Merhaba, konuyu açan kişi olarak aylar sonra buraya 4 aylık hamile şekilde dönüyorum :) O kadar tedaviler, uygulamalar, takviyeler vs. ne yaptınız diye soracak olanlar için hiçbir şey yapmadık. Normal gebelik oldu. Tıbben söyleyecek bir kelime dahi bulamıyorum. Ancak inançlı insanlar için paylaşmak istediğim şeyler var...
Arkadaşlar tıbben çare aramaya elbette devam etmeliyiz ancak önemli bir hakikat vardır; Allah her duayı işitir, bilir ve karşılıksız bırakmaz. Lakin O’nun takdir ettiği zaman ve şekilde. Kur’an-ı Kerim’de pek çok peygamberin evlat sahibi olma duası yer alır. Hz. Zekeriyya (a.s.), yaşlılığında Rabbine şöyle niyazda bulunmuştu: "Orada Zekeriyya Rabbine dua etti: ‘Rabbim! Bana katından tertemiz bir nesil bağışla. Şüphesiz Sen duayı işitensin." (Âl-i İmrân, 38)
ve Allah onun duasını kabul ederek Hz. Yahya’yı lütfetti. Yine Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz şöyle buyurur: “Göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır. Dilediğini yaratır. Dilediğine kız evlat verir, dilediğine erkek evlat verir. Yahut onları erkekli kızlı ikiz olarak lütfeder. Dilediğini de kısır bırakır. Şüphesiz ki O, hakkıyla bilendir, her şeye gücü yetendir.” (Şûrâ, 49-50) Bu ayet, evlat meselesinin tamamen Allah’ın kudretinde olduğunu ve O’nun takdiri dışında hiçbir şeyin gerçekleşmeyeceğini bize açıkça hatırlatmaktadır. Demek ki duamız hemen kabul olmadığında bu, reddedildiği anlamına gelmez; bilakis bizim için bir imtihan, sabır ve teslimiyet vesilesidir. Elbette bu süreç nefsimizi zorluyor. Çevremizde yeni bebeği olan çiftleri görüyor ve özeniyoruz, sosyal ortamlarda bitmek tükenmeyen bilmeyen sorularla muhatap olarak hep bir eksiklik hissediyoruz. Tüm bunlar yaşanırken nefse sabret demek ağır geliyor.
Ancak...
Her duamızda, Allah’ın kudretini, büyüklüğünü ve hikmetini tefekkür etmeliyiz. O, dilediğini dilediği vakitte yaratandır. Bize düşen ise koşulsuz şartsız teslimiyettir. Çünkü Allah’ın takdirinde gecikme yoktur; her şey en hayırlı zamanda gerçekleşir. Bu yüzden evlat isteğimizin gerçekleşmesini beklerken umutsuzluğa düşmeden, “Allah bana yeter, O ne güzel vekildir” diyerek imanımızı güçlendirmeliyiz. Çünkü dua sadece istemek değil, aynı zamanda Allah’a yönelmek, O’na bağlılığımızı tazelemektir. Neticede, evlat da, rızık da, ömür de Allah’ın takdirindedir. Biz dua etmeye devam ettikçe Rabbimiz kulunun halini bilir ve en hayırlısını verir.
Selametle...