Uc bes kisiye kahve yaparken nasil olcak hepsini ankastreye dizebilirmiyiz birde catlar patlarsa nolcak
rica ederim afiyet olsunçok lezzetli oluyor gerçekten paylaşım için teşekkürler
hanımlar genelde kahvemi bakır cezvede pişirip içenlerdenim ancak son zamanlarda yeni bir yöntem öğrendim. oldukça lezzetli denemek isterseniz işte tarifi:
bir kahve fincanına iki çay kaşığı kahve ve arzu ettiğiniz miktarda şeker koyuyorsunuz (ben iki çay kaşığı koyuyorum).ve fincanı direkt kısık ateşe ocağınızın küçük gözüne oturtuyorsunuz.ve biraz karıştırdıktan sonra pişmeye bırakıyorsunuz.
tavsiye etttiğim arkadaşlarım yaptılar oldukça memnun kaldılar ama karşılaştıkları sorunlar oldu onları yazalım
1 ilk olarak eski bir fincanda deneyin çatlama yapıyor ben bunun için kahveyi hazırlamadan önce fincanın içine sıcak su koyup kurulayıp hemen ateşe koyuyorum şu ana kadar bir problemle karşılaşmadım
2 kahveyi kısık ateşte pişirin daima küçük gözde harlı ateşe koydugunuzda kahve çiğ kalabilir
3 kahvenin kenarları kabarmaya başladığında altını söndürün ve 1 dk .kadar ocağın üstünde bırakın fincan sıcak olduğundan kahve soğumaz
4k ahveyi ocaktan alırken muhakkak tutucu kullanın ve fincanın sapı tutulacak kıvama geldiğinde içebilirsiniz
afiyet olsun
ilk başlarda zahmetli gibi gelebilir ancak içtiğinizde buna değdiğini göreceksiniz
Deneyecegimmmkızlar, ben birkaç kez denedim ve çok başarılı buldum. arada konuklarınızı şaşırtabilirsiniz. şöyle; limon kabuğu. cezveye baş parmağınızın tırnağı kadar kabuğun dış kısmını koyun, öyle kibar bir tat bırakıyor ki, şaşarsınız. şimdiden afiyet olsun :)
Kesinlikle deniycemayyy bunu deneyeceğiimm ee fincan nasıl çatlamıyor ya çatlarsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?