Tüplerini baglatanlar yardımcı olur musunuz?

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.478
5.363
358
39
Herkese merhaba. 35 yaşında 2. çocuğuma hamileyim Allah izin verirse 1 hafta sonra sezaryenle doğumum olacak. 2 çocuk bu devirde hem maddi hem manevi anlamda bakabilecegim maksimum çocuk sayısı ve ben tuplerimi baglatmak istiyorum fakat eşim tam anlamıyla karar veremedi (onun imzası gerekiyor). Tuplerini baglatanlar tecrübelerini yazabilir mi pişman olan yada iyi kide yaptirmisim diyenlerin yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Konu hakkinda fikrim yok ama bence kürtaj ve baglatma gibi konularda erkegin izni olmamali ya degismeli bu sistem.

9 ay tasiyacak olan, aciyla doguracak olan, dogumdan sonra cocuga bakacak olan kadin oldugundan, malum cogu sacma sapan turk erkeginin hakkiyla babalik yapmamasi sebebiyle bir omur en buyuk yuk kadinda oldugundan, bu konuda erkegin söz hakki falan olmamali ya.

Ayrica ben kararimi vermisken kocam bey emin olamiyormus diye nazlansa ve imzadi icin ikna etmeye calissam agrima giderdi ve kendisini tamamen sorgulardim dogrusu.

Sorunuz icin hakkinizda hayirlisi diyorum, bencede bu ulkeye, bu dunyaya iki cocuk yeterli.

Herkese merhaba. 35 yaşında 2. çocuğuma hamileyim Allah izin verirse 1 hafta sonra sezaryenle doğumum olacak. 2 çocuk bu devirde hem maddi hem manevi anlamda bakabilecegim maksimum çocuk sayısı ve ben tuplerimi baglatmak istiyorum fakat eşim tam anlamıyla karar veremedi (onun imzası gerekiyor). Tuplerini baglatanlar tecrübelerini yazabilir mi pişman olan yada iyi kide yaptirmisim diyenlerin yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bir yakınım baglatmisti sizinle aynı sebeplerden. Hiç pişman değil iyiki yaptırdım diyor. Benim 2 çocuğum var bende bir daha çocuk düşünmüyorum(hastalık vs durumlari hariç) ama tupleri baglatma gibi düşüncem yok. Spiral+1 korunma yöntemi daha bence yeterli ben bu sekildeyim

Konu hakkinda fikrim yok ama bence kürtaj ve baglatma gibi konularda erkegin izni olmamali ya degismeli bu sistem.

9 ay tasiyacak olan, aciyla doguracak olan, dogumdan sonra cocuga bakacak olan kadin oldugundan, malum cogu sacma sapan turk erkeginin hakkiyla babalik yapmamasi sebebiyle bir omur en buyuk yuk kadinda oldugundan, bu konuda erkegin söz hakki falan olmamali ya.

Ayrica ben kararimi vermisken kocam bey emin olamiyormus diye nazlansa ve imzadi icin ikna etmeye calissam agrima giderdi ve kendisini tamamen sorgulardim dogrusu.

Sorunuz icin hakkinizda hayirlisi diyorum, bencede bu ulkeye, bu dunyaya iki cocuk yeterli.
O kadar izni var ki kürtaj olduğumda eşimden istenilen yazıda X in esiyim bu işleme onay veriyorum yazdığı için yazı kabul edilmedi. Ben kürtaja onay veriyorum yazılması gerekiyor dendi. Şaşırmıştım. Ama bence bu konularda tek bir açıdan düşünmemek lazım yarı yarıyayım ben. Bazı durumlarda söz hakkı olmamalı evet ama bazende olmalı bence.

Bir yakınım baglatmisti sizinle aynı sebeplerden. Hiç pişman değil iyiki yaptırdım diyor. Benim 2 çocuğum var bende bir daha çocuk düşünmüyorum(hastalık vs durumlari hariç) ama tupleri baglatma gibi düşüncem yok. Spiral+1 korunma yöntemi daha bence yeterli ben bu sekildeyim
Spiral ile arkadaşım hamile kaldı 3. bebeğine aramızda 1 ay var hatta kondomu ben kullanamıyorum lateks alerjim var yani mecburen kullanıyorum ama sonrasında yanma tahriş beni mahvediyor.

Eşime senin imzan gerekli dediğimde oda aynı tepkiyi verdi ne alaka ya ben mi taşıyorum doğuruyor benim imzamın ne önemi var dedi ama işte karar ona kalınca da Bi afalladi onun afallamasi bende de bir acaba durumu oluşturdu.

