Tüp bebekle hamile olanlar

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Tüp bebek yöntemiyle hamile kalanlar kilo durumunuz nedir ?
Ilaçlarin etkisiyle normal hamilelere göre daha fazla kilo aldigimiz dogru mu ?

21.haftadayim ve 10 kilo aldim.
Bu normal degil çünkü ekmek yemiyorum hamur işi yemiyorum yemeklerim zeytinyagli abur cuburum hic yok surekli meyve ile besleniyorum aciktigimda ceviz badem vs yiyorum tuz yok denecek kadar az , sekerliyle aram yok peki ya bu kilolar ???

Şimdi diyen olacaktir hamilesin daha kilolarimi sorun ediyorsun diye.
Hayir sükürler olsun allah isteyen herkese yaşatsin ama ben şişiyorum elim ayagim kollarim bacaklarim her yerim şiş kum torbasi gibi.
Benim ogrenmek istedigim hala ilaçlarin etkili olup olmadigi.

Kuzenim gecen gun dediki 9 ayliktim seninle ayni kilodaydim.

Varmi benimle ayni durumda olan birileri ?

Bu normal degil çünkü ekmek yemiyorum hamur işi yemiyorum yemeklerim zeytinyagli abur cuburum hic yok surekli meyve ile besleniyorum aciktigimda ceviz badem vs yiyorum tuz yok denecek kadar az , sekerliyle aram yok peki ya bu kilolar ???

Hayir sükürler olsun allah isteyen herkese yaşatsin ama ben şişiyorum elim ayagim kollarim bacaklarim her yerim şiş kum torbasi gibi.

Daha önceki gebeliklerimde hep 6 7 kilo almıştım. Tüp bebekte ilaçlarla 1.5 kilo aldım. 9. Haftada 4 kiloya çıkmıştı arığın kilo. Doktor diyetisyene yolladı. Dediğin gibi dikkatliyim yemek konusunda ama nafile. Diyet bir ise yaramadı zaten. 1 haftadır 100 gr dahi veremedim.

Bende tüp bebekle ikizlerime hamileyim 🤰
En son 23. Haftada 10 kilo almıştım şimdi 26 olduk bi iki kilo daha almisimdir sanırım
Bende hızlı kilo aldım tüp bebekle olmasının etkisi de var bence
Bir sürü ilaç falan sisiriyor insanı 😬
Esas bundan sonra daha çok alacağız gibi bı 25 le tamamlarim heralde hamileliği 😁

Bence ilaçlardan değil vücudumda şiş diyorsun başka bir sıkıntı olmasın yemek de çok yemiyorsun ekmek ıvır zıvır yokken o ilaçların etkisi olamaz.. Biliyorsun bende tüp bebekle hamile kaldım 22.haftanın içindeyim ekmekte yiyorum normal seyrinde yemekte ıvır zıvırım cok yok arada muhakkak yeniyor bazen dışardan da yediğim oluyor ayda 2 kere falan ama ben toplamda 700 gr falan aldım hatta basta 2.5 kiloya yakın verdim hamilelikte hala daha tamamlayamadım doktorun ne diyor bu duruma ?

Tup bebek tedavi surecinde kilo aldim evet ozellikle estrofem kullanirken .. 1 yil icinde iki kere tedavi gordum doktorum bu ilaci kullanirken kilo alicaksin istahi acick demisti zaten ama hamileligimde suan 24. Haftadayim basindan beri 3 kilo aldim sadece. Yani o ilaclarin donemi bitti artik hersey bizr bagli gidiyor ki ben hala deltacortil yani kortizon kullaniyorum

o_O Benim. Oğlum da tüp bebek. Ama ben 28 haftaya gelince toplamda 4kilo almıştım aslında 6ay lığı deviren kadar hiç kilo almadım desem. Mide bulantım hiç olmadı. Ve ben baştan beri hamur. İşlerine așerdim. Poğaça börek kuru pastalar..

Ben de ikizlerime hamileyim. 28. haftanın içindeyiz ve 9 kilo aldım. 🙄 İlk üç ay bulantıdan 8 kilo vermiştim. 🤦🏻‍♀️ Serklajlıyım ve yediklerime çok dikkat etmem lazım çünkü istirahat halinde olmam gerekiyor. Doktorum en son kontrolümde karbonhidratı ve meyveyi yasakladı bebeklerin suyu artabilir ve erken doğum olabilir diye. Sizin de aklınızın bir köşesinde bulunsun diye paylaşmak istedim 😊

Arkadaslar tüp bebekle kilo almamizin sebebi vitamin takviyeleri bence acayip istahimi acmisti benim tabi streste vardi oldu olmadi diye 1 kg da verdim hatta
sonra bulantilar basladi 8 haftada 3-4 kg verdim
tedaviye baslarken 55 kg dim
simdi 58 kg 28+2 deyim
7 kg almisim bende

Daha önceki gebeliklerimde hep 6 7 kilo almıştım. Tüp bebekte ilaçlarla 1.5 kilo aldım. 9. Haftada 4 kiloya çıkmıştı arığın kilo. Doktor diyetisyene yolladı. Dediğin gibi dikkatliyim yemek konusunda ama nafile. Diyet bir ise yaramadı zaten. 1 haftadır 100 gr dahi veremedim.

Al bendende o kadar bu kadar dikkatli beslenmeyle gecen ay +6 kilo çiktim tartida gozlerime inanamadim.
Kuzenimde doktorun seni diyetisyene yolicak normal degil kilolarin dedi.

Yesem dicem ki yarasin... kilolar onemli degil verilir. Ama şiskinlik ve istahsizlik beni mahfediyo.

