• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekte ne kadarlık gebe olduğumuzu nasıl hesaplarız ?

tgce888

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2023
347
141
33
30
Merhaba kızlar 🌸 benim son adet tarihim 26 ekim transfer tarihim de 19 kasım ben hangisine göre hesaplayacağım bilen var mı her yerde başka bir şey okuyorum da kafam çorba gibi oldu 🙄

Son adet tarihine göre yapılıyor hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏💜

Progestan kullanmaya başladığımız tarihi baz alıyoruz demişti tüp bebek doktorum. Normal hesaplamada son adet tarihinden sonraki 14. Gün hamile kaldığımız farz ediliyor, biz tam tarihi bildiğimiz için 14 gün geriye gitmemiz gerekir. Mesela ben adetten 12. gün progestana başladım, takip doktorum sat ı 2 gün erkene çekti bu yüzden. Ultrason çünkü sat a göre değil, progestana göre uyumlu ilerliyor.

Ya da hiç bunlara kafa yormaya gerek yok, doktorlar ultrasona bakıp söylüyorlar :)

Progestan kullanmaya başladığımız tarihi baz alıyoruz demişti tüp bebek doktorum. Normal hesaplamada son adet tarihinden sonraki 14. Gün hamile kaldığımız farz ediliyor, biz tam tarihi bildiğimiz için 14 gün geriye gitmemiz gerekir. Mesela ben adetten 12. gün progestana başladım, takip doktorum sat ı 2 gün erkene çekti bu yüzden. Ultrason çünkü sat a göre değil, progestana göre uyumlu ilerliyor.

Ya da hiç bunlara kafa yormaya gerek yok, doktorlar ultrasona bakıp söylüyorlar :)
Henüz çok yeni çift embriyoydu şimdi sadece 1 tane minicik bi kese göründü aslında hiçbir şey net değil ama insan böyle çok bekleyince her şeyi merak ediyor işte 🙈 o heyecanla doktora da soramadım :)

Back
X