tup bebekte anomali

sevilmedim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2012
326
88
Hocam merhaba.benim 1 basarisiz asilama.1basarisiz tup bebek ve son dondurulmus embriyo ile denedigimiz tup bebegimiz basarili idi.gebelik olustu fakat 11.haftada ikili tarama testine gittigimizde bebegimizin kafatasi olusmamis beyni disardaymis ve kaburgalari olusmamis kalbi disardaymis.bu yuzden kurtaj oldum.tupbebek asamasinda yapilan tum testlerde bende de esim dede bi problem yoktu.sebepsiz infertilite teshisi kondu.bebegimiz kromozom analizine gitti sonuc bekliyoruz.
Size sormak istediklerim;
1:bebekteki bu anomalinin adi nedir.neden bu anomali gelismistir.
2:ben bundan sonra normal yoldan gebe kalabilirmiyim.
3:eger kalirsam ayni durum tekrarlarmi
4:eger bebekte kromozom bozuklugu cikarsa dogal yoldan gebe kalmak sakincali mi
Cevaplarinizi bekliyorum hocam.kendi doktorumdan gereken destegi ve aciklayici cevaplar alamadim.saygilar hocam

Hocam merhaba.benim 1 basarisiz asilama.1basarisiz tup bebek ve son dondurulmus embriyo ile denedigimiz tup bebegimiz basarili idi.gebelik olustu fakat 11.haftada ikili tarama testine gittigimizde bebegimizin kafatasi olusmamis beyni disardaymis ve kaburgalari olusmamis kalbi disardaymis.bu yuzden kurtaj oldum.tupbebek asamasinda yapilan tum testlerde bende de esim dede bi problem yoktu.sebepsiz infertilite teshisi kondu.bebegimiz kromozom analizine gitti sonuc bekliyoruz.
Size sormak istediklerim;
1:bebekteki bu anomalinin adi nedir.neden bu anomali gelismistir.
2:ben bundan sonra normal yoldan gebe kalabilirmiyim.
3:eger kalirsam ayni durum tekrarlarmi
4:eger bebekte kromozom bozuklugu cikarsa dogal yoldan gebe kalmak sakincali mi
Cevaplarinizi bekliyorum hocam.kendi doktorumdan gereken destegi ve aciklayici cevaplar alamadim.saygilar hocam
Merhabalar : Öncelikle fetusun karyotip ( genetık ) analızı sonucu ıle tekrar gorusmek faydalı olucaktır. Fetusun genetık sonucu normal cıkar ıse bu tür olguların sporadık olma ıhtımalı yuksek olabılmekte( sporadık: aılede ılk kez gorulen , tek tük, nadıren gorulen ,cogunlukla tekrar etmeyen durumlar)Sporadık olguların bır sonrakı gebelıgınızde ortaya cıkma rıskı normal populasyondan fazla olmamamakta .Eğer bir kromozomal bozukluk cıkar ıse bozuklugun tipine göre genetık ayıklama metodu ıle tüp bebek tedavısıne ihtıyac var mı karar verılmelıdır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X