Tüp Bebek'de Başarı Oranı Nedir? - Kısaca Faktörler

bende sigara içmiyorum hayatımda da hiç içmedim yaşımda genç ama 1 tane yumurtam döllendi ve transfer oldu bakalım bu şartlar ne kadar etkileyecek

Sevgili Antal,

Benim eşim Azospermi idi ilk tüp bebek denemesinde hamile kaldım. Ailemde ve sülalemdeki hanımla cok doğurgan deyip yerindeyse ceketini atsan hamile kalıyor babaannemin 8 cocugu, anneannemin 10 cocugu olmuş annemin 5 cocuk. Ben tup tedavimi gecen yıl yaptırdım 32 yaşındaydım. Annem bana ozaman bizim sülalenin hanımları dogurgandır ve rahimleri sağlamdır ne atarsan tutar diyerek espiri yapmıştı :) sanırım haklıydı. Tüp bebek tedavimi yapan doktorum bana ilk seferde tutması bir mucize demişti. Yaş, genetik önemli bir faktör sanırım.

sadece kadınla ilgili değilki bu erkeğin spermimin durumuda belli olmaz
ben 21 yaşındayken ilk denemeyi yaptım
24 yumurta çıktı 20 olgundu 15 tane döllendi 3 tane transfer edildi ve dondurulamadıda kalitesizdi
çünkü eşim azosperm problemi var spermlerden dolayı
ikinci deneme 22 yaşındayken 16 yumurta toplandı 12 olgundu sadece 5 döllendi ve 3 taneden başkada transfer gününe kalmadı onları koydular tuttu
kısacası ben size göre cocukugum daha bende ikinci denemede başardım..
sigara içtim sırf bu sorunlarla karşılaştım diye
ama hep kilomu korudum zayıf biriydim spor yapıyordum fitness yürüyüş yüzme , kırmızı et çok nadir tüketiyorum.. şuan ispatlanmasada kırmızı et çok tüketenler fertil sebebi olan kişilerde çıkıyor erkeklerde çok kilo testislerin üzerine yatan göbek, kadınlarda rahim yaglanması falan falan

Benim ne ailemde cocugu olmayan bu zamana kadar 3.çiftim ben benim eşimde sorun , diğer kuzenlerimininde eşlerinde sorun erkeklerde yani.. benim tarafımda kimse srun yaşamamışken erkekler abileirmiz falan kızlarımız eş kaynaklı sorun oldundan sorun çektik..
işin ilginç tarafı eşimin tarafından ise ilk cocugu olmayan çift biziz şaka gibi akrabalarında falan filan hiç yok hepsi gayet saglıkllı ..

tedaviler sırasında sigara falan içmedim tabviki

Bende tÜp bebek tedavısıne baŞlıycam
gelecek ay Çok heycanlıyım
bırazda korkuyorum aÇıkcası
sıgarayı Şımdılerde bırakmaya ÇalıŞıyorum
ama hıÇ kolay deĞıl
canım ıstedıkÇe aklıma bebeĞımın olacaĞını getırıorum
ınŞ.ısteyen herkes anne olur......

benim ilk denemem sorun yumurtalıklar az çalışıyo diyor doktorum fsh:10
sende problem ne

benim 2 denemem negatif eşten kaynaklı bizde.doktor ilaç verdi güçlendirmek için benimde yumurtaları için bakalım hayırlısı .insan kendini zor toptuyor ama bizimde yüzümüz gülecek kucaklarımız dolayacak.herşeyin hayırlısı.

Benim 7 yumurta oluşmuştu 5 tane kaliteliydi 5 de dollenmisti 2 fire verdi 3 tane kaldı 1 tane embriyo tutmustu.

Back
X