türbanlıyım..başımı açmak istiyorum sizce ne yapmalıyım?

boşuna kapanmışsın isteyerek değil yani açılsanda bişey farketmez bence canım oyüzden düşünecek birşey yok zorla olmaz bu işler mağlesef ;)

Of bi konuda da açık kapalı muhabbeti olmasın ya!

Yine yok Allah emretmezdi yoksa, yok açıklarda da iyiler var.

Bunlar ne demek ya???

Şurda bir soru sorulmuş resmen şirk koşmaya, kendinden olmayanları aşağılamaya gitmiş konu.

Tatlım ne istiyorsan onu yap. Farkındaysan burdaki kafalar da eşinin evlendiğindeki halinden farklı değil.

Sen iyi ol kimseye zarar verme düzgün yaşa gerisi fasa fiso.

Şimdiye kadar başkası ne der diye yaşamışsın,artık kendin için yaşa bence.

Mutlu olacağın şey neyse onu yap. Açılman ya da kapanman kimseye zarar vermeyeceğine göre kimseyi de germemeli.

Diğer muhabbetleri de boşver sen doğru dur kimin nereye gideceği belli değil burdan ahkam kesemeyiz:20:

mimilicous sana katılıyorum zaten istemiyor şimdi kapansa ne olur yani içten gelmesi gereken birşey bu bende çok kızıyorum herkonun böle dinen duygu sömürüsü yapılmasına çok yanlış :19:

Kimsenin ne diyeceğini düşünmemelisin.Kimseye hesap verme zorunluluğun yok ki.Annem de bir zamanlar kapanmıştı taşındığımız mahalle açık olan insanlara farklı bir gözle bakıyor diye ama sonra buna rağmen kendi isteğiyle tekrar açıldı.Kimse hayırdır neden böyle bir şey yaptın diyemedi.O fırsatı ellerine vermedi çünkü.

Biri bir şey sormaya kalksa ağızlarına lafı tıkadı,kendi hayatım kendi seçimim dedi.10 yıldır filan tekrar açık annem.

Çevreni değil,kendini düşün bence.

Of bi konuda da açık kapalı muhabbeti olmasın ya!

Yine yok Allah emretmezdi yoksa, yok açıklarda da iyiler var.

Bunlar ne demek ya???

Şurda bir soru sorulmuş resmen şirk koşmaya, kendinden olmayanları aşağılamaya gitmiş konu.

Tatlım ne istiyorsan onu yap. Farkındaysan burdaki kafalar da eşinin evlendiğindeki halinden farklı değil.

Sen iyi ol kimseye zarar verme düzgün yaşa gerisi fasa fiso.

Şimdiye kadar başkası ne der diye yaşamışsın,artık kendin için yaşa bence.

Mutlu olacağın şey neyse onu yap. Açılman ya da kapanman kimseye zarar vermeyeceğine göre kimseyi de germemeli.

Diğer muhabbetleri de boşver sen doğru dur kimin nereye gideceği belli değil burdan ahkam kesemeyiz:20:

diğer konularda laf saçma şekilde türbana,kapalılığa geliyo bende kızıyorumda,
burda konu zaten bu, ne konuşulmasını bekliyodunuz ki....
insalar fetva vermiyo burda kimse o hakka sahip değil ...
kimin kafası ne haldeyse sahibini ilgilendirir başkasını değil..
insanların düşüncelerine saygılı olmak lazım dimi hem konu sahibine hem ona cevap yazanlara...

diğer konularda laf saçma şekilde türbana,kapalılığa geliyo bende kızıyorumda,
burda konu zaten bu, ne konuşulmasını bekliyodunuz ki....
insalar fetva vermiyo burda kimse o hakka sahip değil ...
kimin kafası ne haldeyse sahibini ilgilendirir başkasını değil..
insanların düşüncelerine saygılı olmak lazım dimi hem konu sahibine hem ona cevap yazanlara...

Evet kesinlikle katılıyorum size

Sizin de benim düşünce ve eleştirilerime saygı duyup kızmamanız gerektiği gibi :31:

:16:

evlenmeden önce eşimin isteğiyle kapanmıştım..kapanalı 3 sene oluyor..27 yaşındayım..ama sırf eşim istiyor çevremde de böyle kişiler var diyip kapandım..şimdi açmak istiyorum...ama çekiniyorum açmaya..öğretmenim ..öğrencilerimin kapalı bilirken açık görmeleri vs..türbanlıyım..başımı açmak istiyorum sizce ne yapmalıyım?

canım olmaz öyle eşinin isteğiyle kapanıp nereye kadar yasıycaksın.. içinden gelmesi lazım.. İstediğini yap acılmak mı istiyosun açıl esinede görüsünü acıkla bilsin zorla olmaz hicbirsey.

ben sizin gibi ''boşver şunun düşüncesini şu kafadan işte nolacak''dersem siz bana saygı duyup sinirlenmezmiydiniz..

Ayol ben size bişe demedim ki. Ne yazdığınızı da bilmiyorum. 3 sayfa okudum toplamda aklımda kalan şeyleri eleştirdim. Bu kafalar dediğim kafalar da şirk koşan kafalar. Açıklarda da iyi var diye bişe okudum dellendim hatta. O ne demek ya. O nası bi kafa öyle.

Sadece kendi bildiği ve yaşadığını doğru görüp diğerlerini de aşağılar cümleler. Yok Allah bizden bunu ister bak açılırsan çok kötü olura getirmeler. Sanki gittik gördük geri gelmişiz modları. Hayır din örtünmekten ibaret olsa Kuran'ın geri kalan yüzlerce sayfası yazılmazdı değil mi?

