• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekte taze transfer mi? Dondurulmuş embriyo transferi mi?

yasoo6756

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2023
7
1
1
32
Merhaba, opu işlemim oldu. Doktorum taze transfer mi yapalım dondurulmuş mu yapalım düşün karar ver dedi. Böyle deneyimi olanlar nasıl ilerledi? Başarı durumu nasıl oldu?

Bence taze denemelisin benim dondurulmuslar cozulunce kalitesi bozulmuştu riske atmaya değmez

Doktor ihtimalleri vs anlattımı?
Yani bunu yapsak böyle şunu yapsak böyle ama karar senin gibisinden?

doktorun bu kararı size bırakması çok enteresan geldi bana. sonuçta doktor olan o siz ne bilebilirsiniz ki bu konuda. rahminizin ve embriyonun durumuna göre size uygun kararı verip bildirmesi gerekir. Uzmanlık alanınız olmayan bir konuyu size bırakması bana enteresan geldi. ben taze 3.gün embriyosu ile 6.ayımdayım. şükürler olsun. allah sizlere de nasip etsin dilerim. dondurulmuşla alakalı bilgim yok. opuda eğer rahim zarar görmediyse yani durumu iyiyse taze transfer için uygun diyordu doktorum. bende 7 yumurta oluştu. o sebeple rahmim çok yorulmadı. pko olan hastalarda genelde dondurulmuş transfer ediyorlar.

karnım şişti opu işleminden sonra, pazartesi tekrar kontrole gittiğimde de, perşembe tekrar gel bakcam rahmini uygun bulmazsam belki transferi yapmıcam bile dedi. Perşembe herşey uygunsa bir embriyo koyabilirim ama bir iki ay beklersen iki embriyo da koyulabilir dedi. Aklım karıştı tamamen benimde

Doktor ihtimalleri vs anlattımı?
Yani bunu yapsak böyle şunu yapsak böyle ama karar senin gibisinden?
Çok detaylı anlatmadı, perşembe rahminin son haline bakcam netleşcek dedi. Belki rahmin durumunu net görmediği için şimdiden net yorum yapmadı. ama benim opu işlemin inanılmaz sancılı oldu. 3 gün geçti zor eğiliyorum

Merhaba, opu işlemim oldu. Doktorum taze transfer mi yapalım dondurulmuş mu yapalım düşün karar ver dedi. Böyle deneyimi olanlar nasıl ilerledi? Başarı durumu nasıl oldu?
Normalde kararı doktorun vermesi gerekir🙈 benim taze transfer olarak düşündü doktorum ama yumurta toplama günü 17 yumurta toplandı, doktorum yumurta sayısı çok olduğu için rahmimin dinlenmesi gerektiğini söyledi ve iyi ki de öyle oldu o kadar ağrım vardı ki kaç gün geçmedi yani velhasıl rahminin durumuna göre bu tercihlerden biri yapılıyor. Ağrın çoksa bence diğer ay dondurulmuş ol ama ağrın yoksa taze transfer olabilirsin

Normalde kararı doktorun vermesi gerekir🙈 benim taze transfer olarak düşündü doktorum ama yumurta toplama günü 17 yumurta toplandı, doktorum yumurta sayısı çok olduğu için rahmimin dinlenmesi gerektiğini söyledi ve iyi ki de öyle oldu o kadar ağrım vardı ki kaç gün geçmedi yani velhasıl rahminin durumuna göre bu tercihlerden biri yapılıyor. Ağrın çoksa bence diğer ay dondurulmuş ol ama ağrın yoksa taze transfer olabilirsin
Durumumuz çok benzer. Benden de o civar yumurta toplandı. Başta taze transfer diye konuşmuştuk ama opudan sonra 2 gün oturmakta bile zorlandım. Şimdi de karnım da ağrı var. Taze transfere odaklandığımız için insan azıcık da sabırsız oluyor. Size 1 embriyo mu transfer edildi, bir de özel olmassa tuttu mu bu işlem sonucunda?

Durumumuz çok benzer. Benden de o civar yumurta toplandı. Başta taze transfer diye konuşmuştuk ama opudan sonra 2 gün oturmakta bile zorlandım. Şimdi de karnım da ağrı var. Taze transfere odaklandığımız için insan azıcık da sabırsız oluyor. Size 1 embriyo mu transfer edildi, bir de özel olmassa tuttu mu bu işlem sonucunda?
Benim de çok ağrım oldu günlerce ben de doğrulamadım çok acım vardı. Bana taze transfer yapılmadı, dondurulmuş yapıldı ve yasa gereği ilk 2 transferim de 1 tane embriyo transferi oldu ama tutmadı. 4. transferimde tuttu ikizdi ama biri devam edemedi şu an 15 haftalık kızıma hamileyim 🥰 inşallah siz ilk transferinizde pozitif sonuç alırsınız 🙏🏻

Kızlar bugün kontrole gittim. Doktor, 2. reglinde görüşelim. Şuan yaparsak riskli hala dedi. İnsan süreç içindeyken aceleci düşünebiliyor ama doktorlar daha iyi yönlendiriyor. Umarım sonuç iyi olur☺️

Yumurta toplandıktan 3 gün sonra mı transfer oluyor
Dondurulunca gelecek adeti mi bekliyorsun

Back
X