Tüp kapalılı ve tıkanıklığı, aynı şey mi ?

_CandaS_

Çok şükür seni bana verene ...
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
6.066
72
163
Merhaba hocam.cumartesi günü hsg çekindim ve sonucunda, sağ tüpün tamamen olmasada kapalı , bu taraftan gebelik elde edemeyiz dedi.sol tarafın açık fakat oradada darlık olduğunu, geçişte sıkıntı yaşayabileceğini söyledi.6 ay süreyle takibe alınacağımı son 3 ayını aşılama deneyeceğimizi, ardından tüp bebek işleminin gerektiğini söyledi.kapalı olan tarafın açılma ihtimalinin % 90 başarısız olduğunu söyledi eşimin değerleri ve benim diğer değerlerimin iyi olduğunu öğrendik.bu durumda tüpü açmak imkansız mı ? Dar olan tarafın açılması mümkün değil mi ? Bundan 18 ay önce bir gebeliğim oldu plansız, ve sağlıksız olduklarından kürtaj oldum.ondan beri korunmadıkta, bu kapalılığın kürtaj öncesi ve sonrası mı olduğunu öğrenmem mümkün müdür ? Tüplerin kapalı olmasıyla tıkalı olması aynı şey midir ? birde tüp bebek ve aşılama denemelerinde gebelik şansı nasıldır ?

Son düzenleme:

Merhaba ,
Tüpler konusunda bir şüphe var ise ki öyle görülüyor herhangi bir tedaviye başlamadan önce tanısal amaçlı Laparoskopi öneririm.Gerçekten tüplerde ciddi bir problem tespit edilirse ozaman direk tüp bebeğe geçmeniz şansınızı arttıracaktır,

Saygılarımla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…