tüp bebekle anne olanlar;tedavinizi gizlimi yaptırdınız herkese söylediniz mi

maonyaaa

bir melek diliyooorrumm
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Mart 2010
9.284
18
358
Diğer
kızlarr benim bambaşka bir derdim varr.4yıldır çeşitli sebeblerle(bende: zehirli guatır,yumurta tembelliği tüplerde zedelenme; eşimde :sperm azlığı,ilişki azlığı)
çocuğumuz olmuyor.doktorlar tüp bebek şart diyor.belki size saçma gelecek ama çeken bilir misali bu konuyu düşünmekten migren hastası oldum.doğu ilinde oturuyoruz bizim burda evlendiğin gün çocuk varmı die sorarlar 4yıl olmaması çevre için büyük bii eksiklik.burdaki zihniyeti değiştiremem onun için lütfen tüp bebek yaptırmada ne var demeyin.bizim burd açok farklı bakıolar tedaviyle olan çocuğa ben birkez yaptırdım inş gebe değilimdir tutmamıştır die dua ettim çevrenin dilinden psikolojim bozuldu.

sorum şu siz tüp bebek yaptırıdnızı kimlerle paylaştınız çevrenin tepkisi ne oldu??

çevremde yaptıranlar hep gizli yaptırdı ama benim öyle bi şansım yok.parayı eşimin ailesi verecek onun için mutlaka duyarlarrrr:ssz::ssz:

kendi ailemle ve eşimin ailesiyle paylaştık.. bir de bir kaç aile dostumuzla...herkese birşeyler söylemek zorunda değilsiniz.zaten zor bir süreç millete laf anlatmakla uğraşmayın

böyle birşey yaşamadım ama aileler dışında söylemezdim

bi sürü bitmek bilmeyen sorular cevaplar konuşmalar stres yapar sizi herkes bilmek zorunda değil

inşallah hayırlısıyla kucağınıza alırsınız yavrunuzu

ben mayıs ayında yaptırmıştım tutmuştu ancak düştü,ailemden sadece anneme söylemiştim,eşimde kendi annesine söyledi sadece ama bizim başkalarına söylememe sebebimiz,ben daha önce normal yoldan hamile kalıp 16 haftalıkken düşük yapmıştım,benimle birlikte herkes çok üzülmüştü,yine aksilik olursa diye kimseye söylemedik,nitekimde öyle oldu,daha 1 aylıkken düştü.
eşinizle konuşun,madem parayı ailesi verecekse eşin ailesiyle konuşsun,kimseye söylemesinler,söylerlerse sizin ve kendisinin psikolojisinin etkileneceğini söylesin,bebeğin tutacağı varsada tutmaz desin mesela,birde işin tabiiki negatif yönü var,tutmazsa birde millet duyduğuyla kalır,belki arkanızdan konuşurlar orasını bilemiyorum.kısacası başkalrının duyması sizi üzmeyecekse kendini saklamak için kasmayın ama sizi üzecek konuşmalar geçeceğini düşünüyorsanız mutlaka eşinizle bunu paylaşıp saklayın,hatta ailesinden bile.parayı başka birşey için borç aldığınızı söyleyin.

kızlarr benim bambaşka bir derdim varr.4yıldır çeşitli sebeblerle(bende: zehirli guatır,yumurta tembelliği tüplerde zedelenme; eşimde :sperm azlığı,ilişki azlığı)
çocuğumuz olmuyor.doktorlar tüp bebek şart diyor.belki size saçma gelecek ama çeken bilir misali bu konuyu düşünmekten migren hastası oldum.doğu ilinde oturuyoruz bizim burda evlendiğin gün çocuk varmı die sorarlar 4yıl olmaması çevre için büyük bii eksiklik.burdaki zihniyeti değiştiremem onun için lütfen tüp bebek yaptırmada ne var demeyin.bizim burd açok farklı bakıolar tedaviyle olan çocuğa ben birkez yaptırdım inş gebe değilimdir tutmamıştır die dua ettim çevrenin dilinden psikolojim bozuldu.

sorum şu siz tüp bebek yaptırıdnızı kimlerle paylaştınız çevrenin tepkisi ne oldu??

