlardan yani fimbriyalardan dağılmasına da bakmak gerekir.Ayrıca tüpler barsaklar gibi peristaltik hareket benzeri hareketler yapıp yumurta nın bulunduğu yere doğru ki bu bir solucanvari harekettir ,oraya gidip yumurtayı içine süpürür .Genelde tüpler sadece açık kapalı olarak değerlendirilmektedir ve bu sakıncalıdır .Yapışıklıklar,finizin yani fırçamsı uçların içe dönmesi "fimoziz" yada inversiyon denilen sorunlar olabilmektedir.Bu konular malesef çok az hekim Tarafından değerlendirilebilmektedir.Her şey normal denilen bir çok hasta normal yoldan gebe kalamazken bu sebepten dolayı Tüpbebek ile kolayca gebe kalabilmektedir.
Sanırım bu bilgi yeterli olacaktır.

hocam ilginize teşekkür ederim. yeniden hsg çektirme imkanımız yok çünkü sağlık alanında herşey artık çok pahalı. iyi doktora rastlamamızda artık şans işi oldu... bu yüzden direkt olarak tüp bebek yaptırcaz ekim ayında..artık son ümidimiz bu oldu. inşallah tutar dediğiniz gibi. doktorların dediklerine güvenip tüp bebeğe yöneldik umarım bundada hayal kırıklığı yaşamayız :KK43:

Hocam merhaba,
Ben 4 yuldır evliyim son iki yıldır da bebek için uğraşıyoruz.ilk yıl belki düzenli değildi ilişki düzenimiz ama son bir yıldır düzenli olarak ilşkiye girdik olmadı.3 aşılama ve 1 tüp bebek denedik yine olmadı.geçen yıl mart ayında kistektomi ameliyatı geçrdm kist endometriozis eksterna olarak rapor edildi patolojiden.bu ameliyatımdan sonra aşılama ve tüp bebek gecrdm zaten olmadı.usg bilgilerim her iki overimde de düzenli olarak 6-8 folikül oluyor fsh değerim 7-8 arası.tüp bebek yapıldıgı esnada 5 tane de embryo donduruldu.hocam artık hiç iyi durumda değilim bir bayanda hiç mi b-hcg pozitif olmaz diyip duruyorum psikolojim alt üst oldu sizce ne yapmalıyım bana bir akıl werirseniz inanın cok mutlu olurum.

X