tüp bebekten sonra doğuma geri sayım ...

leftere

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2009
380
5
116
merhaba herkese,
onca emekten sonra kavuştuğumuz bebeklerimizin dünyaya gelmelerini beklerken sorularımızı sorunlarımızı konuşalım istediğim için bu konuyu açtım. ama tabiki sadece hamile kalmış arkadaşlar değil, bu yolda uğraşan herkes birbirimize destek oluruz belki. allah hamile olan herkesi hayırlısıyla kurtarsın , henüz hamile olmayanlara da dünyalar tatlısı yavrular versin insallah.
kızlar ben başlayayım isterseniz. doğumum sezeryanla olacak, tüp bebek diye. 25 günüm kaldı ve her gecen gün korkularım heyecanlarım artıyor. bu heyecanı sizlerle de paylaşmak istedim. sakinleşmye cok ihtiyacım var.

hayırlı uğurlu olsun şimdiden.bende evlenmeden önce tüp bebekle uğraşıyordum biyoloğum.oyüzden hislerini anlıyabiliyorum hergün onlarca hastamız oluyordu çünkü.benimde yeni bebeğlm oldu allah isteyen herkese bu duyguyu tatmayı nasip etsin

leftere canım nasılsın ay ne kadar az kalmış doğumuna inanamıyorumm. biliyosun benim ilki yaşasaydı aramızda 4 hafta vardı bende şimdi telaş içinde olacaktım neyse vardır bundada bir hayır şimdiki doğumum şubat ayında kısmetse.

merhaba canlar ayy canım cok guzel bır topık acmıssın
ınsallah en kısa zamanda yavruna kavusursun

bızde denemelere devam edıyoruz
ınsallah senın gıbı muvaffak oluruz ve cocuklarımızı alırız kucagımıza
senın tek gebelıkmı
bıze bıraz daha bılgı verırmısnız

canım benimmmmmm seni gördüğüme çok sevindimkaydirigubbakcemile2.....ay yerim ben o kuzuyu zaman ne de çabuk geçmişşşş öyleee nerden nereye dimi şaka gibi hayat.:gitme:....cnm bneimmm Allahım yardımcın olsun hepimizin sağlıklı sorunsuz bir şekilde kucağına alıverirsin inş.oğluşunu....kendine çokk dikkat et meleğinede bak ne kadar serinkqanlı olursan o kadar gzl olcak herşey.....görüşmek üzere...opuyorumnanaktan

çok teşekkür ederim kızlar. allah hepimize saglıkla kucagımıza almayı nasip etsin. çok heyecanlı bir durum. son bir haftadır uyuz gibi de kaşınıyorum , sinirlerim harap oldu.meğer gebelik alerjisi olmuşum ve bu durumda bazen daha da erken alıyorlarmıs bebeği. 16sında son kontrolüm var bakalımne diycek doktor.
nöbetcimelek, canım yaaa , saglıkla olsun da şubatta olsun. ayrıca inan ki yazın hamilelik hiç güzel değil. bir daha bebek düşünürsem tüp bebeği yazları deneyeceğim ki kışa doğsun. ayrıca şubat diyip geçme, sende geri sayımın içindesin :)
nisam 83, anlatayım canım kısaca. mayada yaptırdım işlemlerimi. ilk başta ikiz gebelikti ama 7.haftada biri düşük oldu. öbür sıpacık tutundu cok şükür. pco vardı bende, eşimde de sayı azdı ve morfoloji bozuktu. evliliğimin 5. senesinde kavuştuk. ( yani kavuşmaya az kaldı)
esengülüm allah sana da kolaylık versin. tek bebek taşımakta zorlanırken seni düşünemiyorum, insallah hızlıca geçer günlerin. kavusursun canlarına. cinsiyetleri ne onu merak ettim . bende uğraşıyorum serinkanlı olmaya ama çok da sabırsızlanıyorum. hele ki bu kaşıntılarım yüzünden bir an önce olsun istiyorum.

