• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüpleri tıkalı olan arkadaşlar yardimci olabilir misiniz

derya uguz

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2022
47
7
16
30
Arkadaşlar 3 bucuk senedir evliyim. İnfertilite olarak ank.sehir hastanesine başvurdum. Bilirsiniz istenen tahlilleri testleri, hsg haric bütün testleri verdim. Hsg özelde yapıldı ve sonucu direk söylediler iki tüp te tıkalı zar zor tüpün birini cok minimal olarak actılar. Ordaki doktorun demesine göre aşılama önerirseler işin bayagı uzar sonuc alamazsın en iyisi tüp bebek, zaman kaybında olmaz dendi . Fakat devlet hastanesinde prosedürler var insanı ugrastirmadan tedavi yapilmiyor. Ultrasonda polip cıktı bide onu bekledim ofis histereskobi icin randevu aldım islem yapıldı. Geriye dönük tahliller testler hakkında bilgi vermiyolar şunada bakalım bunada bakalım . Ee bizde insanız birseyler söyleyin sanki boşa gelip gidiyormuşuz gibi hic bi sekilde sonuc alamıcakmışız gibi hissettiriyolar. Buraya yazmamda ki konu belirsizlik içinde hissediyorum polip sonucu zaten bir aya anca cikarmis beklemek zorundayım. Aşılama mi derler ufak bi açıklıgı görüp, direk tüp bebek mi derler vs vs kurup duruyorum kafamda bilgi alamayinca malum ... Doktordan bilgi alamadigim icin benimle benzer seyleri yaşayanlar oldu mu nasıl bi sürecten gectiler merak ediyorum biraz olsun kafam rahatlar .

Bende tüpleri tıkalı biri olarak şurada durayım yanlız söyle birşey bar benim araştırmalarıma göre hangi tüp tıkalıysa ona hidrosalpenks deniyor eğer çok fazlaysa bu tüpün alınması gerek çünkü diğer türlü gebelik oluştuğunda bebeği de seni de zehirleyebilir doktorum böyle söylemişti ben aldırmadım sağ açık sol tıkalı bende sol tarafımdaki tüpümü aldırmayı düşünüyorum çünkü bu rahatsızlık gebeliğe fazlasıyla engel.

Bende tüpleri tıkalı biri olarak şurada durayım yanlız söyle birşey bar benim araştırmalarıma göre hangi tüp tıkalıysa ona hidrosalpenks deniyor eğer çok fazlaysa bu tüpün alınması gerek çünkü diğer türlü gebelik oluştuğunda bebeği de seni de zehirleyebilir doktorum böyle söylemişti ben aldırmadım sağ açık sol tıkalı bende sol tarafımdaki tüpümü aldırmayı düşünüyorum çünkü bu rahatsızlık gebeliğe fazlasıyla engel.
Secenek sunuluyor mu o sekilde işlem yapalım veya yapmayalim siz bilirsiniz seklinde yoksa direk yönlendiriliyor mu ?

Ben her ay farklı bi doktora gittim hep sorun yok dendi temiz dendi ama sorun vardı çünkü hiç gebelik oluşmadı bende sonra eşim test verdi eşimde sorun çıktı sonra ben bi doktora gittim oda dedikş film çektirelim temiz çıkacaktır ama bi bakalım dedi ve tüplerim tıkalı çıktı sol az açıldı sağ tamamen açıldı ama solun kapanma olasılığı var ve kapanmıştır da bunu biliyorum ilişki esnasında spermlerin hepsi kalktığımda geri geliyor sabaha kadar yatıyorum sabah gene aynı şekilde geri geliyor doktora söyledim doktor da bana çatlatma iğnesiyle başlayalım dedi ama ben daha gitmedim kendimi o psikolojiye sokmaya hazır değilim bitane gebelik icin ilaç da içsem olcak bu ay diyorum olmuyor sonra ben üzülüyorum o yüzden nasip kısmet diyorum:) ama 1-2 ay sonra tüpümü aldırmayı düşünüyorum bakalım