çevremde yaptıranlar hep gizli yaptırdı ama benim öyle bi şansım yok.parayı eşimin ailesi verecek onun için mutlaka duyarlarrrr:ssz::ssz:

bzde yaptıcaz bnm ailem arkadaşlarım bilecek..fakat eşimin tarafından kimse bilmeyecek kendi memleketime uzak bi yerdeyim ,eşimin tercihi tabi bu bana kalsa herkez bilsin derim..
ama beyinler küçük olunca sonuç böyle oluyor fakat bnm çenem durmaz:1::1: 10 senede geçse bi şeklde söylerim çünkü kayınvalidemin tüp bebekle ilgili gerici cahil düşüncelerini beynine çarpmak için....

bizde aileler biliyordu
yani hem eşimin ailesi hem benim ailem
başka kimse bilmiyordu çünkü herkesin ne oldu ne yaptınız oldumu diye sormalarını istemedim
ve negatif olursada tam ben kabullenmişken birisi çıkıp ne oldu diye sormasın diye gizledim ve negatif
ama artık atlattım ve herkese sonradan söyledim çünkü öbür türlüde rahat bırakmıyorlar birde onu deneyin diyorlar
bende denedik olmadı nasip değilmiş diye kapatıyorum konuyu
sizinde Allah yardımcınız olsun Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin

ilk tüp bebek tedavimi saklamadım ama ikinciyi kesinlikle saklayacağım ilki tutmadı zaten insanın kendi üzüntüsü yetiyor birde insanların saçma yorumlarına tahammül edemiyorsun bu tedavimde sadece mecburen kendi aileme söyleyeceğim başka kimseyle paylaşmak istemiyorum..

arkadaşım öncelikle hayırlı olsun inş. ALLAH kalbine göre versin .. bende yaptırdım kimseye söylemek istemedim kendi ailem dışında eşimin ailesi var ama sorunlarımız olduğu için bide üvey anne olduğu için söylemek istemedim.. ben ailemde dahil kimse bilmesin istedim kalp atışlarını duyna kadar .. yaptırdık zaten sağolsun eşim akrabalarına söylemiş teyzelerine neyse onlar önemli değil bilsinler.. test zamanımız geldi yaptırdık değer 60 çıktı ben dedim eşime demeyelim daha belli değil eşim duyurdu sağolsun söyleme dedim ısrar ettim ama nafile sonra ne oldu değer düştü kimyasal gebelik oluştu heh dedim şimdi söylediklerine yok olmadı de dedim o üzüldü tabi bu ay sonu tekrar yaptırıcaz kısmetse artık söylemez . seni çok iyi anlıyorum elinden geldiği kadar gizlemeye çalış olmadığı zman o kadr kötü oluyosun ki verende ALLAH vermeyende ama olmadığı zman etrafa suçluymuşum gibi hissettim kendimi herkes sordu çünkü bi oldu dedik bi olmadı çok kötü oldum

ayrıca özellikle kendi ailenizden anne abla v.s yardımcı olması lazım yani ağır iş fln yapmama açıısından..
ve paylaşımda bulunmakta gerekir..çünkü zorlu bi süreçççç

kendi ailemle ve eşimin ailesiyle paylaştık.. bir de bir kaç aile dostumuzla...herkese birşeyler söylemek zorunda değilsiniz.zaten zor bir süreç millete laf anlatmakla uğraşmayın

böyle birşey yaşamadım ama aileler dışında söylemezdim

bi sürü bitmek bilmeyen sorular cevaplar konuşmalar stres yapar sizi herkes bilmek zorunda değil

inşallah hayırlısıyla kucağınıza alırsınız yavrunuzu

ben mayıs ayında yaptırmıştım tutmuştu ancak düştü,ailemden sadece anneme söylemiştim,eşimde kendi annesine söyledi sadece ama bizim başkalarına söylememe sebebimiz,ben daha önce normal yoldan hamile kalıp 16 haftalıkken düşük yapmıştım,benimle birlikte herkes çok üzülmüştü,yine aksilik olursa diye kimseye söylemedik,nitekimde öyle oldu,daha 1 aylıkken düştü.
eşinizle konuşun,madem parayı ailesi verecekse eşin ailesiyle konuşsun,kimseye söylemesinler,söylerlerse sizin ve kendisinin psikolojisinin etkileneceğini söylesin,bebeğin tutacağı varsada tutmaz desin mesela,birde işin tabiiki negatif yönü var,tutmazsa birde millet duyduğuyla kalır,belki arkanızdan konuşurlar orasını bilemiyorum.kısacası başkalrının duyması sizi üzmeyecekse kendini saklamak için kasmayın ama sizi üzecek konuşmalar geçeceğini düşünüyorsanız mutlaka eşinizle bunu paylaşıp saklayın,hatta ailesinden bile.parayı başka birşey için borç aldığınızı söyleyin.

bzde yaptıcaz bnm ailem arkadaşlarım bilecek..fakat eşimin tarafından kimse bilmeyecek kendi memleketime uzak bi yerdeyim ,eşimin tercihi tabi bu bana kalsa herkez bilsin derim..
ama beyinler küçük olunca sonuç böyle oluyor fakat bnm çenem durmaz:1::1: 10 senede geçse bi şeklde söylerim çünkü kayınvalidemin tüp bebekle ilgili gerici cahil düşüncelerini beynine çarpmak için....