bir de çok korkuyorum bebekte bir sorun olur mu diye.acaba saglıklı mı herseyi tam mı, dogar dogmaz bişey olur mu diye. bu nasıl bişey böyle bilmiyorum. belki de o kadar ugraslar ve uzun yollardan sonra gelen kaybetme korkusu olabilir. ne de olsa görmemişin oğlu olmuş durumu var :))
kızlar bu arada merak ettiğiniz bişey olursa bu dokuz aylık dönemle ilgili elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

Leftere merhaba; allah kolayca kurtarsin, saglikla bebegini kucagina alirsin insallah.

Dogumu nerede yapacaksin, doktorun kim, sezaryen genel anestezi ile mi olacak yoksa epidural mi? Ahhh ne cok soru var.... Bugun benim icin kotu bir gundu, birden bire doktorsuz kaliverdim, alternatif olarak yaptigim B planim da çöktü. isleri yoluna koymus birini gormek bana da iyi geldi:))

canım cok tesekkür ederim sende saglıkla kucagına alırsın insallah. ben ankarada oldum tedaviyi ilk üç ay doktorum maya tüp bbek merkezindeki adnan beydi. ayrıca zübeyde hanım doğumevine de gidiyordum ( çifte kontrol yaptırıyordum ) örnek mahallesindeki zübeyde hanım ama etlik değil. ordaki hilmi beye gidiyordum.sonradan eşimin işi yüzünden kuşadasına geldik. şimdi burda ssk ile anlaşmalı özel hastanede doğum yapacagı. doğumum epidural sezeryan olacak. genel anesteziden daha iyi oldugunu savunuyor doktorum ve burda doğum yapan arkadaşlarım. uyuşukluk gecerken çektiğin acı genel anesteziye göre daha az oluyormuş. bir de bebeği hemen görme imkanım var diye bunu tercih ettim. ama tabi simdi gebelik alerjisi olmuşum ve plesentada kireclenme başladı ( son ayda olurmuş) bu sebeple erken doğacagım diye gelirse bebek ister istemez normal doğuma kalacak işim. eğer ankarada olsaydım yine epidural sezeryana karar verirdim ama mali konular yüzünden bunu zübeyde hanımda yaptırırdım. hilmi bey alanında cok uzman mükemmel bir doktor.
bir de teleşlanma , daha vaktin var. işler mutlaka yoluna giriyor. yapman gerekne nasıl bir doğum isteğine karar vermek. aslında en güzeli epidural normal doğum ama bunu nerde yaparlar onu bilmiyorum. büyükşehirde mutlaka yapan yer vardır. burda maalesef yok.

canım merhaba...o korku hepimizde var malesef...kaybetme korkusu hamileliğin tadını çıkarmaya bile engel oluyo...ama bunada şükür bebeklerimiz hayırlısıyla sağlıkla gelsinde biz güçlü anneleriz inş...yolun sonuna gelmişsin Allahım hayırlsısyla sağlıkla tamamına erdirsin inşaallah.
benimde iki kızım olacak Allah nasip ederse...34+3 haftalık olduk Allahın izniyle...
dua edelim birbirimize ve hala bu yolda emek veren arkadaşlarımıza...
HERKESİN MİRAÇ KANDİLİ MÜBAREK OLSUN..RABBİM HAMİLELERİ HAYIRLISIYLA SAĞLIKLA EVLATLARINA KAVUŞTURSUN,BÜYÜTMEK NASİP ETSİN İNŞAALLAH...
BU YOLDA EMEK VERENLERİNDE YAR VE YARDIMCISI OLSUN...
a.s.

