• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebekte Rapor İşlemleri

birinsantanesi

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
55
Puanlar
8
Merhabalar
Kızlar kısaca hikayemden bahsedeceğim.
Ben Kocaeli tıp fakültesinde tüp bebek tedavisi için sürece hayırlısı ile başlayacaktım 1,5 yıldır gebelik planlıyoruz fakat gerçekleşmediği için tüp bebeğe geçtik. Benim amh en son 1.61di ve bugün tekrar hormon testi yaptırdım. Hsg çektirdim tüpler açık rahimde de sıkıntı yok pcos vs de yok. Benim sıkıntım 2023 yılında gerçekleştirilen ince bağırsak ameliyatlarının yarattığı yapışıklık problemi. ( 1 ayda 3 kez ameliyat oldum dikiş tutmadığı için ). Burda emek hoca gördü beni önce tüplerini direkt aldır ameliyat ol gel sonra 2 aşıma ve sonra tüp bebek süreci dedi. Zaten 2 aşılama da tutmayacak sonra tüp bebeği deneriz dedi. Bende farklı bir doktordan görüş almak istedim. Eray Çalışkan hocayı buldum o da bir ameliyatın daha benim için tekrar yapısıklık riski olacağını tüp bebeği önce deneyelim olmazsa kesin ameliyat şart gözüyle bakarız dedi. Ben en azından bu süreç maddi olarak zorlayacağı için rapor çıkartmak istiyorum. En azından ilaçların yükünü azaltır. Benim durumda tüpler açık fakat işlevsel olmadığı için rapor çıkarma durumum oluyor diye okudum ama emin değilim bilgisi olan var mı?
bu yapısıklık zaten tam o yumurtayı yakayan tüycüklerin orayı etkilediği için gebe kalamıyorum anlayacağınız.Dertleşmeye de ihtiyacım var:(

Sonunda benimle aynı birini buldum. Benimde çocukken geçirilen apandisit ve geçen yıl kist alınma durumundan yapışıklıklar ve tüpler kapalı. Kasımda gazi üniversitesinden ameliyat raporum ile ilaç raporu çıkararak bir tedavi oldum. Doktor size tüpleri aldır gel demiş benimde belki olabilir ama takip ediyorum bu durumu şöyle önce yumurta büyütülüp toplanıp sonra ameliyat yapılıyor tüplerde kapalı ameliyat ile alınabiliyor açık ameliyat yerine işinde iyi doktor bulun aldıracaksanız. Ama yumurta gelişiminden sonra yaptırın benim düşüncem bilmiyorum. Benimde çok yapışıkmışım var kan değerlerim her şey normal tek sorun geçirdiğim ameliyatlar bakalım sonuç ne olacak. Öbür ay tedaviye başlayacağım. Doktor size ilaç protokolü ne söyledi ona göre rapor düşünün günlük 300 falan verirse gonal f i çıkartın olursa. Ama ilaç dozu düşükse çokta uğraşmaya gerek yok 3 kutu 900 gonal f e 3750 gibi bir şey verdim raporlu. Parayla 9900 tl idi kutusu. 1 kutuda parayla aldık rapora 3 kutu gonal f 900 yazmışlar o yüzden yani. Fazla dozlu rapor verse alır evde dururdu ihtiyacı olana verirdim

Size de çok geçmiş olsun bizim gibi vakalarla tanışmak zor olsa da malesef kader arkadaşı olmuşuz. Benim ameliiyatlarım açık olduğu içim yapısıklık derecesinin ciddi olduğunu düşünüyorlar. Bende tüpler açık görünüyor ama hsg de verdikleri o sıvı bir yerde geçerken göllenme yaptığı için yapısıklık orada dediler ve bu tüylerin olduğu bölüm gibi görünüyor o sosis görüntüsü var mı bilmiyorum açıkçası. Kapalı ameliyat benim karın içi yapışıktık nedeniyle sıkıntılı çünkü bağırsağın delinme olasılığı olduğu için riske atamıyorum

