Tüp Ligasyonu/Bağlatma

Sizce?

• Bağlat

• Bağlatma

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Honkiponkitorino

♌️🪄✨
Pro Üye
12 Ocak 2021
5.070
21.964
298
31
Selamm
Daha önce hamilelikti,bebek büyütmeydi vs konularında fikirlerinizi çok aldım şimdi sıra geldi garanti korunma yöntemlerinden biri olan tüp bağlatmaya. Fikirlerinizi bulunduğum pozisyonu ve düşüncelerimi değenlendirip ona göre vermenizi isticem sizden.
Yaş 31, 2 bebeğim var biri 2 diğeri 3.5 yaşı geçti. 3. Çocuk fikrimiz yok, ekim kasım gibi doğumdan ötürü olan rahim sarkması ve vajinal deformasyonu topartlattırcam bu işlemden sonra zaten doğum yapmamak gerekiyor tekrar deformasyon olmaması için.
Hazır anestezi alacakken laporoskopik işlemle tüpleride mi bağlatsam diye düşünüyorum doktorun fikri cok gençsin demek oldu. Bunu söylemelerinin genel sebebi tekrar cocuk sahibi olma isteği(olaki ilerde böyle bir şey istersem engellenmiş olaması benim için iyi olur), boşanma durumları(boşanma gibi bir şey yaşarsamda başkasından tekrar cocuk doğurup büyütmek istemiyorum böyle şeylere bulaşmak istemiyorum çocuğa doydum açıkçası), ve en önemlisi hastalık ve vefat durumları allah korusun tüm çocuklar sağlıkla büyüsün inşallah ama cocuklarıma bişey olsa bunun yerini yeni bir doğumla dolduramam. Hastalık konusuna gelince buna yanıt veremiyorum, bir tek öyle bir durumda yeni bir gebelik olabilir ihtimali için yüzde yüz korunma yöntemi olan tüpleri bağlatma işine hiç bulaşmamalı mıyım. Farklı bakış açıları vs de varsa dinliyorum öpücüklerrr

Ben de çok kararsızım sizin gibi ama bağlatacağım galiba. 3. bebem sürpriz oldu artik korkuyorum hazır sezaryan olacağım açılmışken bağlatayım diyorum. Zor bi karar aslında hiç düsünmemiştim ama bağlatmak en iyisi. Bir daha çocuk fikriniz yoksa sizin icinde hayırlısı olsun.

süpriz 3. çocuğuma hamile kaldığımı öğrendiğim gün verdiğim karar hiç pişman değilim.çocuğum olduğu için de pişman değilim ilginç bir psikoloji

Şimdiye kadar tüpligasyon yaptırıp pişman olan birini tanımadım.
Not. Kendim ameliyattan çok korkuyorum. Bu yüzden göze alamıyorum. Kendimi Şurda menapoza ne kaldı diye teselli ediyorum.

Şimdiye kadar tüpligasyon yaptırıp pişman olan birini tanımadım.
Not. Kendim ameliyattan çok korkuyorum. Bu yüzden göze alamıyorum. Kendimi Şurda menapoza ne kaldı diye teselli ediyorum.
Ya işte hani ilik nakli vs gibi ihtimaller söyleniyor. Söyleniyorda mesela spiral taktırdım senesi dolmadan adet dönemindeyken pedin üstünde ip gördüm doktora koştum ve ip gitmiş spiral kaymış anestezi verip cıkarttılar hamile kalabilirdim yani bu ihtimalde beni korkutuyor

işte bu sürprizler yani insanı tedirgin ediyor ilişkide korunsam bile tedirginim

Allah tüm çocuklara sağlık nasip etsin,ihtiyaç duyurmasın.
Sonuçta sadece tüpü bağlıyorlar, yumurtalıklara dokunmuyorlar bu yüzden tüp bebek şansı var.

işte bu sürprizler yani insanı tedirgin ediyor ilişkide korunsam bile tedirginim
Evet korunurken oldu zaten bu sürpriz. 3ay eşimle şoktan çıkamadık falan şimdi alıştım tabi doğuma da az kaldi. Eşimle oturup konuştuk anlaştık daha çocuk düsünmüyoruz nasılsa garanti bi yöntem olsun dedik. Aylardır kendimi bu fikre hazırlıyorum başta biraz istemedim yaşım 33 ama daha doğurmak gibi bi niyetim yok

Allah tüm çocuklara sağlık nasip etsin,ihtiyaç duyurmasın.
Sonuçta sadece tüpü bağlıyorlar, yumurtalıklara dokunmuyorlar bu yüzden tüp bebek şansı var.
Evet tüp bebek şansı var o da çok maliyetli oluyor tabi ama aslında bu kısımları hastalıkları düşünmek istemiyorum açıkçası ama düşünmeden hareket etmekte yanlış mı olur diye ikilemdeyim yoksa netim yani 3. Çocuk istemiyorum artık ikisini büyütüp kendimi dinlendirme dönemine geçmek istiyorum.

Tabi canım sonuçta olduktan sonra insan isyanda etmiyor. Ben bide vajinal doğumda cok fazla deformasyon yaşadığımdan onun için geçirceğim operasyonda boşa gitmesin istiyorum herhangi bir sürprizde.

Aile hekimindeki ebe bağlatma konusunda şu bilgiyi vermişti bana.

Eskiden tüpler tamamen kesilerek bu işlem yapılıyormuş fakat doğudaki ailelerin 5 , 6 çocuğu aynı anda sulama kanalına girip vefat edince ve kadında onceden tüplerini baglatmissa geri dönüşü olmuyormus.
Şimdilerde ise bu yöntem tüpleri katlama şeklinde oluyormus ki istenildiği zaman tüpler yeniden acilabilsin.

Benceeeee sen güzel bir annesin. Şimdi bebeler çok küçük yaşlar çok yakın ve hele biri daha yeni sendromlu iken en yakın olunan karar bu olabilir. Tüm olumsuz ihtimallerden Allah herkesi korusun o ayrı. Ama bilemeyiz ki 5 sene sonra hala gepgenç iken bir çocuğun daha olsun ister misin? Bence bu sorunun cevabını kimse veremez. Onu da sezaryen yapıverirsin böylece sarkma markma yaşamasssın.

Sürprizlere hiç açık değilim kaç yaşında yaptırdınız
33 yaşımda,doktor ilerisi için bir sürü şey söyledi boşanma evlilik yeni çocuk
hepsi bir tarafa insan kısa süreli de olsa biraz etkileniyor yaptığı şeyden ama geçiyor.doktorum bir çok kadının geri açtırmak istediğini pişman olanların olduğunu söyledi,elbette bu bedensel değil psikolojik bir durum,bu kadar ağır depresyona girmelik bir durum değil,alışınca bir daha doğurur muyum korkusu yok acaba hamile miyim korkusu artık kısırım psikolojisinden daha ağır.

Hehhh işte o son cümle benim tüm bakış açımı anlatıyor gerçekten yani ister istemez tırsıyorum korunuyoruz ama ya o düşük ihtimalli gebe kalanlardan biri ben olursam diyorum

Şimdi anacım şöyle birincisi maddi olarak 3. Yü artık karşılayamayız, ikinci olarak 5 sene sonra 7 8 yaşında ortak paylaşımları olan aşağı yukarı aynı düzenlere sahip olan iki cocuk varken onların bu düzenlerine bir bebekle daha balta vurmayıda istemem,bende tam artık zincirlerimi kırmış döngülerden sendromlardan cıkmış rahattayken 3. Bebek istersem bile olmaması cok daha iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…