• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

türk - kürt evliliği hakkında düşünceleriniz???

Irk farkı değil ama kültür farkı sorun yaratabilir.ben Karadenizliyim,eşim Akdenizli ve evliliğimizin ilk 1 yılı bunun getirdiği sorunlarla uğraştık.ancak aynı evde yaşamaya ve alışkanlıklarımızı kabul etmeye başlayınca herşey düzene girdi.ailesi ile hala kültür farkının getirdiği anlaşmazlıklarımız oluyor ama büyütülecek şeyler değil.bunun doğusu-batısı olduğunu düşünmüyorum.

erkek ark. kürt ben türk ama eğitim seviyemiz eşit ve yapmaktan zevk aldğmz şeyler de benzer. ama onun ailesi doğunun küçük bir ilçesinde kendi halinde, benm ailem ise büyük bir şehirde merkezde.. o köyde doğmuş ben şehirde... ve benm doğdğm şehirde 9 yılını geçimş ve şu anda ist.da yaşıyor.
sizce kültür farkından dolayı yani kürt ve türk kültürünün farklılığndan dolayı sorun çokar mı??? çıkarsa neler olabilir bu sorunlar?

değerli fikirlerinizi bekliyorum

mutsuzpunk !
yeni gündem bu mu?
sizin bunca sorununuz içinde türk-kürt konusu en son mevzu olacak şey bence.
hani ilgizidi bu adam, hani sana kötü kelimeler kullanıyodu.
ben seni çözemedim arkadaşım.

Doğulu Batılıdan geçtim aynı yerdeniz Eşimle memleketlerimiz aynı yani
Yinede çok değişik onların adetleri aramızdaki fark
Çünkü o farklı ailede yetişmiş ben farklı ailede
Ben farklı aile terbiyesi görgüsü almışım o farklı
Evlilik başlı başına zor zaten çünkü iki farklı insan aynı çatı altında
Sevgiyle her şey aşılıyor sevgi saygı ve hoşgörü:16:

Canım yazdıklarının aynısını yaşadım biliyor musun? Ben büyükşehirde yaşadım ve türküm
onun aileside doğuda küçük bir ilçede ve kürt. O benim yaşadığım şehirde on yıl yaşadı.
Ama şuan ailesinin yanında çalışıyor. Bende kendi memleketimdeyim. Biz nişanlandık
ama ayrıldık hemde çok kötü bir biçimde. Hala görüşüyoruz telefonla çünkü hala birbirimize aşığız
ama aileler bilmiyor. Bizim ayrılık nedeni kültürdü. Ben onların törelerine,kadın ezilmesine,
ağır laf ve kıskançlıklarına dayanamadım da attım, evlenince daha kötü olacağını düşündüm.
Ama sevdamdan vazgeçemedim ne yalan söylüyüm.

Kızkardeşinle ilgili "fatura dökümü" başlıklı konuna baktım da kardeşini uyarırken kendin aynı hataya devam ediyorsun. Sevgi, aşk sihirli değnek değil, her şeyi çözmez. Çok iyi düşün.

Son düzenleme:
Yalnız şu açtığınız başlıkla tatmin edici bir cevap alamazsınız, çünkü nasıl Türklerin adetleri şehirden şehire, dini inanışa, aile yapısına göre değişiyorsa, Kürtlerinki de değişiyor sizinkine uyup uymayacağını görmek için gidip ailesini tanımanız lazım. Çok kapalı olanları da var, batıdakilerden daha açık görüşlü olanları da var doğuda yaşayan Kürtlerin, Milliyetinden tanıyamazsınız ki bir insanı.

benim kürt arkadaşım var ama doğma büyüme istanbullu, ailesi de gençliklerini filan istanbulda geçirmiş
kürt bir çocukla ilişkisi vardı, çocuğun ailesi de doğuda bir yerde yaşıyordu, çocuk da üni. için gelmişti.
neyse arkadaşımın annesi en başından siz yapamazsınız, farklısınız, yaşam tarzı olarak da ayrısınız filan demiş
ikisi de kürt ama işte önemli olan yetişme farklılıkları
zaten başka sebeplerden ayrıldılar

Mutsuzpunk ne yapmak istediğini bilmiyorsun arkadaşım sen ya sen öncelikle sağlıklı düşün bir kendini silkele ne yapmak istediğine karar ver sonra uygula ya....:20:

Valla "mutsuzpunk" telomer arkadasımın dediği gibi ben çözemedim seni... Bir geliosun diyorsunki ilgisiz davrandı, hakaret etti, laf soktu vs. bir geliosun çok yakınlaştık ne gibi sakıncalar doğar. Yeni tartışma konumuzda bu sanırım...
Türk - Kürt yoktur! İnsan vardır arkadasım!
Ayrıca herkesin düşüncesi başkadır sen kendi ailene ve onun ailesine bir bak, madem bu kadar önyargılısın git önce bir ailenle görüş bizim fikrimizden ziyade onlarınki önemli.

Şöyle de bir örnek vereyim sana; Ben Edirne'liyim, sevgilim Sivas'lı. Ben sunniyim, sevgilim Alevi. Peki bunlar anlaşamamak için sebep mi? TABİKİDE HAYIR!

Ama bunlar benim ve beni humanist yetiştiren ailemin görüşleri.