Merhabalar
Kızlar kısaca hikayemden bahsedeceğim.
Ben Kocaeli tıp fakültesinde tüp bebek tedavisi için sürece hayırlısı ile başlayacaktım 1,5 yıldır gebelik planlıyoruz fakat gerçekleşmediği için tüp bebeğe geçtik. Benim amh en son 1.61di ve bugün tekrar hormon testi yaptırdım. Hsg çektirdim tüpler açık rahimde de sıkıntı yok pcos vs de yok. Benim sıkıntım 2023 yılında gerçekleştirilen ince bağırsak ameliyatlarının yarattığı yapışıklık problemi. ( 1 ayda 3 kez ameliyat oldum dikiş tutmadığı için ). Burda emek hoca gördü beni önce tüplerini direkt aldır ameliyat ol gel sonra 2 aşıma ve sonra tüp bebek süreci dedi. Zaten 2 aşılama da tutmayacak sonra tüp bebeği deneriz dedi. Bende farklı bir doktordan görüş almak istedim. Eray Çalışkan hocayı buldum o da bir ameliyatın daha benim için tekrar yapısıklık riski olacağını tüp bebeği önce deneyelim olmazsa kesin ameliyat şart gözüyle bakarız dedi. Ben en azından bu süreç maddi olarak zorlayacağı için rapor çıkartmak istiyorum. En azından ilaçların yükünü azaltır. Benim durumda tüpler açık fakat işlevsel olmadığı için rapor çıkarma durumum oluyor diye okudum ama emin değilim bilgisi olan var mı?
bu yapısıklık zaten tam o yumurtayı yakayan tüycüklerin orayı etkilediği için gebe kalamıyorum anlayacağınız.Dertleşmeye de ihtiyacım var:(
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun biz de düşük Amh nedeniyle tüp bebeğe yönlendirildik. Özelde tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum ancak fiyatlar çok yüksek. Devletten ilaçlar için rapor alıp SGK anlaşmalı özel bir hastanede tüp bebek yapılabiliyormuş. Yaşım ve Amh değerim nedeniyle rapor verilir dediler ancak böyle bir şey gerçekten var mı onu bilmiyorum. En azından özelde ilaç ücreti ödemeyiz diye düşündük. Sizin bu konuda bilginiz var mı ? Bir de üniversite hastanesinden nasıl randevu aldınız biz alamıyoruz.

merhabalar öncelikle size de geçmiş olsun, amh eğer 1’in altındaysa rapor çıkıyor, kadın doğum infertilite bölümünden randevu alıp, öykünüzden bahsedince zaten tüp bebek için gerekli evrak listesini veriyor ve siz toplayıp tüp bebek bölümüne evrak teslimi yapıyorsunuz ve dosyaya istinaden de ilk görüşme için hangi hoca müsait ise onların belirttiği tarihte hocayla görüşüyorsunuz. Asistanı sizi arıyor şu tarihte gelin diyor. Kocaeli de mi oturuyorsunuz sizde

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun biz de düşük Amh nedeniyle tüp bebeğe yönlendirildik. Özelde tüp bebek yaptırmayı düşünüyorum ancak fiyatlar çok yüksek. Devletten ilaçlar için rapor alıp SGK anlaşmalı özel bir hastanede tüp bebek yapılabiliyormuş. Yaşım ve Amh değerim nedeniyle rapor verilir dediler ancak böyle bir şey gerçekten var mı onu bilmiyorum. En azından özelde ilaç ücreti ödemeyiz diye düşündük. Sizin bu konuda bilginiz var mı ? Bir de üniversite hastanesinden nasıl randevu aldınız biz alamıyoruz.
merhabalar öncelikle size de geçmiş olsun, amh eğer 1’in altındaysa rapor çıkıyor, kadın doğum infertilite bölümünden randevu alıp, öykünüzden bahsedince zaten tüp bebek için gerekli evrak listesini veriyor ve siz toplayıp tüp bebek bölümüne evrak teslimi yapıyorsunuz ve dosyaya istinaden de ilk görüşme için hangi hoca müsait ise onların belirttiği tarihte hocayla görüşüyorsunuz. Asistanı sizi arıyor şu tarihte gelin diyor. Kocaeli de mi oturuyorsunuz sizde. Bazı yerler SGK ile de anlaşması var yani ilaçların %70inini ödüyor,(ilk deneme için)

merhabalar öncelikle size de geçmiş olsun, amh eğer 1’in altındaysa rapor çıkıyor, kadın doğum infertilite bölümünden randevu alıp, öykünüzden bahsedince zaten tüp bebek için gerekli evrak listesini veriyor ve siz toplayıp tüp bebek bölümüne evrak teslimi yapıyorsunuz ve dosyaya istinaden de ilk görüşme için hangi hoca müsait ise onların belirttiği tarihte hocayla görüşüyorsunuz. Asistanı sizi arıyor şu tarihte gelin diyor. Kocaeli de mi oturuyorsunuz sizde. Bazı yerler SGK ile de anlaşması var yani ilaçların %70inini ödüyor,(ilk deneme için)
Evet kocaelideyim. Bugün gittik infertilite tüp bebek ilk başvuru diye bir alan vardı ordan aldık. Dediğiniz gibi tahlil vs istedi. Hsg filmini nerde çektirdiniz acaba ? Bana anestezi istersen özelde yaptırabileceğim söylendi

merhabalar sizdemi kocaeli üniverstesinden tüp bebek raporu almıştınız

Back
X