tüplerin yapışık olması

ebruseven

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
1
0
36
İstanbul
merhaba ben 34 yaşındayım 14 yıl önce tüberkiloz gecirdim aynı ay içinde bagırsak yapışması oldu ameliyat oldum 3yıl önce rahim filmi çektirdim tüpler tıkalı çıktı laporoskopi yaptırmak istiyorum ama doktor karından ameliyat oldugum için tehlikeli oldugunu söyledi yeni kanuna görede tüplerin tıkalı oldugunu ameliyatla ispatlıyormuşuz şimdi bu ameliyat gewrcekden risklimi benim için eyer riskliyse nasıl ispat edicem tüp bebek yaptırmak için:18:

Canım benimde öyle malesef tüpümün biri tıkalı diğeri yapışık ilk evlendiğimde geçirdiğim enfeksiyondan dolayı..Rapormu almak istiyorsun? tüp bebek için. ben yaptırdım bu ay negatif sonuç aldımm normalde gerekmiyor rapor istemiyorsan..Benim doktorum laporoskopi yapmak istemedi daha fazla yapışıklık olur dedi..

merhaba

evet daha önceden karın ameliyatı geçirmiş (Özellikle tbc sonrası) kişilerde yoğun yapışıklıklar olabileceği için ameliyat biraz sıkıntılı olabilir.Ancak tıbbi hikayeniz ve rahim filminiz tüplerin tıkalı olduğunun kanıtı olarak yeterli olacaktır
,
iyi günler

2003 te sanırım kanal filimi çektırdım hamıle kalamadığım için tüplerim tıkalı çıktı. sonra kanal amelıyatı olursa açılır dedıler. oldum ve tüplerımın açıldığını ama kanallarda ve bağırsakta tiberkiloza aiit yapışıklık olduğu soylendı ben ınanmadım çunku oyle bır rahatsızlık gecırmedıgımı bılıyordum bende aılemde ama çiger fılmı çektırdıgımde gercekten tıberkıloz gecırmısım fakat grıp şeklınde atlatmısım lıse yıllarında çunku okdar uzun zaman olmuskı krecleşmıs ve kendı kendıne ıslesmıs
ama kanallarda yapısıklık ve çigerde 5tane nodul var kreclesmıs halde neyse dedılerkı açıldı kanallar ama kapana bılır. 4 kere aşılama yaptılar ardından olmadı ıkı kere tup bebek yaptım tutmadı hersey normal kan değerlerı yumurta 9 tane 1. kalıte eşimin sper sayısı çok ıyı dollenmıs embrıyor 4tane 1. kalıte 8 hücreli bölüme oldu transfer çok iyi geçti .doktorundemesı herşey çok guzel ama neden olmadığını onlarda bende anlamadım. sanırım son şansım rahım fılımı çektırıp tekrar tupler kapanmısmı onu gorücek doktor eger oyleyse tuplerı bağlayı tekrar tup bebek denemek dıyor. sizce tuplerı bağlamak zorundamıyım

Merhaba ,

Tüberkiloz rahim zarınıda etkilemiş olabilir.Bu neden ile çok güzel embriyo verilse bile tutmaya bilir. Tüberkilozun iyi bir şekilde tedavi edilmesi gerekmektedir. Tedavi sonrasında Bir kez daha rahim filmi çektirmenizi ve kapalı ise tüplerin bağlanmasını öneririm.

Saygılarımla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…