Tup sonrasi

Arkadaslar 32 yaşındayim. Daha once asilama denedim ama tutmadi. Dr tup bebek yapalim dedi. Dun transferim oldu. Bugun ikinci gunum. Sinirlendim ust kat komsuma bagirdim evin icinden. Cunku aralıksız gurultu yapiyolar ve tahammül edemiyorum. Bilmiyorum duydu mu duymadı mi? Simdi kendimi neden uzdum diye geriliyorum. Dinlenmem gereken bu surecte stres yaptim. Aslinda bu hem sebep hem sonuc. Cok gerginim yatiyorum arada evde tur atiyorum ama tutmamasi ihtimali delirtiyor beni. Kan gorecem diye aklim cikiyo tuvalete gitmek istemiyorum. Sonra diyorum ki ya kimyasal olursa ya dis gebelik olursa ya kurtaj olmak zorunda kalirsam ya kalp atisi durursa. Zaten kaygili bir insandim. Simdi çıldıriyorum. Esim deseniz zaten ben baska biseye sinirlensem o benden daha cok bagiriyor. Adam alttan aliyim demez ben sinirlenince daha da sinirlenir. Kaygilaniyorum. Rahatlatamiyorum kendimi. Surekli dua ediyorum. Ama bu kadar daha fazla Rahatlatamiyorum. Yardimci olun lutfen
embironun kaç hücreliymiş? kaçıncı gün embirosu ? foto su var mı?

peki kaygılısın ama 5. gün embirosu ise tutma olasılığı %70-80 eger 3.gün embiroyosu ise %50-60
embirolarda hücre sayısı önemli ve bölünme şekilleri de önemli. tane tane birbirine uyumlu artık hücreli olmayacak embiriyon.
benimki eşimden kaynaklıymış. embiro hücre sayımız tek sayı artıyordu. eksik hücreli yani.
3.gun 8 hücreli olması beklenen embiro bende 7. hücreli oldu. sadece 1 embiro 8 e çıkar gibi yaptı ve onu da hemen ( ana rahminde kendini toplar ümidi ile) transfer yapıldı. sonuç negatif.
o bekleme süresinde embiroma isim koymuştum enbiricik-diger embirolar öldüğü için bazen adını tek geçerim koyuyordum ...resmine bakıyordum ..hoşuma gidiyordu. tıbbende hamile sayıldıgıum için eşim cok yardımcı olmuştu birçok şeyde acayip hoştu. sinir minir hafifliyordu.
progesteronu kestikten 5-10 gun arası regl olacan dediler. yani progesteroon alırken cooookk ciddi bir şey olmadıkça düşük filan yapamazsın.

Canım eğer bebeğin dünyaya gelecekse alacak nefesi yiyecek ekmeği varsa sen istemiyorum diyip tepinsen yine de tutunacak sana. Yiyecek ekmeği alacak nefesi yoksa sen amuda kalksan yine olmayacak. Biliyorum beklemek çok zor bende şubatta kimyasal gebelik geçirdim bu ay da sonuç hüsran oldu. Seni anlıyorum ama sen tedbiri al gerisini Allah'a bırak. Komşuna yada eşine mi kızdın? Aldırmamaya çalış ya Bebek tutunmaya çalışıyorsa ya stres olumsuz etkilerse diye düşün. Bide evde boş durma. Aklını bebekten uzaklaştıracak ilgini çekecek şeylere yönel. Kimi puzzle sever kimi kitap okurken dünya yıkılsa duymaz mesela. Bi meşgale bul kendine..
Arkadaslar 32 yaşındayim. Daha once asilama denedim ama tutmadi. Dr tup bebek yapalim dedi. Dun transferim oldu. Bugun ikinci gunum. Sinirlendim ust kat komsuma bagirdim evin icinden. Cunku aralıksız gurultu yapiyolar ve tahammül edemiyorum. Bilmiyorum duydu mu duymadı mi? Simdi kendimi neden uzdum diye geriliyorum. Dinlenmem gereken bu surecte stres yaptim. Aslinda bu hem sebep hem sonuc. Cok gerginim yatiyorum arada evde tur atiyorum ama tutmamasi ihtimali delirtiyor beni. Kan gorecem diye aklim cikiyo tuvalete gitmek istemiyorum. Sonra diyorum ki ya kimyasal olursa ya dis gebelik olursa ya kurtaj olmak zorunda kalirsam ya kalp atisi durursa. Zaten kaygili bir insandim. Simdi çıldıriyorum. Esim deseniz zaten ben baska biseye sinirlensem o benden daha cok bagiriyor. Adam alttan aliyim demez ben sinirlenince daha da sinirlenir. Kaygilaniyorum. Rahatlatamiyorum kendimi. Surekli dua ediyorum. Ama bu kadar daha fazla Rahatlatamiyorum. Yardimci olun lutfen

Hiştt sakin ol şampiyon .... Herseye rağmen umut etmek cok güzel . Umut varsa güzellikler ve bebişin var . Seni cok iyi anlıyorum hayal kur bebeğinle güzel günler sizi bekliyor inşallah. Stres yok dua ve umut var . Ay bizi de haberdar et merak ederiz.

Back
X