bizde aileler biliyordu
yani hem eşimin ailesi hem benim ailem
başka kimse bilmiyordu çünkü herkesin ne oldu ne yaptınız oldumu diye sormalarını istemedim
ve negatif olursada tam ben kabullenmişken birisi çıkıp ne oldu diye sormasın diye gizledim ve negatif
ama artık atlattım ve herkese sonradan söyledim çünkü öbür türlüde rahat bırakmıyorlar birde onu deneyin diyorlar
bende denedik olmadı nasip değilmiş diye kapatıyorum konuyu
sizinde Allah yardımcınız olsun Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin

ilk tüp bebek tedavimi saklamadım ama ikinciyi kesinlikle saklayacağım ilki tutmadı zaten insanın kendi üzüntüsü yetiyor birde insanların saçma yorumlarına tahammül edemiyorsun bu tedavimde sadece mecburen kendi aileme söyleyeceğim başka kimseyle paylaşmak istemiyorum..

arkadaşım öncelikle hayırlı olsun inş. ALLAH kalbine göre versin .. bende yaptırdım kimseye söylemek istemedim kendi ailem dışında eşimin ailesi var ama sorunlarımız olduğu için bide üvey anne olduğu için söylemek istemedim.. ben ailemde dahil kimse bilmesin istedim kalp atışlarını duyna kadar .. yaptırdık zaten sağolsun eşim akrabalarına söylemiş teyzelerine neyse onlar önemli değil bilsinler.. test zamanımız geldi yaptırdık değer 60 çıktı ben dedim eşime demeyelim daha belli değil eşim duyurdu sağolsun söyleme dedim ısrar ettim ama nafile sonra ne oldu değer düştü kimyasal gebelik oluştu heh dedim şimdi söylediklerine yok olmadı de dedim o üzüldü tabi bu ay sonu tekrar yaptırıcaz kısmetse artık söylemez . seni çok iyi anlıyorum elinden geldiği kadar gizlemeye çalış olmadığı zman o kadr kötü oluyosun ki verende ALLAH vermeyende ama olmadığı zman etrafa suçluymuşum gibi hissettim kendimi herkes sordu çünkü bi oldu dedik bi olmadı çok kötü oldum

ayrıca özellikle kendi ailenizden anne abla v.s yardımcı olması lazım yani ağır iş fln yapmama açıısından..
ve paylaşımda bulunmakta gerekir..çünkü zorlu bi süreçççç

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.rabbim hepiznizin gönlündekini versin.
eşim ailesine sölemeden asla yapmaz eşimin anne ve babasının ağzılarında bakla ıslanmaz herkese söylerler.zaten kaynanam benim hastalıklaırmı bile herkese anlatıo hastalıklı gelin die.

eşiniz tamamen sorunun kendisinde olduğunu söylesin. o zaman çekinirler belkide inşallah tez zamanda evlat sahibi olursunuz.:34:

bende bi süre tedavi gördüm. ailelerimiz biliyordu sadece.

Niye cekiniyorsun ki. Buda birtur tedavi.

Yumurta sizin sperm sizin sadece ufak bir operasyon goruyorsunuz.

Kaldiki caresizlikten baskalarinin sperm ve yumurtasini kullananlar var bu hayatta. Napsinlar haklilar.

Asla cekinmem. Kotu bir sey yapmiyorsun ki. Onlar sizin bebekleriniz ( ikiz olucak galiba :) )

Hem unutma birseyi yadirgayani, kinayani aynisini yasatmadan almazmis rabbim yanina

Kinayanlara gul gec. Onemlimi ya senin kuzularin olmus

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.rabbim hepiznizin gönlündekini versin.
eşim ailesine sölemeden asla yapmaz eşimin anne ve babasının ağzılarında bakla ıslanmaz herkese söylerler.zaten kaynanam benim hastalıklaırmı bile herkese anlatıo hastalıklı gelin die.

evet hastalıklı olan biri var ama sen değilsin kaynanacığın....beyni hastalıkllı galiba,düşünemediğine göre!!

Canım bende 2 yıldır evliyim ve bebeğimiz olmadı :(

Eşimle ilgili aramızdaki en özel mevzular kimseye söylemedim. Fakat bazen o kadar ısrar ediyorlar ki çocuğun olsu geciktirme yok sonradan olmaz, yaşımda 28 bu arada,30 'uma girmeden yapmalıymışım.

