Tüp bebekte normal doğum yapan varmı?

DeliMavi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
1.287
7
681
İstanbul
merhaba arkadaşlar,ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım.şuan 3aylık hamileyim,doğumu düşündüğüm zaman normal doğum olsun istiyorum bugün doktorum sezaryen önerdi riske girme dedi,ama ben yinede normal doğum istiyorum aklım karıştı neden normal doğum olmasın?tüp bebekte normal doğum yapan varmı?fikirlerinize ihtiyacım varopuyorumnanaktan

doktorunun deme sebebi normal dogumda yasanabilcek aksilikler bu doktorlar cok komik tup bebek onlar icin kiymetli gebelik oysaki anlamiyorlar her gebelik kiymetlidir:) yoksa sen simdi normal hamilelikle ayni sartlardasin istersen tabiiki normal olur doktorun sadece cok ugrastin kavustun sezeryan her zaman normal doguma gore bebek icin daha az risklidir diye boyle diyor. oysaki avrupada normal dogum bebek icinde en az risklisi, bebegin normal dogumda hem cigerlerindeki su cikiyor hem de bir hormon salgiliyormus. ayrica sarilik olmuyor. ama gelde bunu turk doktorlarina anlat, haa ben sezeryan isterim ama normalin daha iyi oldugunu hamileyken ogrenmistim ayrintili. turkiyede olay su arkadasim, programli dogum doktorlar cok rahat randevuyla daha fazla parayla doguma giriyorlar burda ise zavalli doktorlar bazen saatlerce ya da iki gun dogumu bekliyorlar tatillerinden donenler mi ararsin, tum hasta randevularini iptal edip maddi kayip yasayanlar mi. ama hala herkes yok turkiyede tup bebek daha iyi yok turk doktorlari cok muthis diyor. inanin sezeryan istememe ragmen turkiyedeki bu cilginligi anlamiyorum burdaki kendi doktoruma inandiramadim bile bana yok sen yanlis biliyorsun hic o kadar sezeryan serbest olur mu, sacmalama bile dedi bana dusun adam inanmiyor bile dediklerime:)))

yorumun için teşekkürler,söylediklerine aynen katılıyorum.bencede her bebek kıymetlidir.acil bir durum olmadıkça sezaryana karşıyım bende,kısmet artık tüp bebk doktorum bunu söyledi.şimdi normal özel hastanede doktora devam edicem bakalım o ne yorum yapıcak.içimi rahatlattın sağol....

kızlar bende bu konuyu düşünmeye başladım.dr.umla onuşmadık henüz. ben bebek yoğunbakım hemşiresiydim. hemde istanbulun hatırı sayılır hastanelerinden birinde çalıştım. normal doğum olayı aslında çok komplike bir ola. her zaman rahat ve yolunda gitmiyor. bir takım riskler herzaman var. ama eğer normal süreçte sorunsuz olursa bebek için en sağlıklısı.akciğerlerindeki sıvının dışarı atılması bebeğin ilerde akciğer ve solunum hastalıkları riskini azaltıyor. onun dışında kötü yanlarıda var.kalça veya omuz çıkığı olması,hele en kötüsü bebeğin doğum kanalında kalması ki bu dudumda hemen ameliyathane hazırlanıp acil sezeryana alınması gerekiyor. ben işin içinde olduğum içinde korkularım daha fazla. ama bir arkadaş sarılık olmaz demiş normal doğan bebek.bunu düzelteyim. bebeklerde görülen yenidoğan sarılığı kandaki eritrositlerin parçalanarak bilirubin adlı maddeyi açığa çıkarması sonucu oluyor.bilirubin idrar ve dışkı yoluyla atılarak sarılık geçiyor. yani bebeğin beslenmesiyle alakalı.eğer anne sütü yetiyorsa bebek yeterinde dışkılayıp idrar yapıyorsa sarılık olmaz. yani doğumla direk alakası yok.ama sezeryanda normal zamandan önce olduğu için annenin sütünün gelmesi birkaçgün sürebiliyor bu arada bebekte sarılık olabiliyor. ama bunun içinde mümkün olduğunca bebeği aç bırakmamak gerekiyor. bende tercih olarak normal doğumu isterim.ama korkularım var. annem hep diyorki "senden önce birçok kadın normal doğurdu,senden sonrada doğuracak" bence dr.umuza ve hastaneye güvenmeliyiz. ver herşeyin normal gitmesi için dua etmeliyiz.

