- 12 Ocak 2021
- 5.203
- 23.024
- 298
- 31
- Konu Sahibi Honkiponkitorino
Bence sende bağlat yav tüp kardeş olalım seninleay buradayım![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence sende bağlat yav tüp kardeş olalım seninleay buradayım![]()
Doktor şöyle dedi tekrar açılma işleminde yüksek ihtimalle yapışıklık olduğu için gebelik elde etme olasılığı cok düşük oluyor tüp bebek yapılabilir dedi.Aile hekimindeki ebe bağlatma konusunda şu bilgiyi vermişti bana.
Eskiden tüpler tamamen kesilerek bu işlem yapılıyormuş fakat doğudaki ailelerin 5 , 6 çocuğu aynı anda sulama kanalına girip vefat edince ve kadında onceden tüplerini baglatmissa geri dönüşü olmuyormus.
Şimdilerde ise bu yöntem tüpleri katlama şeklinde oluyormus ki istenildiği zaman tüpler yeniden acilabilsin.
ben 3. bebeğimi soğum kontrol hapı kullanırken kucağıma aldım,8 yıl aynı ilacı kullandım 3 yıl ara verdim o üç yıl hiç bişey olmadı sonra gebe kalırım korkusu ile hapa tekrar geçtim sonra baktım ki hamileyim,doktora gittiğim de sen böyle gelen ilk kadın değilsin çok sık olmaya başladı bu,hapların içeriklerine bişey yaptıklarını düşünüyoruz dediler,o gün bağlatma kararı aldım hiç bişeye güven yok artık,17 ay oldu hiç gebelik geçirmedim o milyonda bir ihtimal gelip beni bulmadı şükürHehhh işte o son cümle benim tüm bakış açımı anlatıyorgerçekten yani ister istemez tırsıyorum korunuyoruz ama ya o düşük ihtimalli gebe kalanlardan biri ben olursam diyorum
![]()
ay ben kesinlikle doğum sırasında düşünüyorum. sezaryen olacağım daha hiç doktorla konuşmadım ama kararım bu yönde. düzenli aktif bir seks hayatım olmamasına rağmen hamile kaldım bir daha aynı şeyleri yaşayamamBence sende bağlat yav tüp kardeş olalım seninle
32 yaşındayım benimde 1 ve 2.5 yaşlarında çocuklarım var, bu yaş farkı az olunca zor bi süreç oluyor , ben 3. yüde isterim diyordum normalde son aylarda en büyük korkum 3. Gebelik oldu hatta daha dün 1 gün gecikti diye elim ayağım titreyerek test yaptım çünkü çok çok zor yetebilmek… Ama şahsi fikrim benim de çok genç olduğunuz yönünde artık gebelik yaşı ilerledi belki 30 ların sonlarında tekrar insan isteyebilir bence acele etmeyin doğru korunma yöntemleriyle korunma mümkün çok çok yüksek oranda o şekilde de olursa zaten nasip deyip yoluna bakar insan, benim bakış açım böyleSelamm
Daha önce hamilelikti,bebek büyütmeydi vs konularında fikirlerinizi çok aldım şimdi sıra geldi garanti korunma yöntemlerinden biri olan tüp bağlatmaya. Fikirlerinizi bulunduğum pozisyonu ve düşüncelerimi değenlendirip ona göre vermenizi isticem sizden.
Yaş 31, 2 bebeğim var biri 2 diğeri 3.5 yaşı geçti. 3. Çocuk fikrimiz yok, ekim kasım gibi doğumdan ötürü olan rahim sarkması ve vajinal deformasyonu topartlattırcam bu işlemden sonra zaten doğum yapmamak gerekiyor tekrar deformasyon olmaması için.