Ben her ay farklı bi doktora gittim hep sorun yok dendi temiz dendi ama sorun vardı çünkü hiç gebelik oluşmadı bende sonra eşim test verdi eşimde sorun çıktı sonra ben bi doktora gittim oda dedikş film çektirelim temiz çıkacaktır ama bi bakalım dedi ve tüplerim tıkalı çıktı sol az açıldı sağ tamamen açıldı ama solun kapanma olasılığı var ve kapanmıştır da bunu biliyorum ilişki esnasında spermlerin hepsi kalktığımda geri geliyor sabaha kadar yatıyorum sabah gene aynı şekilde geri geliyor doktora söyledim doktor da bana çatlatma iğnesiyle başlayalım dedi ama ben daha gitmedim kendimi o psikolojiye sokmaya hazır değilim bitane gebelik icin ilaç da içsem olcak bu ay diyorum olmuyor sonra ben üzülüyorum o yüzden nasip kısmet diyorum:) ama 1-2 ay sonra tüpümü aldırmayı düşünüyorum baka

İlaçlı röntgen çekiyorlar tüpleri açıyormuş işlemden sonra hemen hamile kaldı

İlaçlı röntgen çekiyorlar tüpleri açıyormuş işlemden sonra hemen hamile kaldı
Ben böyle çekindim ama o herkeste olmuyor canım tüpleri hafif tıkalı olanlar icin evet ama bazıları hidrosalpenks deniyor o olunca sıkıntı oluyor maalesef. Bende bu ilaçla film umuduyla gittim ama 1 senedir 1 kere bile çift çizgi görmek nasip olmadı..

Anlıyabiliyorum o psikolojiyi canım.. bende arastirdim açılan tüpler zamanla geri kapanabiliyormuş. Benim de sitemim bu prosedürler vs işi yokusa sürmek yerine insanın sabrı ve umudu yitirilmeden direk tüp bebege başlansa keske . Hic degilse elimden geleni yaptım nasip degilmis denilir . Bu sekilde oldugunda insanin bi sonraki isleme gidesi gelmiyor

Öncelikle tüplerinizde sıvı birikmesi yoksa aldırmanıza gerek yok tüp bebek ile hamile kalabilirsiniz eğer sıvı birikmesi olmuşsa zaten hsg de çıkardı sucuk gibi şişer mecbur aldıracaksınız aksi takdirde oluşan gebelikte bebeği zehirler zaten normal yolla kalmanız çok çok zor çünkü dış gebelik olma ihtimaliniz Yüksek aşılama sadece zaman ve maddi kayıp direk tüp bebek tercih edin geçmiş olsun bol şans

Ben böyle çekindim ama o herkeste olmuyor canım tüpleri hafif tıkalı olanlar icin evet ama bazıları hidrosalpenks deniyor o olunca sıkıntı oluyor maalesef. Bende bu ilaçla film umuduyla gittim ama 1 senedir 1 kere bile çift çizgi görmek nasip olmadı..
Allah gönlünüze göre versin inşallah bebeğiniz olur Allah yüzünüzü güldürsün ne zamandır bebek istiyordunuz

İlaçlı röntgen çekiyorlar tüpleri açıyormuş işlemden sonra hemen

Bide laparoskobi öneriyolar sanırım onda da tekrar kapanma riski var . Herhangi bi aşılama tüp bebek onerilmedimi

Öncelikle tüplerinizde sıvı birikmesi yoksa aldırmanıza gerek yok tüp bebek ile hamile kalabilirsiniz eğer sıvı birikmesi olmuşsa zaten hsg de çıkardı sucuk gibi şişer mecbur aldıracaksınız aksi takdirde oluşan gebelikte bebeği zehirler zaten normal yolla kalmanız çok çok zor çünkü dış gebelik olma ihtimaliniz Yüksek aşılama sadece zaman ve maddi kayıp direk tüp bebek tercih edin geçmiş olsun bol şans
Bunu kendimiz seçebilsek keske .. özelde elbette fakat devlet hastanesi minimal bi açıklıga bile aşılamayı dayatıcak gibi . Bu yuzden cok endişeleniyorummm

Ben bugün 2. Senem doldu 2 senedir hiç korunmadık hep ilk günden beri istedik ama nasip olmadı

Bunu kendimiz seçebilsek keske .. özelde elbette fakat devlet hastanesi minimal bi açıklıga bile aşılamayı dayatıcak gibi . Bu yuzden cok endişeleniyorummm
Prosedür uygulamak isteyebilir eğer açılmazsa direk ona göre rapor çıkıyor yada eşinizde sperm sorunu Varsa direk çıkıyor rapor

Sen film çektirdin mi rahim filmi o sonucu bana bi atar mısın bi bakayım
20220623_115732.webp

Back
X