arkadaşlar bende şu an tüp bebek gebeliği yaşıyorum yedinci ayıma girdim ve kesinlikle normal doğum düşünüyorum sezaryana karşıyım inşallh her şey yolunda giderde bi aksilik çıkmaz ise sezeryan düşünmüyorum sonuçta sezeryan olunca bıçak altına yatıyosun iğleşmen bir hayli uzun süğrüyo ama normal doğumla bir haftada toparlanabiliyo insan inşallh normal doğum yaparım allah hepimizin yardımcısı olsun

bende senin gibiyim,aynı şeyleri düşünüyoruz,şartlar bakalım ne göstericek.inşallah sağlıkla normal doğum yaparız

inşallah canım allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin ayrıca tüp bebekle normal doğum yapan üç arkadaş tanıyorum ben ve daha bir çok kişi vardır bilmediğimiz sıkma canını herşey nasip kısmet işi bebekler sağlıklı olsunda normal yada sezeryan hayırlısı neyse o olsun inşallh

valla benimde gönlümden normal doğum geçiyor. hastanede en fazla 1 gece kalıyosun hemen ayaklanıp bebeğinin bakımını rahatlıkla yapıyorsun. babam bile riske atmazlar sezeryana alırlar diyor. bakalım kısmet ben kilolu olduğum için normal doğum zor olabilirmiş ama sezeryan dikişlerimde zor iyileşir. eğer iki embriyo konulabilseydi ve ikiz bebeğim olsaydı direk sezeryan olcaktı.

valla kızlar bende tüp bebek gebesiyim 6.ayımdayım ve sezaryan düşünüyoruz ve dr.umda kesinlikle normal doğum yapma diyor...
bizde eşimle sezaryan da karar kıldık..tabiki herkese göre bebeği kıymetlidir ama bizler için daha fazla..sonucunda maddi manevi güç sarfediyoruz...ve dr.umunda dediği gibi riske atmak istemiyoruzz...
neyse inş normal doğurmak isteyenler umarım herşey yolunda gider ve doğurursunuzz...hepimiz inş hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız..sağlıklı sıhhatli bir şekilde....

ben de sezaryenle bebeğimi kucağıma aldım . aynı endişeler sanırım tüm tüp bebek dr.larında var ve ister istemez bu durum size de sşrayet ediyo bi süre sonra .. normal doğ.dan sonra da çabuk iyileşemeyenler var , bu kişiden kişiye değişiyor , hatta aynı kişinin farklı zamanlardaki doğumları bile değişkenlik gösteriyor , bence çok fazla deşelemeyin , hangisi kafanıza yatıyorsa onu uygulayın , yoksa bir çok fikrin ortasında kalmak daha fazla kafa karışıklığından başka bir işe yaramıyor
hepinize sağlıklı ve kolay doğumlar dilerim ...

bende bu konuyu merak ediyordum aslında ilk önceleri doktorum normal doğum yapabilirsin sorun yok dedi ama en zon gittiğimde sezeryanla alıcaz bebeği dedi ben normal doğumistiyodum 7 günüm kaldı doğuma sezeryan olmak istemiyorum ama çatımda darmış bebeğime bişiey olcak diyede korkuyorum

ben normal doğum istiyorum ama sezaryan mecbur kalınırsa yapılabilir tabiki,ben doktorumun tüp bebek diye sezaryanı istemesini anlamıyorum.yoksa mecburiyet olursa ona karşı değilim...

selam benimde tüpbebek yöntemiyle iki tane cocugum oldu allaha sükür ikisinide normal dogum yaptim kizim 8 olacak oglum ise 9aylik ikiside gayet saglikli oldular.bazen doktorlar risk almak istemiyor onun icin kolaya kaciyorlar.benin doktorum iki hamileliyimde normal dogumu önerdi bana iyikide önermis ben normal dogum yaptigim icin cok mutluyum.herkesede tavsiye ederim eyer bir problem olmadigi süre normal dogum eniyisi.kendinize iyi bakin allah saglikli bir hamilelik ve dogum nasip eder insallah.

oh be sonunda beni rahatlatan bir cevap geldialkisalkisalkis,beni çok mutlu ettin teşekkür ederim.Allah çocuklarına hayırlı sağlıklı uzun ömürler versinopuyorumnanaktan

kaç gündür bir kişi bile ben normal doğum yaptım demedi ilginç......

geç kaldım ama normal doğum yapılabiliyomuş hasteneye gittiğimde 1cm açıklık vardı doğum başlamış dediler ama 26 saat sonunda 1.5cm açılınca sezeryana alındım çok istedim ama normal doğuramadım inş tüm isteyenler sorunsuz normal doğurur

hayırlı olsun sonunda bebeğine kavuştun demek.sen daha önce çatım darmış normal doğuma engel demiştin,demekki kısmet buymuş.boşver bunları bebeğinin tadını çıkar ne mutlu sana,darısı başımıza:CüvCüv:

selam neda,sen hangi hastanede doğumyaptın ve dokturun kimdi, bende çok fazla normal doğum yapmak istiyorum, ama maalesef dokturum illaki sezaryen diyor,burda doktor çok önemli tabi diğer şartlarda çok önemli.

merhaba bende tüp bebek annesiyim ve bende oğlumu sezeryanla doğurdum
malesef tüm dr larda aynı endişe var canım riske atmak istemiyorlar
halbuki herkesinde söylediği gibi tüm bebekler değierli
ama eyetkiner diye bi arkadaşım vardı gene burda o normal dğum yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…