ay canim basliginin ismi cok orjinal hic bole dusunmemistim herkes bagris cagris dogurur yahu bakma sen onlara. :))
spor ve dogru beslenme cok onemli diye biliyorum ben. simdi ablalarimiz gelir aciklar gerci :)
En mantıklısı epidural normal doğum işte.Normal doğum genel olarak korkutucu bir şey, doğum olayı olmasa hamile olmak da güzel bebek sahibi olmak da o arayı geçsek?:)
bir de ilk çocuk zor oluyormuş genelde, 2. 3. bebekler rahat rahat çıkıyormuş.bence de süper olur :dance: epidural için de riskli diyorlar gerçi uzmanına gidersen sorun yok ama uzmanı da çok para istiyor yahu fisfisfis daha hamileliğin başındayım ama strese girdim bile.. stres de doğum sancısını arttırıyormuş eyvahedigeldismile yazık bize :sm_confused:
bir de ilk çocuk zor oluyormuş genelde, 2. 3. bebekler rahat rahat çıkıyormuş.
Ben yapmadım ama kegel egzersizlerini tavsiye ediyorlar.
Bir de hamileler için pilates ve yoga.
nefes alış verişi kontrol edersen, sağlıklı beslenirsen, aşırı kilo almazsan bence doğumun rahat olur.Çok rahat doğum yapan insanlar duydum.
Epidural ciddi bir şey elbette, iyi bir uzman olmalı, normal doğuma cesaret edebileceksen en güzeli hiç bir ilaç olmadan yapılanı ama.
Ben 30 haftalık hamileyim, yeterince hantallaştım ne yazık ki, ofis işi olduğu için spor da yapamadım hiçİnşallah çok zor olmaz doğumum.
En mantıklısı epidural normal doğum işte.Normal doğum genel olarak korkutucu bir şey, doğum olayı olmasa hamile olmak da güzel bebek sahibi olmak da o arayı geçsek?:)
inşallah kolay bir doğum geçirirsin... senin de ilk doğum mu peki?
ben her doğum aklıma geldiğinde kegel egzersizi yapıyorum... ayrıca günde 30 dk yürüyorum ama çok tempolu değil, kendimi çok zorlamıyorum ilk 3 ayda riskli oluyormuş.. onun dışında sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama normalde de biraz kilom var... hamilelik sırasında çok almamaya çalışıyorum.. maşşallah şimdilik çok iştahım yok ama ilerde ne olur bilmem... çünkü tahmin ettiğiniz gibi boğazımı kontrol etmekte pek başarılı değilim :kedi:
ben 30 haftalığım yeni yeni bulantılarım geçti diyordum yine başladı, her sabah işe giderken kusma korkusu yaşamak iğrenç bir şey.5,5 aylıkken servise kustum, hala utanıyorum hatırladıkça.hamile olmak güzel mi akannehir bence doğumdan hamilelikteki bulantılar daha zor resmen dünya başıma yıkılıyor aylarca aç ve herşey hatta kendin bile iğrenç kokarak gezmek hatta gezememek sürekli kusmak ve yatmak olmasa bebiş sahibi olmak güzeldir boshayallersmile
inşallah benim de az vaktim var ben de normal doğum istiyorum
ha bunları havadan konuşmuyorum bu ikinci hamileliğim a.s.
hamile olmak güzel mi akannehir bence doğumdan hamilelikteki bulantılar daha zor resmen dünya başıma yıkılıyor aylarca aç ve herşey hatta kendin bile iğrenç kokarak gezmek hatta gezememek sürekli kusmak ve yatmak olmasa bebiş sahibi olmak güzeldir boshayallersmile
inşallah benim de az vaktim var ben de normal doğum istiyorum
ha bunları havadan konuşmuyorum bu ikinci hamileliğim a.s.
ben 30 haftalığım yeni yeni bulantılarım geçti diyordum yine başladı, her sabah işe giderken kusma korkusu yaşamak iğrenç bir şey.5,5 aylıkken servise kustum, hala utanıyorum hatırladıkça.
sürekli yatma imkanım keşke olabilse, bir de yoğun çalışıyorum.
Ama hamilelik tüm bunlara rağmen güzel, bebeğin büyüdüğünü hissetmek, tekmelerini hissetmek, onu hayal etmek, hazırlıklar yapmak...
peki 1. doğumun nasıldı? veya söyle soriyim kaç yıl geçti üzerinden? çünkü genelde unutuluyormuş :1shok: nasıl oluyorsa...
bu arada bence de hamilelik güzel bişey olmalı boshayallersmile ben daha çok yeni olduğumdan yanılıyor da olabilirim sırnaşık şey
Çok kötü bişey hakkaten, ilk hamileliğim, anneme olan saygım daha da arttı.sen serviste kusmuşsun ben parkta ve apartmanın içinde kustum allahtan kimse görmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?