Spiral ile arkadaşım hamile kaldı 3. bebeğine aramızda 1 ay var hatta kondomu ben kullanamıyorum lateks alerjim var yani mecburen kullanıyorum ama sonrasında yanma tahriş beni mahvediyor.
Kontrollere düzenli gidiyor muydu arkadaşınız? Benim doktor kontrollere düzenli gidilirse 1000/2 demişti. İnşallah o iki beni bulmaz amin 😁 1 senede 1 kez kontrol dedi ama ben 6 ayda gitmeyi dusunuyorum.
Spiral+geri çekilme olabilir(normalde evet korunma yöntemi değil ama spiralde varken etkili olabilir bence)
Eşiniz de korunabilir eğer izni yok madem. Ama buna da yanasmiyorsa en mantıklısı tabiki bağlatmak.

Spiralin koruma orani cok düşük. Hemen kayıyor nasil oluyorsa.

Spiralin koruma orani cok düşük. Hemen kayıyor nasil oluyorsa.
Bende çok tecrübeli değilim spiralde bikac ay oldu taktirali. Daha tecrübeli arkadaşlar gördüğünde yazarlar belki aydınlatıcı olur hepimiz için. Şimdilik bı kaza olmadı şükür. İnşallah olmazda ben istemeden.

Bide adet kanamasınin miktarini artiriyormus ki benim adetim çok fazla gelir bide spiral ile artarsa kansizliktan ölürüm sanırım.
Bu bunyeden bünyeye değişiyor ama bunu söyleyebilirim. Benim 1 ay fazla geldi 3 ay normalden daha az geldi. İleriki aylarda nasıl olur bilmiyorum.

Bence de haklısınız. Zira burada şöyle de bir ayrım var: daha ortada bir ortak çocuk yokken kadının vücut bütünlüğüyle alakalı bir mevzuda erkek onayı aranıyor ve bu saçmalık. Yani baya temel haklara müdahale. Belki çocuk isteyen erkek için bu boşanma sebebi olabilir. Buna denecek yok.Ama operasyonun yapılmasını engellemek eş yükümlülüklerine de girmez, resmen bedenimizin başkasının sorumluluğunda olması yani.

Kontrollere düzenli gidiyor muydu arkadaşınız? Benim doktor kontrollere düzenli gidilirse 1000/2 demişti. İnşallah o iki beni bulmaz amin 😁 1 senede 1 kez kontrol dedi ama ben 6 ayda gitmeyi dusunuyorum.
Spiral+geri çekilme olabilir(normalde evet korunma yöntemi değil ama spiralde varken etkili olabilir bence)
Eşiniz de korunabilir eğer izni yok madem. Ama buna da yanasmiyorsa en mantıklısı tabiki bağlatmak.
Arkadaşım 3. çocuğu hiç istemiyordu hatta hamile kalırım diye o kadar paranoya yapmıştı ki resmen 3. çağırdı yani ve sürekli kontrol ettiriyordu ama nasip demek ki oldu bu sefer baglatti hatta baglatmamis direk tüpleri kesip uçlarını yaktırmış:)

Esiniz neden baglatmiyor bu durumda? Erkeklerde islem daha kolay ve tekrar istenilse acilabilir. Kadinda o sans yok.
Eşim testis kanseri teşhisi ile tek yumurtaligi alındı zaten psikolojik olarak kendini yarım hissediyor klasik erkek gururu falan şimdi bunu teklif bile edemiyorum çünkü çok alıngan ters tepebilir ve kabul edeceğini de sanmıyorum:(

Bende çok tecrübeli değilim spiralde bikac ay oldu taktirali. Daha tecrübeli arkadaşlar gördüğünde yazarlar belki aydınlatıcı olur hepimiz için. Şimdilik bı kaza olmadı şükür. İnşallah olmazda ben istemeden.
Spiral+etkili bir korunma yapiyorsaniz sürpriz olmaz diye düşünüyorum. Yalnizca Spirale guvenmemek gerek.

Kesinlikle ve kesinlikle çocuk istemiyorum derseniz bağlatın. Uzun süre tüp bebek merkezinde çalıştım.

Yani bu cümleyi hiç kurmak istemem ama gördüklerimden yola çıkacağım; tüpleri bağlatıp sonra bebek isteyenler genelde çocuğunu kaybedenler oluyordu.

Allah kimseye o ihtimali yaşatmasın.

İstemiyorsanız bağlatın

Kesinlikle ve kesinlikle çocuk istemiyorum derseniz bağlatın. Uzun süre tüp bebek merkezinde çalıştım.

Yani bu cümleyi hiç kurmak istemem ama gördüklerimden yola çıkacağım; tüpleri bağlatıp sonra bebek isteyenler genelde çocuğunu kaybedenler oluyordu.

İstemiyorsanız bağlatın
Ben de bunu yazmak istemedim ama cok haklisiniz.

İstemiyorsanız bağlatın
Allah korusun bilmiyorum öyle birsey olursa yinede düşünür müyüm. Yani Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın da gidenin yerini yeni gelen doldurabilir mi :(

Back
X