Tüplerim Tıkalı cıktı

basbelasiyim

Tüpmideli 🖤
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Ekim 2013
20.229
56.876
merhaba Bulent bey,
ben 2 yıldır evlıyım hıc korunmadım fakat bebegım olmadı esımın testlerınde sorun yok benım yumurtlaraım gayet ıcı 21. gunu progeston sonuclarım 25 cıkıyor.. 14 subatta HSG fılmı cektırdım doktorum 2 tupunde tıkalı oldugunu ılettı ve laparoskobi ile bakılması ve bu ameyliyatla açılabilecegini söyledi..Malatyada ozel hastanelerde bu amylıyatı yapmadıgı ıcın unıversıte hast yonlendırdı gıttım ama oradakı doktor ısrarla boyle bırsey olmadıını soyledı:KK43: nasıl ilerlemem gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz.

merhaba Bulent bey,
ben 2 yıldır evlıyım hıc korunmadım fakat bebegım olmadı esımın testlerınde sorun yok benım yumurtlaraım gayet ıcı 21. gunu progeston sonuclarım 25 cıkıyor.. 14 subatta HSG fılmı cektırdım doktorum 2 tupunde tıkalı oldugunu ılettı ve laparoskobi ile bakılması ve bu ameyliyatla açılabilecegini söyledi..Malatyada ozel hastanelerde bu amylıyatı yapmadıgı ıcın unıversıte hast yonlendırdı gıttım ama oradakı doktor ısrarla boyle bırsey olmadıını soyledı:KK43: nasıl ilerlemem gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz.
Merhabalar : Rahim tüp filminizi bizimle paylaşır isenız size daha saglıklı bilgi verebılırız. (filmin raporu degıl kendisi)
Eğer tüplerde tıkanıklık var ise çiftin çocuk sahibi olması için ya ameliyat veya tüp bebek (IVF, ICSI) uygulanması gerekir. Tüplerin açılma ameliyatı mümkun olabılmekte ancak başarı garantisi olmayan bir ameliyattır.Çunku karındaki yapısıklık derecesıne gore tuplerin acılması bazan ıstenılen duzeyde olamamakta veya açılsa bıle yenıden yapısma rıskı mevcut oldugundan yenıden tıkanıklık olusabılmekte.
Eğer tüpler uç kısmından ( fimbrıal uc) tıkalı ıse ve içi sucuk gibi sıvı dolu ıse bu saglıksız tuplerın alınması gerekmektedır. Yanı tıkanıklıgın yerıne gore hangı yol ızlenmelı? karar verılmelıdır. Laparoskopı ıle tuplerın cevresındekı yapısıklıklar acılabılıyorsa ,pasaj saglanıyor ıse amelıyat sonrası 6 ay kadar beklenebılır. Gebelık olusmuyor ıse tup bebege gecılmelıdır. Laparoskopıde içi sıvı dolu tupler var ıse tupler ya cıkarılmalı ya da rahıme gırıs yerınden baglanmalı ve ardından tup bebege gidilmelı. Yanı rahim-tup fılmınıze gore hangı yol ızlenmelı daha fazla bılgı verebılırz.

Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X