kahvesi çok beğenilen biri olarak ben sırrını söyleyeyim canım. ocağa koyduktan sonra sadece bi kere karıştır ama kaşık cezvenin dibine değmesin bidahada karıştırma ve her fincan için dolu dolu 2 çay kaşığı kahve koy
şu marketlerde ambalajlı kahveler var ya onlarla yapmayı denemeyin onlar durgun oluyor ve kahvede köpüğün eseri olmuyor
kahve taze çekilmiş ya da kahvecide açıkçektirilmiş taze kahve olucak
cezveye bir fincana bir çay kaşığı kahve ve bir çay kaşığı toz şeker koyucaksınız sonra ocağa koyamdan ve su aklemeden karaıştırıcaksınız kuru halde
sonra soğuk su koyup bi fincan kısık ateşte kaynatıcaksınız
kalın köpüğünden fincana biraz alığ kaynamasını bekliceksiniz kaynayınca fincana hepsini alıyoruz hopp bol köpük budur işte
iki haftadır fincanda pişen türk kahvesi yapıyorum bayılıyoruz ailecek
ben hep kişi başına 1.5 tatlı kaşıgı kahve istege göre şeker ve suyu koyuyorum fincanlara birer kere karıştırıp elektirikli ocağa yanyana diziyorum 5 fincan sığıyor ocagın en yüksek derecesinde köpürene kadar pişiyorlar aslında önce biraz yüksek sonra kaynamasına yakın kısıp köpükler fincanlardan taşıcak gibi oldugunda bi bez yardımıyla alıyorum yarım saatte zor soguyor kahveler içmesi keyifli ama dudakları yakmadan tabii
dipnot : fincanlarınız pahalı değerli şeylerse yapmayın cünkü altları sıcaktan kararıyor ben günlük fincanlarla yapıorum
sırrı kahveyi yeterli koymaktır kahve suya göre azsa köpürmez sulu olur kahve bi fincan için dolu dolu bir hatta bir bucuk tatlı kaşığı kahve koy ve ilk köpüğü al sonra bir daha kabarmasını bırak onu da paylştır tmm olur köpüklü :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?