Türk kahvesini köpüklü yapamıyorum:((

Kahveni cezveye koy her kişi için bir tatlı kaşığı yada tepeleme bir çay kaşığı şekeri de koy sonra suyu ekle ve kaşığın kuru olmasına dikkat et ve ocağa koy yalnız har ateşe değil kısık teşe sıcaklığı belirginleşene kadar karıştır sonra kaşığı değirme ve en önemlisi başından hiç ayrılma hafif kabarmaya başlayınca köpüğünü altekrar koykalanı kaynasın filcanlara dök
bence cezve ile alakası yok ben hangi kahve ile de yapsam ve cezve de bol köpüklü olur

bende kahveyi köpürtemeyenlerdenim zaten içmeyide sevmem arçelik kahve makinası aldım köpük toplamakla uğraşmıyorum artık harika bir ürün

Ben de kahveyi köpürtemeyip fellik fellik elektirikli cezve arayışına girmiştim. Ta ki işin sırrını öğrenene kadar.

Öncelikle soğuk suyu alıyorsun. Kişi başı bir kahve fincanı. Kişi başı bir kaşık şeker ve bir tepeleme kaşık kahve ekliyorsun. Kaşıkla iyice karıştırıyorsun.Kısık ateşte pişiriyorsun. İlk köpük kabarınca köpükleri fincanlara paylaştırıyorsun. Tekrar ocağa koyduktan sonra bir taşım kaynatıyorsun. Kahve fazla kaynatılmazmış. Bol köpüklü kahveyi yudumlamak kalıyor geriye. Ben yanına mutlaka ufak lokumlardan koyuyorum

bnm kahve yapma tarzım türkiyede ilk ve tek galiba öncelikle kişi basına bir fincan soguk su bir kasık seker bir kasık kahve koyuyorum en ufak ocak gözüne koyuyorum altını kısıyorum hiç karıstırmıyorum bu arada sonra ocaga koyup gidip misafirlerin yanına gidip oturuyorum aklıma gelince gidip bakıyorum ki olmuş bol köpüklü genel olarakta çok begenilen kahvemmm

kesinlikle katılıyorum ben de aynı yolu deniyorum.çok karıştırdığında köpük kesiliyor.

şu marketlerde ambalajlı kahveler var ya onlarla yapmayı denemeyin onlar durgun oluyor ve kahvede köpüğün eseri olmuyor
kahve taze çekilmiş ya da kahvecide açıkçektirilmiş taze kahve olucak
cezveye bir fincana bir çay kaşığı kahve ve bir çay kaşığı toz şeker koyucaksınız sonra ocağa koyamdan ve su aklemeden karaıştırıcaksınız kuru halde
sonra soğuk su koyup bi fincan kısık ateşte kaynatıcaksınız
kalın köpüğünden fincana biraz alığ kaynamasını bekliceksiniz kaynayınca fincana hepsini alıyoruz hopp bol köpük budur işte

Ben ambalajlı kahve kullanıyorum. Köpük açısından bir sorun olmuyor. Tabi tazesi makbuldür o ayrı

iki haftadır fincanda pişen türk kahvesi yapıyorum bayılıyoruz ailecek

ben hep kişi başına 1.5 tatlı kaşıgı kahve istege göre şeker ve suyu koyuyorum fincanlara birer kere karıştırıp elektirikli ocağa yanyana diziyorum 5 fincan sığıyor ocagın en yüksek derecesinde köpürene kadar pişiyorlar aslında önce biraz yüksek sonra kaynamasına yakın kısıp köpükler fincanlardan taşıcak gibi oldugunda bi bez yardımıyla alıyorum yarım saatte zor soguyor kahveler içmesi keyifli ama dudakları yakmadan tabii

dipnot : fincanlarınız pahalı değerli şeylerse yapmayın cünkü altları sıcaktan kararıyor ben günlük fincanlarla yapıorum

Son düzenleme:
Kahveyi pişirirken fazla karıştırma. Üzerinde yavaş yavaş biriken köpükleri alıp fincanlara eşit şekilde koy. Sonra bir taşım kaynat ve kahveyi fincanlara mümkün olduğunca alçaktan dök köpüklerin dağılmaması için. Lezzetli olması içinse çok kısık ateşte pişir.

Bunu ofiste ablamız yapıyor bize o kadar mı güzel olur o kadar mı köpüklü olurr bir kahvee çok çok güzell. :)

ama hanid erlerya "insanın elinin lezzeti" bunlada ilgisi var. Bi arkadaşım vardı. aynı şekilde aynı şeyleri yapmama rağmen onun kadar köpüklü kahve elde edemezdim, sinir olurdum :)

Neyse konu sahibi arkadaşım umarım bunca söylenenden sonra yapmayı başarmışsınıdıren bol köpüklüsünden :)

bende yapım şeklimi yazarak yardımcı olmaya çalişayım..

her kahve fincanı için 1 tatlı kaşığı kahve ve 3 adet küp şeker..(şeker kahvenin köpürmesin de en önemli etken bence..tabi köpürtmek için bal tadında bir kahvede içmek olmaz kahvesini biraz daha arttırarak tad ayarlanabilir..ayrıca küp şekerlerde önemli bazısı çok tatlı bazısı az tatlı şeker miktarını buna göre ayarlıyorum ben)

mesela 2 kişilik mi yapıcam..şekerli kahve için (ben öyle severim eşimde:)
2 tatlı kaşığı kahve
3 er tane kesme şeker yani(6 kesme şeker)
2 fincan su

ocağa ilk koyduğum anda şeker kahve ve su iyice karışıncaya kadar sadece 1 kez karıştırıyorum bir daha hiç kaşık sokmuyorum cezveye..köpüğünü bozuyor çünkü..kısık ateşte pişiriyorum ilk köpürmeye başlayınca cezveden taşmaya yakın alıp her kahve fincanının dibine azar azar döküyorum..tekrar ocağa koyup kalan kahveyi bir taşım daha köpürtüyorum ve fincanlara paylaştırıyorum...kahveyi dökerken cezveyi biraz yukarıda tutun köpük kaybolmaz aksine artar..işte böyle:)) umarım kahven köpük köpük olur...afiyet olsun

Suyu direk dolaptan çıkartıp deneyin ve kısık ateşte yapın.

kahveyi çok atınca köpüklü oluyor ama tadıda bir okadar acı oluyor bence her fincana 1 tepeleme çay kaşığı ve 2 adet küp şeker atarsan tadı hem hafif geliyor hemde köpürüyor ve birde kahveyi sürekli karıştırma ilk etapta hepsini karıştır koy kaynamaya yakın kaşığı cezvenin dibine deydirmeden üstten karıstır köpüğü al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…