Türk bayrağı kutsaldır.Türk Bayrağı onurdur. Türk Bayrağı şereftir. Türk Bayrağı nimettir. Evet benim için ekmek gibidir Türk bayrağı. Ne yere düşmesine, ne orda burda her yerde solmuş solmuş dalgalanmasına gönlüm razı olmaz. Kıskanırım ben. Bir olsun, tek olsun, bulunduğu yeri gölgesine alacak kadar büyük bulunduğu ortamda herşeyden münezzeh ama var olduğu yerdeki her nesnenin gurur kaynağı olsun bir inci gibi parlasın isterim. Balon yapar yerlere atarlar, kıyamam. tek tek patlatıp alıp gömesim gelir. Minik minik hazırlayıp törenlerde çocukların ellerine verirler, o çocuklar ne bilsin bayrağın kutsallığını, parçalyıp atarlar , kıyamam! Tek tek toplar, çantama koyar, zalim doğanın ortasına , rüzgarın, toprağın eline düşmesin diye elimle yakarım parçalarını. Dedim ya kıskanırım.
Evde bir bayrağım var solmuş. ne o şekilde asmaya gönlüm razı geliyor, ne gömmeye . evimin bereketi deyip saklıyorum. Benim için böyle kutsal bişey bayrak. benim için böyle özel. Ama benim için. ne bilsin elin adamı, çoluğu, çocuğu benim için bu kadar değerli olduğunu. Bayrak , kimin olursa olsun kutsaldır ilkesini de benimsemeiş demekki. Ne bilsin. bilmez. bilmesini de beklemiyorum zaten. Bu yüzden, bilmden zarar verir ihtimaline karşı sahip çıkarım bayrağıma. Bu yüzden sahip çıkılmalı insan bayrağına. yanına yöresine yaklaştırmamalı bilmeden zarar verir belki diye . Çünkü o bayrakta, bastığın toprağı kanıyla sulayan, baş koyduğu yoldan canı pahasına dönmeyen, nice yiğidin ak kanı var. Bir kendini bilmezin kanı hiç onlarla bir olur mu? O kan o bayrağa bulaşsa, ve o kan için onlarca masum kan aksa, o bayrak kendinden utanmaz mı?
Biz utanmayız! Biz arsız insanlarız....Ama bayrak öyle değil, o nazlı bir Hilal... İşte bu yüzden arsız bedenlerimizi bir zar gibi, kalbin üstüne dolanmış et gibi bayrağı korumaya adamalıyız. O bizim kalbimiz, öyle değil mi?