Tupbebek neden tutmaz

Seydablt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2015
1
0
41
Hocam Merhaba

Eşimde Sperm hareketsizligi ve Sperm sayısı düşüklüğü var.
Bende hiçbir problem yok.
geçen ay Tupbebek denedik doktorumuz bizden çok umutluydu. Hiçbir problem yaşamadan transfere kadar ilerledik. 6 yumurta toplandı 4 embriyo oluştu ve transferimiz yapıldı fakat sonuç negatif. Bende hiçbir problem yokken sadece esimdeki Sperm problemin den dolayi Tupbebek yapılmıştı. Acaba neden embriyo tutunmadi lütfen bana yardımcı olun. Saygilar

Hocam Merhaba

Eşimde Sperm hareketsizligi ve Sperm sayısı düşüklüğü var.
Bende hiçbir problem yok.
geçen ay Tupbebek denedik doktorumuz bizden çok umutluydu. Hiçbir problem yaşamadan transfere kadar ilerledik. 6 yumurta toplandı 4 embriyo oluştu ve transferimiz yapıldı fakat sonuç negatif. Bende hiçbir problem yokken sadece esimdeki Sperm problemin den dolayi Tupbebek yapılmıştı. Acaba neden embriyo tutunmadi lütfen bana yardımcı olun. Saygilar
Merhabalar : Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı önemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.
Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır.
Sperm sayı ve hareketınin durumuna gore mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.Ayrıca tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılabılmekte.2 veya daha fazla olumsuz tup bebek denemesı varlıgında Genetik faktörler(BAY -BAYAN KARYOTIP TAYINI) ,trombofili paneli(pıhtılasma tetkıklerı), rahim- tüp fılmı,tiroid fonksıyon testlerı, kan şeker duzeylerı, rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun: septum adı verılen perde veya polıp myom gıbı yer kaplayan olusum var ıse duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.
Adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.