Kayınvalidem tutturdu ben oğlumun çocuğunu istiyorum diye...
Hiçkimseye sorun yok diyorum o kadar özel bir konu ki...ne eşimi ne de kendimi de yıpratmak istemiyorum..
Ben tüp bebek tedavisi yapsam kimseyle paylaşmam. İnsanlar gerekli gereksiz konuşup duruyorlar, senin stresli olduğun bir süreç olucak belki de ben olsam söylemezdim.. Sadece eşinin ailesi bilecekse özellikle tembih et, kimseye söylemesinler.

Biraz sabretsinler, Allah nasip ederse bebişi herkese müjde verirsiniz inşallah.

kuzenim yaptırdı. o ve eşi hiçbir şey demedi de herkes anlamıştı. sonuçta uzun zamandır evlilerdi ve ikizlere hamileydi.
söylemese de herkes anlıyordu.

tedavi suresince soylemeyin kimseye, daha sonrada ikizin ucuzun olursa da anlarlarsa anlasinlar. yeterki evlatlarin saglikli sihhatli olsun gerisi bos. onlarin sevgisi yeter o zaman :16:

sen nasıl rahat edeceksen o şekilde davran derim
insanların düşüncesini hiç takma okadar çokki cahil insanlar laf anlatamazsın onlara bilirim..
sadece aileniz bilmesi yeterli çünkü aileden para alınacakmış.ama kimse bilmeden yaptırınca insanlara laf anlatmak zorunda kalmıyosun bilgin olsun. hem hamile kalınca ki inş. kalırsın hiçkimsenin tüp bebek olduğunu bilmesi gerekmez..

ben kimseden saklamadım herkesde biliyo zaten normlade olmadığını. arada bir karşıma çıkan cahil insanlarada Rabbim çaresi varsa tedavi olunuz ben elimden geleni yaparım takdir Allahın derdim. onların aklına hemen karışmıştır sizin deildir konusu gelir onların ne kadar cahil olduklarını yüzlerine vurmayı iyi bilirdim..

8 yada 9 a kadar herkese söylemiştim. Sonra canımın istediğine söyledim , istemediğine söylemedim. Yani içinden geçene ve yaşadığın yerin şartlarına göre karar verirsiniz.

kimseye söyleme derim..eşimin aileside pek iyi hoş görülü yorumlar yapmıyolar...biz başladık olmadı,iptal oldu filan sadece annem ve ablama söyledim..söylememin nedenleride şu ;1: sürekli arayıp ne yaptınız diye sorarlardı kesin sters yapardım bende 2:olmaz tutmaz Allah ne derse o ama öğrendiklerinde ayy uyyy diye acımalarını çekemem kimsenin 3:benim ablam aşılama ile hamile kaldı uyuz eltisi her toplulukta yeğenimi göstererek bu aşılamayla olduuu diye güyyya acıdığını fakat içten kendi ufak beyninde alay ettiğini zannederdi ablam çok sinir olmuştu o zamanlar ..benim etrafımdada yeterince var bunlardan..4:1.de olmadı 2.de olmadı diyelim 3.ye başlayınca''yeter asi oluyosunuz Allah vermiyo demek ki..hayırsız sakat bi çocuk verir görürsünüz''diyen cahiller var..bunuda eşimin arkadaşının eşine söylemiş kaynanacığı...yani başın ağrımasın istiyosan söyleme canım..kendi annen bilsin yeter........................................

ik önce Allah gönlüne göre versin..bu sıkıntıları zaten yaşayan anlıyor canım.bende 5. senemi bitirdim evliliğimde ve halen gebe kalamadım.1 sene ilaç tedavisi ve 2 aşılama yaptırdım ama olmadı.Allah nasip ederse ramazan bayranımdan sonra tüp bebek yaptıracağım.bende ilk zamanlar saklıyordum birde insanlar soruyor bebek yokmu diye artık ne söyleyeceğimi şaşırıyordum.ama artık söylüyorum.tedavi oluyoruz tüp bebek yaptıracağız diye gerçi bu seferde problem kimde diye soruyorlar.birde insan kendini yanlız hissediyor.bu tür konuları konuşacak yada dertleşek insan arıyorsun.bir arkadaşım bana demişti bizim özelimiz yok diye..bu tür problem yaşayan insanlarda özel diye bir şey kalmıyor..zaten sıkıntılar yetmezmiş gibi birde yaşadığın yerde bu tür şeyler insanı dahada çok boğuyor.birde karşı tarafın ailesi ne kadar iyi olursa olsun genede gelinler suçlanıyor yada imalarda bulunuyorlar.kimse kendi oğluna laf getirtmek istemiyor..şöyle zahmetsiz bi şekilde bizde zırt diye doğuruversek neyi olacak ama olmuyor işte..

Back
X