Artı İslamın şartında yok! İmanın şartında yok! Açılırsan öcü olur demeler yanlış bence. Ha siz normal birşekilde dile getirdiyseniz bilemem, bence açılma kapanmışken öyle git demek ayrı, bizim din bunu emreder deyip kapanmayan bütün bir kadınlar alemini dinin emirlerine uymayan insancıklar gibi göstermek ayrı. Çok hoyratça yazılmış cümleler okudum ben. Bunlara kızdım.

Ki dini tartışma yasak ben ileri gittim ama kalp kırgınlığı olmasın diye açıklamak istedim kendimi. Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Bundan sonra da yazmam korkarım zaten :1:

valla ben burdakı arkadaşlar gibi eşın istemiş kapatmışsın isteyerek değıl istiyorsan aç demiyecem birincisi eşın seni severken yada isyeyınce açık değilmiydınız o zaman neden anlaşmanızı yapmadınız ikincisi kaç senedır kapalısınız yeniyse tamam olmadı alışamadınız alıştırma sürecü derim yok uzun süredır kapalısanız saçma hem eşinizle boşandınızmı yanı bu karara vardınız bence örtünme gercek anlamda küçümsenecek bişey deil bırı kapan desın kapanayım olmadı açayım ben cok eşının isteğiyle kapanan ve bu sorun eden kışılerı tanımadım sadece biraz zorlandıklarını soylerler bence sizin eşiniz istemiş ama sanki sizde özenmişiniz ki örtünmüşsünüz ve simdide eski halınızı özlemişsinizüçüncüsü açılmak istıyorsunuz ama cevrenız ne der diyorsunuz bencec siz açılırken suçluluk hhissedermiyim gibi düşüncelere girmişsiniz cahil değilsiniz eğitımcısınız saygı duyarım bence böyle bir kararı kendınız verın burda aldığınız tavsıyeler üzerıne karar vermeyı içinizi rahatlamak için acmişsınız konuyu ama karar sızın eğer korkunuz cevrenızın konuşmasıysa merak etmeyın açilsaniz bile 2 3 gün konuşurlar sonra susarlar e göze almanız gerek millet işte herşeye konuşurlar

Ayol ben size bişe demedim ki. Ne yazdığınızı da bilmiyorum. 3 sayfa okudum toplamda aklımda kalan şeyleri eleştirdim. Bu kafalar dediğim kafalar da şirk koşan kafalar. Açıklarda da iyi var diye bişe okudum dellendim hatta. O ne demek ya. O nası bi kafa öyle.

Sadece kendi bildiği ve yaşadığını doğru görüp diğerlerini de aşağılar cümleler. Yok Allah bizden bunu ister bak açılırsan çok kötü olura getirmeler. Sanki gittik gördük geri gelmişiz modları. Hayır din örtünmekten ibaret olsa Kuran'ın geri kalan yüzlerce sayfası yazılmazdı değil mi?

Artı İslamın şartında yok! İmanın şartında yok! Açılırsan öcü olur demeler yanlış bence. Ha siz normal birşekilde dile getirdiyseniz bilemem, bence açılma kapanmışken öyle git demek ayrı, bizim din bunu emreder deyip kapanmayan bütün bir kadınlar alemini dinin emirlerine uymayan insancıklar gibi göstermek ayrı. Çok hoyratça yazılmış cümleler okudum ben. Bunlara kızdım.

Ki dini tartışma yasak ben ileri gittim ama kalp kırgınlığı olmasın diye açıklamak istedim kendimi. Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Bundan sonra da yazmam korkarım zaten :1:

katılıyorum her bir cumleye

Kadının başını örtmesi farzdır.. Tıpkı herkesten sakındığımız mahrem bölgelerimiz gibi.. Açık ya da kapalı olup olmamanın sonuçlarına katlanmakta irade işidir.. Kötü niyetli eleştiri gibi olsun istemem ama; konuyu açan arkadaşımızın iki durumda da oy çokluğuna mı ihtiyacı var, çözmüş değilim..

Son düzenleyen: Moderatör:
eşinin isteğiyle kapamışsın kendi isteğinlede açılabilirsin bu kimseyi ilgilendirmez senin tercihin.

nur31..

‘’ Mümin Kadınlara da söy

le:

** Bakışlarını yere indirsinler,

/Hain bakışlardan sakınıp, zerafetlerini koruyarak önlerine baksınlar

** Irzlarını/ eteklerini korusunlar

/ Namus ve iffetlerini korusunlar, bellerine sahip olsunlar

** Süslerini/zinetlerini, görünen kısımlar müstesna açmasınlar.

/Kendiliğinden görünenler dışında zinetlerini açmasınlar/Örtünme zarureti olmayan ve görünen kısımlar hariç, cezbedici yerlerini ve güzelliklerini teşhir etmesinler

** Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine v

ursunlar. / Ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar./Baş örtülerini, gerdanlarını ve gerdanlıklarını açık bırakmayacak şekilde göğüslerinin üzerine sarkıtarak örtsünler
bu ayeti bolbol okuyup iyice idrak etmeli ve bu kararın doğru olup olmadığını bir daha degerlendirmeni tavsiye ederim

Bu tamamen sizin vereceginiz bir karar. Esinizin istegiyle kapanmissiniz ama kapanmakta acilmakta size kalmis tabiki dini acidan bazi sorumlulklarimiz var ama bunlar Allah ile sizin aranizda cevrenizin ne diyecegine filan bakmayin kime kimseyi acikligi yada kapaliligi konusumda elestiremez , yargilayamaz.

Back
X