Türk-kürt ayrımı yapan bir aileyi kınayamam bu da onların yetiştirilme tarzı...

insan herzamn insandır ırkından dolayı asala yrım yapamalısın dogu batı ne farkederkii önemli olan anlaşmak tabkii kültür farkı olabilir ama haledemicek şyler deil benim eşimde doglulu ve birbirimize çok baglıyızzz :nazar: ailesi tabii bizi çok zorlamıştı ama aştık :)):nazar: sende bencee yolunda ilerleemene devam ett cnmm:32:

ayrıca kürtlerde kaynananın gelını ezdıgınden felan bahsedılır ki burdada söylenmıs bırlıkte oturmak felan olayı..gülüyorum sadece bunlara:)10 yıl kayınvalıdemlerle altlı ustlu oturduk bır kere evını supurmeye gıtmıstım hasta dıye..gunlerce söylemıstı tesekkur ede ede bıtırememıstı..ayrıca cok gelenı gıdenı olurdu bir kere bıle yardıma cagırdıgını duymadım canım ısterse ınıp otururdum:)he bırde sunu söylıyım kürtlerde erkekler kadına cok deger verır söylenenın aksine...yemek bıle hazırlar çay koyarlar temızlıge yardım ederler..öcü değiller yani korkmayın:51:

Dediğim gibi her aile bir olmuyor... Benimde kürt arkadaşlarım var, üstelik çokta iyilerdir, aileleri sıcak kanlıdır,sevimlidir. Ama aynı zamanda tam tersi olan tanıdıklarımda var.. Aile, görgü, samimiyet çok önemli. Bende Karadenizliyim, Türküm. Ha kürt ha türk hepsinde çeşit çeşit insan var iyisi de var kötüsü de, farklı farklı adetler gelenekler var. Uyum sağlama becerisi çok önemli. Arkadaş uyum sağlayamazsa, çatışmalar sorunlar çıkar.. Birlikte oturmak olayına gülüyorum demişsiniz ama size böyle birşey dayatılmamış olması, bunların olmadığı anlamına gelmez. Söylediğim gibi aileye, hoşgörüye ve saygıya göre değişir.

Türkiye'nin her karış toprağı bizim, milletimiz hoşgörülü olduktan sonra her yer cennet gelir insana :16:

aile yapısı çok önemli. sevgilinle iyi anlaşabiliyo olabilirsin ama aileside önemli. ailesini iyice araştır mutlu olabilecekmisin o ailede ona bak. benim arkadaşım doğuluydu çok bilgili, akıllı biriydi. kendi ailesinden nefret ediyordu çünkü o kadar karışık bir aile ki anlatamam. 10 kardeş ve hepsi sevgisiz büyümüş. babası kardeşi ölünce kardeşinin eşiyle evlenmiş. üstüne kuma getirmiş bir de. değişik kurallar vardı ailelerinde saçma sapan. kendi babası hiç sevgi göstermemiş o yüzden nefret ediyordu kendi ailesinden. ailelerinde boşanma diye bir kavram yoktu. ya ölüceksin yada evinde oturacaksın. ailesinden bazıları teröre destekçiydi. yani hepsi bir değil ama bunları iyi araştırman lazım. bir kısmı terörle bağlantılı olabiliyor herkesin bildiği bişey. ben abimin yanına gitmiştim görev sebebiyle doğudaydı. bazı olayları kendi gözümle gördüm. iyice araştır. erkek arkadaşın öyle değildir ama ailesini de iyice tanı. inşallah herşey gönlünüzce olur.

Bu terör olayı gerçekten berbat.. Kürt olup teröre lanet eden de var destekleyen de. Destekleyen her kim olursa olsun gözümde hiçtir. Çok yakın bir arkadaşımla bu yüzden bağlantımı kestim. Bu konu çok önemli....

Son düzenleme:
Çok çirkin bir başlık olmuş. İçerik de farklı sayılmaz. İnsanlar da maşallah "kürt"lük kitabı çıkaracak kadar kesin yargılarda bulunmuş. Önemli olan öncelikle insan olmak. Ha buradaki bütün kadınlar "hayır asla evlenme deseler", bu düşünceye mi hizmet edeceksin. Önemli olan kafa yapısının uyması. Sanki iki Türk (artık bu Kürt-Türk nasıl bir şeyse) arasında ayrılık olmuyor mu? Geçtim kültür farkını, sıradan iki insan arasında bile farklılıklar, inanç ayrılıkları olur. Lütfen ya böyle ayırıcı başlıklar açılmasın. SİTE YÖENTİMİNE SESLENİYORUM; LÜTFEN BAŞLIĞI DEĞİŞTİRİN.

Ayrımcılığın alası yaşanmış burda! Nasıl bir zihniyettir bu?Çok İRONİK

Türkü-Kürdü mü var bu işin?
Batı da büyük şehir,doğuda küçük yer !Marifetmiş gibi sanki!

Allahın sevgili kulu olsa da bari, çoçuğun aklı başına gelse !

Bir erkegin kiyafete karismasini bile bir Irka baglamissiniz ya pes diyorum.
Hangi erkek esinin popusunun veya gerdanin görünmesini isterki?
Genellemeler üzerine yürütecek degilsin ya iliskini.

Etnik ayrımcılık yapılmasına zemin hazırlayan konuların açılması yasaktır...

Back
X