Tüp bebekte rahim duvari inceligi

• Konu Sahibi Konu Sahibi atag
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

atag

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2016
10
3
6
40
Merhabalar hocam bende rahim duvari inceligi var. Istanbulda da dondurulmus 5 adet emriyom var. Hocam hergun folik asit folbiol kullaniyorum 1adet. Ayrica da estrofem kullaniyorum her donemde toplam 12-13gun kadar. Su anda 2ay mola verdik.
doktorumuz adetin 2.gunu 2.3mm iken 2doz 4 gun kullaniyor.Sonra 3doz 5 gun , sonrasinda da 4 doz 4 gun kullandiriyor. Bunlarin sonunda toplam kalinlik 6 mm oluyor ... bazi aylarda 7 mm ye yukseliyor. Ama daha yukari cikmiyor bu yuzden tup bebek transferini gerceklestiremiyoruz. Yaklasik 3-4 aydir yumurtalar dondurukdu bekletiyoruz. Artik biran once kalinlassin da uygulamaya gecelim diye bekliyoruz. Nar suyu da ictim , ermis aktarin ayva cicegi cayinida ictim etki etmedi. Bakalim simdi 2 ay moladayiz sonra tekrarsan deneyecegiz ama baska bir doktora daha gorunmek istiyorum. Bu konuda kneriniz varmi hocam alternatif Fikirleriniz yada tavsiyelerijiz olursa sevinirm. istanbul kartalda yasiyorum
Not: 2014 de miyom ameliyati oldum , ekim ayinda da histereskopi oldum. Ufak bir parca alip patolojiyede gonderildi herhangi bir enfeksiyona rastlanmadi.

Merhabalar hocam bende rahim duvari inceligi var. Istanbulda da dondurulmus 5 adet emriyom var. Hocam hergun folik asit folbiol kullaniyorum 1adet. Ayrica da estrofem kullaniyorum her donemde toplam 12-13gun kadar. Su anda 2ay mola verdik.
doktorumuz adetin 2.gunu 2.3mm iken 2doz 4 gun kullaniyor.Sonra 3doz 5 gun , sonrasinda da 4 doz 4 gun kullandiriyor. Bunlarin sonunda toplam kalinlik 6 mm oluyor ... bazi aylarda 7 mm ye yukseliyor. Ama daha yukari cikmiyor bu yuzden tup bebek transferini gerceklestiremiyoruz. Yaklasik 3-4 aydir yumurtalar dondurukdu bekletiyoruz. Artik biran once kalinlassin da uygulamaya gecelim diye bekliyoruz. Nar suyu da ictim , ermis aktarin ayva cicegi cayinida ictim etki etmedi. Bakalim simdi 2 ay moladayiz sonra tekrarsan deneyecegiz ama baska bir doktora daha gorunmek istiyorum. Bu konuda kneriniz varmi hocam alternatif Fikirleriniz yada tavsiyelerijiz olursa sevinirm. istanbul kartalda yasiyorum
Not: 2014 de miyom ameliyati oldum , ekim ayinda da histereskopi oldum. Ufak bir parca alip patolojiyede gonderildi herhangi bir enfeksiyona rastlanmadi.
Merhabalar :
Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı önemlıdır. Laboratuvar tüp bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. sizin durumunuzda rahım ıcınde ıncelık olusması gebelıgı olumsuz etkılemekte ancak deneyımlı ellerde yapılacak hısteroskopı ıle olabılecek yapısıklıgın acılması ve rahım ıcıne uygulanacak spıral ve bazı hormon ılacları ıle rahım içinin düzeltılmesı faydalı olur.Ayrıca özel bazı solusyonlar ıle( G-CSF gıbı) rahım ıcınde perfuzyonun artırılması tetıklenerek rahım ıc zarı kalınlıgının 7 mm nın ustune cıkarılması amaclanır.

hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle gormekte fayda vardır.
Daha fazla bılgı için bize muracaat edebılırsınız.Bol şans dılerım.

Back