• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekten 2 ay önce yumurta kalitesi için kullanıpta memnun kaldığınız vitamin varmı kızlar

merhaba. ben şuanda aşılama tedavisindeyim daha tüp bebeğe geçmedim ama vitaminleri saatli gününe gün en az 3 ay kullanmamız gerekiyorki faydasını görelim💕 ben maxijuno kullanıyorum 1 kutu bitirdim 2. kutudayım. içeriği çok zengin bi araştırabilirsiniz. eşime de maxigo kullanıyorum

merhaba. ben şuanda aşılama tedavisindeyim daha tüp bebeğe geçmedim ama vitaminleri saatli gününe gün en az 3 ay kullanmamız gerekiyorki faydasını görelim💕 ben maxijuno kullanıyorum 1 kutu bitirdim 2. kutudayım. içeriği çok zengin bi araştırabilirsiniz. eşime de maxigo kullanıyorum
3 ay kullandım bende maxijunoyu bu ayda bu vitaminleri aldım ama inş faydası olur

Omega q10 prowomen dışında
Tedaviden 2 ay önce maxijuno stromega dvitamini kullanmıştım yediklerime dikkat edip yürüyüş yapıyordum avakado organik yumurta ev yapımı yoğurt ceviz kavrulmamis kuruyemiş yemistik bunları eşimle beraber yaptık benim kullandığım vitaminleri eşimde kullandı. Birde kısa bir süre biesteron dhea kullandim sonra üretimi durduğu için bulamadık kullanamadim. Olgun yumurta sayım artmıştı. Ben etkisi olduğunu düşünüyorum

Ben bir embriyoloğun eğitimine katılmıştım çok faydasını gördüm. Farklı farklı takviyeler tavsiye etmişti eğitimde antioksidanlar vs, direkt yumurta kalitesini artırmaya yönelik.
Her bir soruna ayrı kombinasyonlar atıyorum amh düşüklüğü için pcos için, ileri yaş için gibiydi.

Tedaviden 2 ay önce maxijuno stromega dvitamini kullanmıştım yediklerime dikkat edip yürüyüş yapıyordum avakado organik yumurta ev yapımı yoğurt ceviz kavrulmamis kuruyemiş yemistik bunları eşimle beraber yaptık benim kullandığım vitaminleri eşimde kullandı. Birde kısa bir süre biesteron dhea kullandim sonra üretimi durduğu için bulamadık kullanamadim. Olgun yumurta sayım artmıştı. Ben etkisi olduğunu düşünüyorum
Teşekkür ederim bende biesteron bulamadım çok tavsiye eden olmuştu 3 ay maxijuno kullandım omega g10 yeni başladım

Ben bir embriyoloğun eğitimine katılmıştım çok faydasını gördüm. Farklı farklı takviyeler tavsiye etmişti eğitimde antioksidanlar vs, direkt yumurta kalitesini artırmaya yönelik.
Her bir soruna ayrı kombinasyonlar atıyorum amh düşüklüğü için pcos için, ileri yaş için gibiydi.
Bende diyetisyene gittim 1 ay yaban mersimi ahududu avakado ıspanak Akdeniz usulu beslenme hafata 2 gün et 2 gün balık diğer günler sebze ağırlıklı sölemişti bol bol mor renkli sebze önerdi hepsini uyguluyorum ama inş bi faydasını görürüm

Femin Alfa ve Spero Alfa kullandık eşimle, 9 tane 5aa embriyomuz oldu 5. Gün. Bir de son 5-6 yıldır çok dikkatli besleniyoruz minimum karbonhidrat, sağlıklı yağlar, protein gibi. Sigara/alkol yok.

Bende diyetisyene gittim 1 ay yaban mersimi ahududu avakado ıspanak Akdeniz usulu beslenme hafata 2 gün et 2 gün balık diğer günler sebze ağırlıklı sölemişti bol bol mor renkli sebze önerdi hepsini uyguluyorum ama inş bi faydasını görürüm
Kesinlikle görürsünüz faydasını tüp bebek öncesi en iyi beslenme Akdeniz tipi beslenme. Ve antioksidan kaynağı kırmızı ve mor meyveler, avakado hepsi çok kıymetli devam edin

Merhaba bende bu ayın sonunda tüp bebek tedavisine başlayacağım. Doktorumun verdiği ilaçlara ( günde 3 kere argifertil+balık yağı+demir+probiyotik takviyesi )ek olarak diyetisyenle çalışıyorum. Paketli gıdalardan uzak durup bol bol renkli salatalar. Avakoda ve mor renkli sebzeler sürekli listemde. Aldığımız meyve sebzeyi önce sirkeli suda sonra da karbonatlı suda bekletip yıkıyorum. Dualarım bu süreçte olan herkes için..

Ilac imprly olabilir ben onun etkisini oldugunu dusunuyorum ama beslenmede onemli. Hergun bir avuc cig kabak cekirdegi, badem , ceviz yiyin. Proteinden zengin beslenin yumurta yiyin mutlaka. Avokado olabilir.salata yiyin bol bol keten tohumu koyun her salata iza. Bir de ben yesillikleri blendardan gecirip iciyordim her aksam . Manyadoz, kreviz sapi, ispanak , limon suyu, keten tohumu, ananas, muz, yesil elma. Her aksam iciyodum .

