- 4 Ocak 2025
- 480
- 320
- 18
- 29
- Konu Sahibi dahadadogurmam
-
Iradesizseniz tup mide ameliyatinin tamamen sivilarla beslenen surecini nasil asmayi planliyorsunuz?Merhaba hanimlar, ben 30 yasinda ogretmen bir cocuk annesi bir kadinim. Dogumdan sonra buyuk bir depresyon yasadim su an bir antidepresan ve sakinlestirici kullaniyorum ayrica terapi de goruyorum. Su an calismiyorum fakat konu su ki ben hep kilolu biriydim ne zaman diyet yapsam uyamiyorum daha dogrusu iradesizim yalan yok. Duygusal yeme durumu da var. 165 cm ve 105 kiloyum vucut kitle indeksim uymuyormus tup mide ameliyati olmaya karar verdim degisime kendime inanmaya hayata donmek istiyorum. Ankara sehir hastanesine bir doktora gidecegim. Hangi sartlar gerekiyor bu ameliyati olmak icin bana yardimci olur musunuz ?
Ya benim beslenme bozukligum.yok aslinda insulin direncim var ama zayiflamak icin boyle arkamdan biri ittirse yapacagim bu ameliyati olmayi cok istiyorumIradesizseniz tup mide ameliyatinin tamamen sivilarla beslenen surecini nasil asmayi planliyorsunuz?
Istedigi kadar ameliyatla mide kucultulmus ya da doldurulmus olsun, irade olmazsa dietine nasil uyacaksiniz, bu kismi aşmak icin beslenme bozukluğunuzla alakali terapi almaniz gerekiyor bana kalirsa.
Vucut kitle endeksiniz dusuk mu kalmis, anlamadim bayagi yuksek aslinda sizinki?
Korkutmak istemem ama bu çok ciddi bir ameliyat biliyorsundur araştırmışsındır zaten. Madem duygusal yeme durumu var ve depresyon yaşadın önce psikolojik destekle çözmeyi denesen iyi olurMerhaba hanimlar, ben 30 yasinda ogretmen bir cocuk annesi bir kadinim. Dogumdan sonra buyuk bir depresyon yasadim su an bir antidepresan ve sakinlestirici kullaniyorum ayrica terapi de goruyorum. Su an calismiyorum fakat konu su ki ben hep kilolu biriydim ne zaman diyet yapsam uyamiyorum daha dogrusu iradesizim yalan yok. Duygusal yeme durumu da var. 165 cm ve 105 kiloyum vucut kitle indeksim uymuyormus tup mide ameliyati olmaya karar verdim degisime kendime inanmaya hayata donmek istiyorum. Ankara sehir hastanesine bir doktora gidecegim. Hangi sartlar gerekiyor bu ameliyati olmak icin bana yardimci olur musunuz ?
Denedim olmuyorKorkutmak istemem ama bu çok ciddi bir ameliyat biliyorsundur araştırmışsındır zaten. Madem duygusal yeme durumu var ve depresyon yaşadın önce psikolojik destekle çözmeyi denesen iyi olur
Insulin direnciniz var ise ilac ile zayiflayabilirsiniz ki neden ameliyat olasiniz?Ya benim beslenme bozukligum.yok aslinda insulin direncim var ama zayiflamak icin boyle arkamdan biri ittirse yapacagim bu ameliyati olmayi cok istiyorum
Ilac da kullandim glifor ama fayda etmediInsulin direnciniz var ise ilac ile zayiflayabilirsiniz ki neden ameliyat olasiniz?
Kac cikiyor insulin direnciniz?
O halde yeme bozuklugunuz var, bunu kabul etmekle baslayin surece.Ilac da kullandim glifor ama fayda etmedi
Asiri kansizim tiroidlerim normal kan hapi da kullaniyorum yillardir yine kansizimO halde yeme bozuklugunuz var, bunu kabul etmekle baslayin surece.
Mide ameliyati icin ciddi bir psikolojik hazirlik sureci gerekiyor, cunku cidden kolay olan kisim ameliyat, sonraki diet sureci inanilmaz zorlayici.
Muhtemelen doktorda once terapi onerecektir.
Tiroidlerinize baktirdiniz mi? Vitamin degerlerinize?
Kan hapi dediginiz demir ilaci mi baska bir destek ilac mi?Asiri kansizim tiroidlerim normal kan hapi da kullaniyorum yillardir yine kansizim
Demir ilaci kullaniyorum hgb 10Kan hapi dediginiz demir ilaci mi baska bir destek ilac mi?
Kan degeriniz nedir? Hgb?
Tamam dusuk ama aşiri degil, demir degerleriniz nasil?Demir ilaci kullaniyorum hgb 10
BIr sure kullandim evet ama simdi demir ilaci disinda kullanmiyorumTamam dusuk ama aşiri degil, demir degerleriniz nasil?
Demir ilaci kullanmaniza ragmen yukselmemesi vucudunuzun demir emilimi yapamamasindandir aksi halde yukselirdi, doktor b6, folik asit vb destek ilaclar kullandirdi mi?
Demir eksikligi kilo sebebidir, bunu cozmekle ise baslayin, insulin direnci icinde yine ilaclariniza devam edin bana kalirsa. Tabiki yine doktor önerisiyle yapin bunlari.BIr sure kullandim evet ama simdi demir ilaci disinda kullanmiyorum
Cok tesekkur ederimDemir eksikligi kilo sebebidir, bunu cozmekle ise baslayin, insulin direnci icinde yine ilaclariniza devam edin bana kalirsa. Tabiki yine doktor önerisiyle yapin bunlari.
D vitamininize de mutlaka baktirin, o da kilo vermenin onunde engeldir.
Zaten degerleriniz duzelmeden hicbir doktor sizi ameliyat etmez.
Endokrinolojiyede mutlaka gorunun.
Siz bu konuya fakıfsınız.. Siz de ameliyat olanlardan mısınız?Demir eksikligi kilo sebebidir, bunu cozmekle ise baslayin, insulin direnci icinde yine ilaclariniza devam edin bana kalirsa. Tabiki yine doktor önerisiyle yapin bunlari.
D vitamininize de mutlaka baktirin, o da kilo vermenin onunde engeldir.
Zaten degerleriniz duzelmeden hicbir doktor sizi ameliyat etmez.
Endokrinolojiyede mutlaka gorunun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?