türbanlı giyim de kriterler

Nazli Kara

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2015
44
18
35
merhaba arkadaşlar;giyim bizlerin vazgeçilmezleridir.alış veriş bakım vs.peki son yılların türbanlı modelleri moda haline getirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz

din.en bakıyosan olaya gayet sapıtmış durumda . .
görsel bakıyosan çok sık ve daha hoş (bonesiz eşarp bağlama ve pantolon üzeri kısacık şeyler ) giymek dışında

bazen abartılıyormu diye düşünüyorum ama hepimiz de modavari giyiniyoruz

ben tesettürlü değilim ama alakasız şekilde kapananları görünce sinir oluyorum.tesettürün bir adabı olmalı ki zaten var ''Nisa'' suresinde nasıl kapanmak gerektiği yazıyor eğer bunu dini inanışın için yapıyorsan anlatılan ve istenilen gibi kapanmalısın
Çarşaf ve feraceye karşıyım nedir siyahlara bürünmek, dikkat çekmeyen bir çok renk daha var tesettür giyim için geniş pantolon üstüne dize kadar tunikler mantıklı ve kullanışlı geliyor bana çünkü kullanımın rahatlığı da önemli yerlere süpüren etekler, çarşaflar pistir
başın üstünde kocaman topuzlar ise hadislere bile konu olan hoş görülmeyen bir şekildir.tahammül bile edemiyorum o görüntüye
tesettüre girerken bunu yapabilir miyim, böyle yaşayabilir miyim diye düşünmek lazım tesettür tarz değil farzdır.
bu konuda çok daha yazabilirim ama şu kadarı bile düşüncemi yansıtmıştır diye umuyorum

daha 2 saat önce dışarda gördüğüm bi genç kızın giyimi için burada fikirlerinizi almak istedim
sanırım 17-20 yaş arasıydı o kız,normal örtünmüş gayette güzel yapmış şalını ama önümden geçtiği için gördüm tamamını,dizine kadar etek altına da lila çorap ve etekle çizme arası 5 cm kadar da boşluk bırakıp bir model oluşturmuş.böyle giyim giderek yaygınlaşıyor sanırım

Özgür bir ülke olmanın anahtarının bu tarz eleştirilerden kaçınmak olduğunu düşünüyorum , kimin canı ne istiyorsa onu giysin , nasıl ki gelip biri bize kollarımız gözüküyor diye cehennemde yanacağımızı söylediğinde nefret duygularımız kabarıyorsa herhangi birinin giyim tarzına getirdiğimiz öğretici eleştirilerin aynı şekilde karşımızdakinin nefret duygularını harekete geçirdiğini unutmayalım
İslam coğrafyasındaki acıların sebebi , mezhep kavgalarının kaynağıda yine yok sen yanlış yapıyorsun eleştrileri bundan birazda olsa ders alarak
umarım en kısa zamanda 'sanane banane ' lerin var olduğu özgürlükler ülkesi oluruz.

elbette herkes istediğini giyebilir ancak biz giyemez demiyoruz.olan bir gerçek hakkında fikirlerimizi beyan ediyoruz.ama manevi değerlerimiz de ön planda olmalı.

şu dönemde ne yazık ki baş örtü siyasi simge haline geldi,
söz meclisten dışarı
bir çok genç kız daha namuslu görünmek için yani sanki baş örtüsü namus simgesi gibiymiş gibi algıladıkları için
evlenmek için
evliliğe uygun olduğunu göstermek için
cemaatlerin zenginleri arasında yer almak için
tarz olması için
dikkat çekmesi için
gibi gibi sebeplerle başlarını örtüyor ki zaten onlar kendilerini belli ediyor.
keşke inancı için yapsalar ve tesettür ve inanç nedeniyle tesettürlü olan bayanlara haksızlık olmasa

özgürlük yanlış anlaşılmasın
elbette herkesin kurallar dahilinde istediğini giyme ve istediği gibi yaşama hakkı vardır
benim ve benim gibi düşünenlerin eleştirdiği nokta olayın gidişatının yanlışlığıdır.tesettür inaç meselesidir bunu bir simgeye çevirmek ve kişisel zevkler doğrultusunda kullanmak yanlıştır

çok doğru söylediniz herşeydahaiyiolacak arkadaşım.biz de yanlışları söylemeye çalışıyoruz fakat kimseye müdahale etmiyoruz.inancı gereği değilde belli amaçlar için yapılması da yanlış onu söylüyoruz

X