Hazır anestezi alacakken laporoskopik işlemle tüpleride mi bağlatsam diye düşünüyorum doktorun fikri cok gençsin demek oldu. Bunu söylemelerinin genel sebebi tekrar cocuk sahibi olma isteği(olaki ilerde böyle bir şey istersem engellenmiş olaması benim için iyi olur), boşanma durumları(boşanma gibi bir şey yaşarsamda başkasından tekrar cocuk doğurup büyütmek istemiyorum böyle şeylere bulaşmak istemiyorum çocuğa doydum açıkçası), ve en önemlisi hastalık ve vefat durumları allah korusun tüm çocuklar sağlıkla büyüsün inşallah ama cocuklarıma bişey olsa bunun yerini yeni bir doğumla dolduramam. Hastalık konusuna gelince buna yanıt veremiyorum, bir tek öyle bir durumda yeni bir gebelik olabilir ihtimali için yüzde yüz korunma yöntemi olan tüpleri bağlatma işine hiç bulaşmamalı mıyım. Farklı bakış açıları vs de varsa dinliyorum öpücüklerrr![]()
Ne güzel gönlünüzde olanda nasip olmuş kız cocuğunuzda katılmış. Bende işte aynı şeyleri düşündüğüm için bağlatmak istiyorum ve artık netim doktorla görüşcem zaten bebeklerden ötürü sürekli kendimi dinlendirme moduna alamam daha sonraya erteleyipte, madem vajinal estetik için belli bir süre dinlenmem gerekcek bari bunuda yaptırayım. Doğumda mı bağlattınız yoksa sonradan mı sonradansa işlem nasıl yapıldı?ben 3. bebeğimi soğum kontrol hapı kullanırken kucağıma aldım,8 yıl aynı ilacı kullandım 3 yıl ara verdim o üç yıl hiç bişey olmadı sonra gebe kalırım korkusu ile hapa tekrar geçtim sonra baktım ki hamileyim,doktora gittiğim de sen böyle gelen ilk kadın değilsin çok sık olmaya başladı bu,hapların içeriklerine bişey yaptıklarını düşünüyoruz dediler,o gün bağlatma kararı aldım hiç bişeye güven yok artık,17 ay oldu hiç gebelik geçirmedim o milyonda bir ihtimal gelip beni bulmadı şükürama gerçekten plansız bebek sahibi olmak insanı maddi manevi buhrana düşürüyor,bakabileceğimiz kadarını dünyaya getirmek en mantıklısı,doğamız gereği 3 ya da 5 fark etmez anne babalar olarak bakarız yapabiliriz aama hayattakilere güzel bir gelecek vaad edemeyiz,bütün haklar bölünüyor,biz kadınların hayat standartları planları değişiyor,gerçek anlam da bir çocuk daha planınız yoksa ve hayalleriniz varsa kararınızı uygulayın,benim iki oğlum vardı kızları çok severdim,bir kızım oldu bunun için üzülmedim hiç buna tutundum,yoksa hiç istemiyordum.kalbinizin ve mantığınızın yolunda ilerleyin.
Valla haklısın gerçekten zor ya cocuk büyütmek hadi ikinci oluyor senin çok üzmez insanı ideal ama 3. Cocuk ihtimalini hayal bile edemiyorum artık cocuklarımla gezme dönemine girdim başa sarmak istemiyorum ama ikinci çocuk başa sarmaya değer.ay ben kesinlikle doğum sırasında düşünüyorum. sezaryen olacağım daha hiç doktorla konuşmadım ama kararım bu yönde. düzenli aktif bir seks hayatım olmamasına rağmen hamile kaldım bir daha aynı şeyleri yaşayamam![]()
Benim ilk gebeliğimde kistik higroma ve down sendromu vardı yaşamla bağdaşmıyor dendiği için sonlandırdık kalp gelişimi normal değildi gibi bir kaç hastalık vardı. Doktor bana gebeliklerini ileri yaşa atma demişti o zaman o sebeple ileri yaşta hiç hiç istemiyorum beni cok üzen bir süreçti. Bunun yanında diğer sebeplerde var yine içlerinden en önemlisi iki çocuk birbiriyle arkadaş olarak büyümüş rahata ermiş ve beraber artık planlar yapıp gezebilecekken eğlenebilecekken bebek doğurup onların bu düzenini bozmayıda istemem. Bir bebek 3 sene net anneyi tam olarak bağlıyor bu az bi süre değil yani taşları yerine oturtup artık o şekilde gidelim. bende cok yıprandım 1 bucuk yaş farkıyla iki cocuğu büyütürken hiç destekçim olmadı lohusalıklarımda dahil. Eşim ve ben baktık başımınızın çaresine ama daha cok kadın yıpranıyor biliyorsunuz o sebeple 3.Yü kesinlikle istemiyorum artık kendimi dinlendirme zamanı ömrümü bebek büyüterek geçirmek istemiyorum32 