esengül demek iki oğluşumuz olacak ha? allah onları sizlere bagışlasın, ne kadar güzel. ve allah kurtarsın.
hituci çok tesekkür ederim, senin de cok ilerlermiş. aynı dönemde olur sanırım doğumlarımız. ikizleri tam 40 haftayı doldurtmuyorlar çünkü. doktor tarih verdimi sana? ve bu sıcaklarda iki bebek taşımaya nasıl dayanıyorsun, bir tanesi bile okadar zorluyor ki beni..
bu sanah yine kaşıntıdan aglayarak uyandım. gebelik alerjisini allah kimseye yaşatmasın. neye alerjim var onu bile bilmiyorum. yine doktora gittik sabah sabah. merhemler verdi ilaç verdi. bugünde gecmezse yarın iğne olacakmışım. bebeğe de baktılar. o da huzursuz olmuş benim huzursuzlugumdan. günde 3 saat uyku ancak uyuyorum.cok şükür bütün hamileliğim boyunca cok sıkıntı yaşamadım ama 8. ay bitti biteli hersey üstüste geliyor. şu 20 gün de hayırlısıyla bir bitse ...
kızlar ayrıca herkesin kandili kutlu olsun. bu gece normal durabilirsem insallah dua edeceğim hepimize.

doğum tarihi henuz belli değil canım...sıcaklar zorluyor biraz ama Allah sabrını veriyo inan...evimdeyim yalnızım hafif kıyafetlerle idare ediyorum...kaşıntı bazen bende de oluyo...çoğu insanda oluyo takip ettiğim kadarıyla..aşerme gibi bişe kişiden kişiye değişiyo şiddeti...benimde yaklarım çok yanıyo akşamları.nereye koyacağımı şaşırıyorum...ama az kaldı dayanmalıyız..RAbbim bu özel gecenin hatrına yardıma ihtiyacı olan herkesin yar ve yardımcısı olsun...(amin) sevgiler...a.s.

merhaba kızlar bende tup bebekle hamıle kaldım 2 gun sonra 3 ayım bıtecek allah nasıb ederse ınsallah leftere canım senın sımdı kac aylıkken alacaklar bebegını rabbıım hayırlı yolunu versın hayırlısıyla kucagına al ınsallah bızede dua et bu arada kandılınızde mubarek olsun hepınızın bırde bısey daha soracam transfer olduktan sonra bı ıgne verdıler bana clexne dıye sanada verdılermıydı ondan verdılerse nekadar kullandın canım

Herkesin Miraç Kandili mübarek olsun...Allah bu mübarek günde anne olmak için uğraşan herkese kolaylık versin,evlat özlemi çekenlere evlat nasip eylesin.doğum yapacak olanlara yardım etsin..........

Selam tok,benim 31. haftam hala cleaxaneyi kullanıyorum canım.Doktorum doğuma az bir süre keseceğini söyledi.Kanda pıhtılaşma sorunu yaşayanlar kullanıyor bu iğneyi,ben çok sıkıldım ama bebeğim için devam ediyorum canım.....

tok, canım bana öyle bir iğne verilmedi. verilen tek iğne transferin 5. günü yapılan tutunma iğnesiydi. ilk üç ayı atlattın mı sonraki üç ay cok zevkli oluyor. hamileliğin en güzel dönemine girmiş sayılırsın. saglıkla kucagına alırsın insallah bebişini. bu güzel gecede bütün dualarımız kabul olur insallah.
hituci, allah kolaylık versin sana da. anne olmak da olamamak da cok zor ama yine de isteyen herkes anne olmanın zorlugunu yaşasın insallah. ayaklarını tuzlu soguk suya koy akşamları otururken cok etkili oluyor ayrıca.

canım bende kullanıyordum ama yarından ıtıbaren kesecem doktorum kesmemı soyledı hersey yolunda bebek gayet saglıklı dedı bende korktum acaba kesınce bısey olurmu dıye onu bırısınde daha duymustum kan pıhtılasması ıcın kullanıyomustu ama cok sukur bende oyle bısey yok bende sızlere bı sorayım dedım kafam rahat olması ıcın sagol bılgılendırdıgın ıcın canım hayırlısıyla kucagına al yavrunu

amın leftere canım benım allah razı olsun rabbım hepımızın duasını kabul etsın ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…