Bende tüp bebekle ikizlerime hamileyim 🤰
En son 23. Haftada 10 kilo almıştım şimdi 26 olduk bi iki kilo daha almisimdir sanırım
Bende hızlı kilo aldım tüp bebekle olmasının etkisi de var bence
Bir sürü ilaç falan sisiriyor insanı 😬
Esas bundan sonra daha çok alacağız gibi bı 25 le tamamlarim heralde hamileliği 😁

Yani bunun bir çözumu yokmu peki ? Herkes ayni seyi söyluyor cok şişmissin az ye biraz ekmegi kes falan. Ee zaten ekmek yemiyorum ananas deneyim diyorum ödemi atiyormuş.

Ben normalde 59 kiloydum tup bebek tedavisi zamaninda bol bol ananas yedim. 5.haftamda 57 kilo çiktim tartida.

Birde doktorumda gecen kontrolde +6 ciktim. 3 gun sonra saglik ocaginda +2...
Hangisine inanacagimi sasirdim.

Bence ilaçlardan değil vücudumda şiş diyorsun başka bir sıkıntı olmasın yemek de çok yemiyorsun ekmek ıvır zıvır yokken o ilaçların etkisi olamaz.. Biliyorsun bende tüp bebekle hamile kaldım 22.haftanın içindeyim ekmekte yiyorum normal seyrinde yemekte ıvır zıvırım cok yok arada muhakkak yeniyor bazen dışardan da yediğim oluyor ayda 2 kere falan ama ben toplamda 700 gr falan aldım hatta basta 2.5 kiloya yakın verdim hamilelikte hala daha tamamlayamadım doktorun ne diyor bu duruma ?

Maşallah demek istiyorum sana allahm nazarim degmesin cok amin 🙏
Doktorum hicbirsey demedi henüz.
Ama herkes birden şistigimi söyledi yaklasik 5 gun icinde birden şiştim... o hafta kontrole de gittim bebek gayet iyiydi benimde tansiyon flan normaldi...

Ama git gide daha cok şişiyorum...
Kan serumu verdiler bana 1 ay once onun etkisi olur mu acaba ?

Tup bebek tedavi surecinde kilo aldim evet ozellikle estrofem kullanirken .. 1 yil icinde iki kere tedavi gordum doktorum bu ilaci kullanirken kilo alicaksin istahi acick demisti zaten ama hamileligimde suan 24. Haftadayim basindan beri 3 kilo aldim sadece. Yani o ilaclarin donemi bitti artik hersey bizr bagli gidiyor ki ben hala deltacortil yani kortizon kullaniyorum

Benim aklima aşilama yaptirdigim donemler geldi canim. Aşilamadan birkac ay sonra deli gibi şişmiştim. Bir ara taninmayacak duruma gelmişti kollarim yüzüm falan. Tartida ayni kilodaydim ama çok şişmiştim. Doktoruma sorsam daha iyi sanirim.

o_O Benim. Oğlum da tüp bebek. Ama ben 28 haftaya gelince toplamda 4kilo almıştım aslında 6ay lığı deviren kadar hiç kilo almadım desem. Mide bulantım hiç olmadı. Ve ben baştan beri hamur. İşlerine așerdim. Poğaça börek kuru pastalar..

5.haftada 57 idim.
10.haftada 60
12.haftada 61
16.haftada 62
19.haftada 67
Bu normal gelmiyor...
Ama 19.haftada 67 cikarken 20.haftada saglik ocaginda 64 çiktim 🙄

Normal gelmiyor bu kilo artişi..
Hamile degilken daha çok yiyordum düşünün. Birsey yerken 3 kez düsünüyorum bu bebege yariyormu diye. Yoksa yemiyorum. 1 kez cips kola sürmedim agzima.

Ben de ikizlerime hamileyim. 28. haftanın içindeyiz ve 9 kilo aldım. 🙄 İlk üç ay bulantıdan 8 kilo vermiştim. 🤦🏻‍♀️ Serklajlıyım ve yediklerime çok dikkat etmem lazım çünkü istirahat halinde olmam gerekiyor. Doktorum en son kontrolümde karbonhidratı ve meyveyi yasakladı bebeklerin suyu artabilir ve erken doğum olabilir diye. Sizin de aklınızın bir köşesinde bulunsun diye paylaşmak istedim 😊

Teşekkur ederim cok sagolun. Yakinda doktorum bana da yasaklayacak yemek yemegi. Zaten az yiyorum hic yiyemem artik

Arkadaslar tüp bebekle kilo almamizin sebebi vitamin takviyeleri bence acayip istahimi acmisti benim tabi streste vardi oldu olmadi diye 1 kg da verdim hatta
sonra bulantilar basladi 8 haftada 3-4 kg verdim
tedaviye baslarken 55 kg dim
simdi 58 kg 28+2 deyim
7 kg almisim bende

Benimde bulantim olmadi. Birde bende şey var. 1 hafta iştahim açiksa 2 hafta kapali yani...
28.haftaya gore kilonuz ideal gozukuyor aslinda.

24 haftada 10 kilo aldım toplam ilaçlar şişirme olmadı progestan ve fıtıl de 20 hafta kadar kullandım aksine şimdi ise 2kilo vermisim bebek alıyor diyorlar hayırlısı Allahtan

Ben 1 haftadır kabızım. Karnım davul gibi gaz dolu. Öyle ki gaz şişkinliği belime agri yapıyor. Ne yapacağımı şaşırdım valla
Aman ikinma sakın ben öyle bir hata yaptım allaj bir daha yaşatmasın öyle bir kanama oldu bebeğimi kaybediyorum sandım 1 hafta hastanede yattım 9. Haftada sonra taki 24 haftaya kadar ara ara kanama oldu doktorunu ara bana bir şurup verdi o geçirmedi sonra ikinci sürüp verdi kireç gibi bisey o gecirdi sukur rabbime

Back
X