yaşındayım benimde 1 ve 2.5 yaşlarında çocuklarım var, bu yaş farkı az olunca zor bi süreç oluyor , ben 3. yüde isterim diyordum normalde son aylarda en büyük korkum 3. Gebelik oldu hatta daha dün 1 gün gecikti diye elim ayağım titreyerek test yaptım çünkü çok çok zor yetebilmek… Ama şahsi fikrim benim de çok genç olduğunuz yönünde artık gebelik yaşı ilerledi belki 30 ların sonlarında tekrar insan isteyebilir bence acele etmeyin doğru korunma yöntemleriyle korunma mümkün çok çok yüksek oranda o şekilde de olursa zaten nasip deyip yoluna bakar insan, benim bakış açım böyle![]()
2 bebek büyütmenin zorluğunu o kadar iyi anlıyorum ki ancak yaşayanın anlayacağı bir süreç, siz bence kararınızı zaten vermişsiniz bu kadar net olmakta güzelBenim ilk gebeliğimde kistik higroma ve down sendromu vardı yaşamla bağdaşmıyor dendiği için sonlandırdık kalp gelişimi normal değildi gibi bir kaç hastalık vardı. Doktor bana gebeliklerini ileri yaşa atma demişti o zaman o sebeple ileri yaşta hiç hiç istemiyorum beni cok üzen bir süreçti. Bunun yanında diğer sebeplerde var yine içlerinden en önemlisi iki çocuk birbiriyle arkadaş olarak büyümüş rahata ermiş ve beraber artık planlar yapıp gezebilecekken eğlenebilecekken bebek doğurup onların bu düzenini bozmayıda istemem. Bir bebek 3 sene net anneyi tam olarak bağlıyor bu az bi süre değil yani taşları yerine oturtup artık o şekilde gidelim. bende cok yıprandım 1 bucuk yaş farkıyla iki cocuğu büyütürken hiç destekçim olmadı lohusalıklarımda dahil. Eşim ve ben baktık başımınızın çaresine ama daha cok kadın yıpranıyor biliyorsunuz o sebeple 3.Yü kesinlikle istemiyorum artık kendimi dinlendirme zamanı ömrümü bebek büyüterek geçirmek istemiyorum![]()
zaten sizinkilerin yaş aralığı az gördüğüm kadarıyla,büyüdükleri zaman rahat ediyor insan,ben de tam sizin gibi hayaller kurarken tersine döndüNe güzel gönlünüzde olanda nasip olmuş kız cocuğunuzda katılmış. Bende işte aynı şeyleri düşündüğüm için bağlatmak istiyorum ve artık netim doktorla görüşcem zaten bebeklerden ötürü sürekli kendimi dinlendirme moduna alamam daha sonraya erteleyipte, madem vajinal estetik için belli bir süre dinlenmem gerekcek bari bunuda yaptırayım. Doğumda mı bağlattınız yoksa sonradan mı sonradansa işlem nasıl yapıldı?
Bakalım bende bi konuşcam tekrar gittiğimde doktor hayır yapmam demezse yaptırcamzaten sizinkilerin yaş aralığı az gördüğüm kadarıyla,büyüdükleri zaman rahat ediyor insan,ben de tam sizin gibi hayaller kurarken tersine döndüben sezeryan sırasında yaptırdım,yumurtalıklar dışarıya alınıp o şekilde bağlanıyor,yanma kokusu duydum,fazla bişeye şahit olamadım ama çok kısa sürdü.
Sanki 30 yaş sınırı diye bir şey duymuştum ama emin değilim cok çıtırsın yav sen belki 3.yü istersin 10 sene sonra doğursan 33 oluyorsun dahaBunu bende düşünüyorum. Sezeryan olacam. 2. Oğlum olacak. Ama yaşım küçük 23 Dr lar kesin şekilde yapmazlar mi yoksa ihtimal varmı. Bide ben tam emin değilim![]()
Evet bende 30 35 diye duydum. Bende tam emin değilim. Şuan istemiyorum ama zaman ne gösterir emin değilim. Eşimle de konuştum gerek yok ben bişeyler yaparım dedi. :/ doğar doğmaz spiral taktırırım sen ne karar verdin canımSanki 30 yaş sınırı diye bir şey duymuştum ama emin değilim cok çıtırsın yav sen belki 3.yü istersin 10 sene sonra doğursan 33 oluyorsun daha![]()
Yada hem sen hem eşin korunun garanti olur öyle bence. Ben söylicem doktora ekim ayında falan gidicem o zaman bağlatmak istediğimi net şekilde söylicem farklı bir durumdan ötürü olmaz etmez demezse bağlatcam kafam rahat etsin artık.Evet bende 30 35 diye duydum. Bende tam emin değilim. Şuan istemiyorum ama zaman ne gösterir emin değilim. Eşimle de konuştum gerek yok ben bişeyler yaparım dedi. :/ doğar doğmaz spiral taktırırım sen ne karar verdin canım