Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Aile hekimindeki ebe bağlatma konusunda şu bilgiyi vermişti bana.
Eskiden tüpler tamamen kesilerek bu işlem yapılıyormuş fakat doğudaki ailelerin 5 , 6 çocuğu aynı anda sulama kanalına girip vefat edince ve kadında onceden tüplerini baglatmissa geri dönüşü olmuyormus.
Şimdilerde ise bu yöntem tüpleri katlama şeklinde oluyormus ki istenildiği zaman tüpler yeniden acilabilsin.
Doktor şöyle dedi tekrar açılma işleminde yüksek ihtimalle yapışıklık olduğu için gebelik elde etme olasılığı cok düşük oluyor tüp bebek yapılabilir dedi.
Hehhh işte o son cümle benim tüm bakış açımı anlatıyor gerçekten yani ister istemez tırsıyorum korunuyoruz ama ya o düşük ihtimalli gebe kalanlardan biri ben olursam diyorum
ben 3. bebeğimi soğum kontrol hapı kullanırken kucağıma aldım,8 yıl aynı ilacı kullandım 3 yıl ara verdim o üç yıl hiç bişey olmadı sonra gebe kalırım korkusu ile hapa tekrar geçtim sonra baktım ki hamileyim,doktora gittiğim de sen böyle gelen ilk kadın değilsin çok sık olmaya başladı bu,hapların içeriklerine bişey yaptıklarını düşünüyoruz dediler,o gün bağlatma kararı aldım hiç bişeye güven yok artık,17 ay oldu hiç gebelik geçirmedim o milyonda bir ihtimal gelip beni bulmadı şükür ama gerçekten plansız bebek sahibi olmak insanı maddi manevi buhrana düşürüyor,bakabileceğimiz kadarını dünyaya getirmek en mantıklısı,doğamız gereği 3 ya da 5 fark etmez anne babalar olarak bakarız yapabiliriz aama hayattakilere güzel bir gelecek vaad edemeyiz,bütün haklar bölünüyor,biz kadınların hayat standartları planları değişiyor,gerçek anlam da bir çocuk daha planınız yoksa ve hayalleriniz varsa kararınızı uygulayın,benim iki oğlum vardı kızları çok severdim,bir kızım oldu bunun için üzülmedim hiç buna tutundum,yoksa hiç istemiyordum.kalbinizin ve mantığınızın yolunda ilerleyin.