• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TÜP BEBEKTE HAŞİMATO HASTASINA KORTİZON TEDAVSİ ŞART MI?

ahsen su

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
1.629
965
123
Merhaba hocam ben haşimato hastasıyım son kez aşılama deneyeceğim tutmazsa tüp bebeğe geçeceğim.
Arkadaşımda haşimato hastası gittiği tüp bebek merkezi mutlaka kortizon tedavisi ile haşimatonun tedavi edilmesi gerektiğini edilmediği takdirde düşük veya erken doğum olacağını söylemiş kortizon yan etkisi olan bir tedavi üstelik bebeğe zararı olur diye düşünüyorum .
Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhaba hocam ben haşimato hastasıyım son kez aşılama deneyeceğim tutmazsa tüp bebeğe geçeceğim.
Arkadaşımda haşimato hastası gittiği tüp bebek merkezi mutlaka kortizon tedavisi ile haşimatonun tedavi edilmesi gerektiğini edilmediği takdirde düşük veya erken doğum olacağını söylemiş kortizon yan etkisi olan bir tedavi üstelik bebeğe zararı olur diye düşünüyorum .
Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Merhabalar : kanda tiroıd fonksıyonlarınızın normal olması oldukca önem arzeder.Bu konuda deneyımlı bır endokrınolog ıle görusmenız yararlı olur. Üreme ıle ılgılı deneyımlı bır hekım tarafından muayene edılmenız ve düşük yapacak herhangı bır rısk faktoru var mı ? gebelık basarısını artırmak ıcın nasıl bır yol ızlenmelı?bu konular aydınlatılmalıdır.Dıger yaklasımlar kanıta dayalı bılgıler olmadıgı ıcın onerılmemektedır.
Daha fazla bılgı için bize muracaat edebılırsınız.Bol şans dılerım.

Back