Arkadaşlar bu topiğin açılalı biraz zaman olmuş. Ben sizleri ateş ölçme topiğinden hatırlıyorum. Bu ateş ölçme işi strese stres katıyor ama şimdiye kadar beni hiç yanıltmadı.
Ben şu an 3. tüp bebeğimi deniyorum. Daha önceden bir taze bir de dondurulmuş denememiz var. Taze embriyo transferinde ateşim hiç düşmemişti 37'lerdeydi ama sonuç negatif. Zaten tüp bebekte progesteron aldığın için ölçmeni önermiyorlar. O ateşi yüksek tutuyor. Ben yinede meraktan ölçmüştüm. İkincisinde ise adete yakın düştü ve o da negatif. Progesterone rağmen düştü yani. Bu sefer transferden sonraki 3. gün ve yine 36.2'ye düştü! Yani yumurtlamadan sonraki 6. gün ediyor. Bu kadar erken nasıl düşer anlamış değilim. Ama düşünce de benim umudum kalmıyor. Fertilityfriend sitesinde tüp bebek yapıp hamile kalanların grafiğine baktım hiç düşmemiş. Düşmesi yeteri kadar progesteron olmadığını gösteriyor galiba. Ama onu da anlamıyorum çünkü her sabah jel yapıyorum, geçen cuma da iğne olmuştum.
Ben ateşim düştüğü gün olmadı diye düşündüm. Haftaya salı test günüm. İnşallah pozitif çıkar da ateş beni ilk defa yanıltmış olur.