Ilac imprly olabilir ben onun etkisini oldugunu dusunuyorum ama beslenmede onemli. Hergun bir avuc cig kabak cekirdegi, badem , ceviz yiyin. Proteinden zengin beslenin yumurta yiyin mutlaka. Avokado olabilir.salata yiyin bol bol keten tohumu koyun her salata iza. Bir de ben yesillikleri blendardan gecirip iciyordim her aksam . Manyadoz, kreviz sapi, ispanak , limon suyu, keten tohumu, ananas, muz, yesil elma. Her aksam iciyodum .
Salata olarak yapıyorum ama smoothie olarak içemiyorum çok keskin oluyor tatları ya

yapay zekaya akdeniz tipi beslenme için liste yazdırdım, tabii ki her zaman konunun uzmanından destek almakta fayda var ama en azından fikir olması adına sizlere de iletiyorum.

Yumurta kalitesini artırmak için Akdeniz tipi beslenme tarzı oldukça faydalıdır. Akdeniz diyeti, sağlıklı yağlar, taze meyve ve sebzeler, tam tahıllar, baklagiller, deniz ürünleri ve az miktarda kırmızı et içerir. Bu diyet, genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaparken, aynı zamanda yumurta kalitesini artıran besin öğelerini de sağlar. İşte 5 günlük bir diyet listesi:

1. Gün​

Kahvaltı:

• Zeytinyağlı tam buğday ekmeği üzerinde avokado ve haşlanmış yumurta
  • Domates, salatalık, biber (zeytinyağlı ve limonlu)
  • Taze sıkılmış portakal suyu veya zeytinyağlı yoğurt
Öğle:

• Izgara somon balığı
  • Yunan salatası (domates, salatalık, zeytin, beyaz peynir, zeytinyağı, limon)
  • 1 dilim tam buğday ekmeği
Ara Öğün:

• Badem, ceviz ve fındık karışımı (yaklaşık 20-25 gram)
Akşam:

• Zeytinyağlı kısır (bulgur, domates, taze nane, limon, zeytinyağı)
  • Izgara tavuk göğsü
  • Buharda pişirilmiş brokoli ve havuç

2. Gün​

Kahvaltı:

• Yulaf ezmesi, chia tohumu, ceviz ve taze meyve (elma veya muz)
  • Bir adet haşlanmış yumurta
Öğle:

• Ton balıklı salata (marul, roka, domates, ton balığı, zeytinyağı, limon)
  • 1 dilim tam tahıllı ekmek
Ara Öğün:

• Yoğurt ve birkaç ceviz
Akşam:

• Zeytinyağlı enginar yemeği
  • Izgara levrek
  • Yanında zeytinyağlı kuşkonmaz ve kinoa

3. Gün​

Kahvaltı:

• Zeytinyağlı ve domatesli omlet (2 yumurta, domates, biber, zeytinyağı)
  • Bir dilim tam buğday ekmeği
  • Taze sıkılmış nar suyu
Öğle:

• Izgara tavuk salatası (roka, marul, domates, zeytin, nar ekşisi ve zeytinyağı ile)
  • Zeytinyağlı nohut
Ara Öğün:

• Havuç ve salatalık dilimleri (zeytinyağlı)
Akşam:

• Fırında sebzeli somon (kabak, havuç, patates, zeytinyağı, baharatlar)
  • Zeytinyağlı karışık salata (yeşil yapraklar, nar ekşisi, limon, zeytinyağı)

4. Gün​

Kahvaltı:

• Avokado ve haşlanmış yumurta (zeytinyağlı)
  • Tam tahıllı ekmek üstünde az tuzlu beyaz peynir
  • 1 fincan yeşil çay
Öğle:

• Zeytinyağlı sebzeli kısır (zeytinyağı, limon, marul, domates, taze soğan, salatalık)
  • Izgara tavuk şiş
Ara Öğün:

• Bir avuç fındık ve kuru kayısı
Akşam:

• Fırında karnabahar ve brokoli (zeytinyağlı)
  • Izgara köfte (az yağlı kırmızı et)
  • Yanında yoğurt

5. Gün​

Kahvaltı:

• Yumurta beyazlı omlet (sebzelerle: kabak, ıspanak, mantar, biber)
  • Zeytinyağlı tam buğday ekmeği ve birkaç zeytin
  • 1 fincan yeşil çay
Öğle:

• Akdeniz salatası (ton balığı, roka, zeytin, kırmızı soğan, domates, zeytinyağı, limon)
  • 1 dilim tam tahıllı ekmek
Ara Öğün:

• 1 avuç badem ve kuru üzüm
Akşam:

• Fırında levrek (zeytinyağlı, limonlu, baharatlı)
  • Zeytinyağlı pişmiş patlıcan ve yoğurt

Ekstra İpuçları:​

• Omega-3 yağ asitleri: Akdeniz diyeti, omega-3 açısından zengin gıdalara odaklanır. Somon, ton balığı, chia tohumu, ceviz ve zeytinyağı gibi besinler, yumurta kalitesini artırabilir.
  • Vitamin D: D vitamini, yumurta kalitesini artıran önemli bir faktördür. Günlük güneş ışığı almak, somon ve yumurta sarısı gibi gıdalar D vitamini açısından zengin kaynaklardır.
  • Antioksidanlar: Sebzeler, meyveler, özellikle kırmızı ve mor tonlardaki besinler (örneğin, domates, nar) antioksidan açısından zengindir, bu da yumurtaların kalitesini artırmaya yardımcı olabilir.
Bu 5 günlük Akdeniz tipi diyet, yumurta kalitesini artırmak için zengin, dengeli ve sağlıklı besinler sunar.

Birsteron üretimi neden durmuş bilginiz var mi

Back
X