Erkek İnfertilitesi Tüp bebekte morfoloji sorunu

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bazen diyorum keşke bende sorun olsaydı , belki kolay çözülürdü diye .Nasip artık ne yapılım:işsiz:Olana kadar tüp bebeği deneyeceğz:anneadayı:
Aynen 😙 az önce arkadaştaydık 2 hafta dk almadım hamile kalmışım geri başladım hemen diyo o sırada bebek tutmuş . 😂 olabiliyo yani

Merhaba...benim yumurtalik rezerv azligim varmis subatta ogrendim ve aralikta da kurtaj olmak zorunda kalmistim...31 yasindayim ve 5 yillik evliyim....son 2. 5 yildir bebek istedik esimle ve bu sure zarfinda spontan gelisen 3 gebeligim de 6-7haftalikken kuretaj oldum gelismediklerinden dolayi...rahim filmi temiz kqn pihtilasmasi temiz. esimle kromozomlarimiz temiz .hormonlar normaldi derken yumurtalij rezervi azligini ogrenince doktorumuz ona bagladi dusukleri hani kalitesiz yumurtalar kalmistor diyerek tup bebege yonlendirdi...simdi izmirde bir doktorda tup bebek surecine basladik ve ilk defa esimden de spermiyogram istendi sonuc morfoloji %1 sayi 18 milyon ileri hareket %2 total hareket %34 cikti... bazi yerlerde okudum dusuklerin sebebi kalitesiz spermlerden de olabilecegi belirtiliyordu...simdilik 1 aydir esimle vitaminler aliyoruz...doktor gecen ay regliyken 9 yumurta sayabildi ve bir muddet esinle vitamin alin sonra tup bebege baslayacagiz dedi...bizim surec uzun olacak ama kaba taslak son tibbi gelismeleri uygulasin istedim...spermlere mikrocip uygulanacak ve ardindan mikroenjeksiyon...sonra embriyo olusursa pgt ye gonderilecek eger pgtden de saglam embriyo donerse rahmim hazirlanacak ve kortizon ile intrapilid serum esliginde transfer yapilacakmis....Allahim isteyen herkese yardim etsin ...o kadar cok stresliyim ki bu surec nasil gececek bilemiyorum...kac yum toplanacak onun stresi ayri kac embriyo oluscak ayri sonra pgtten kac saglam donecek ayri bebegim tutunacakmi ayri ve en son bebegimin kalp atislarini duyup saglikla kollatima alabilecekmiyim stresi ayri.. gerci Allahim baska dert vermesin buna da sukur🙏

Back
X