Türk toplumu ve boşanma

Suveyla

Aysîma'm ❤
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2018
158
240
18
Neden Türk toplumunda boşanmaya kötü bir şeymiş gibi bakılıyor? İki insan birbiriyle anlaşamıyorsa yolları ayırmak en mantıklısı değil mi neden zorla aynı evde yaşasınlar?

Boşanmış bir anneyim. Yüksek lisansımı yaptım doktoraya başlayacağım ve toplumdan tepkiler alıyorum yok babasız yapamazmış yok başımda bir erkek olması lazımmış... Hatta kadınlara imkan vermeyecekmişsin çalışmayayacaklarmış çalışınca paralarını kazanıp defolup gidiyorlarmış...

Bir kadın kendi ayakları üzerinde durabilir. Kızım dört yaşında ve cidden bu tepkilere artık katlanmak güç. Niye toplumumuzda kadını hor görüyoruz kadın çocuk doğursun iş yapsın adam gelsin yemek yesin tv izlesin yatsın tüm acıyı kadınlar çeksin. Bunun regl sancısı var çocuk doğurma acısı ağda acısı var daha bir sürü...

Ve Türkiye'de kadın olmak gerçekten çok zor. İnsanlar (özellikle erkekler) boşandığın zaman senin koca parası yiyip yiyip kendine imkan yaratıp sonra tekmeyi bastığını zannediyor. Üzülüyorum. Hayatımda hiç koca parası yiyen biri olmadım kendi param var kendi paramı kazanıp harcamaktan daha gurur verici ne var ekonomik özgürlüğe sahip olmaktan daha güzel...

Bence bir kadın isterse her şeyi yapabilir ve güçlü olun kesinlikle kendinizi ezdirmeyin. Belki bu bir dert olarak görmezsiniz ama ben buna inanıyorum. Keşke kadına önem verilen bir toplumda yaşasak. Zor zanaat kadın olmak özellikle tr de

Maalesef herşeyi erkeğe hak kadına yasak olarak gören bir toplumdayız
Bugun ust kat komşumla kavga ettim kendisiyle muhatapken daha ergen olan oğlunu çağırıp kendi geri çekildi 14-15 yaşında çocuk bana "erkeklik" taslıyor! Ve, "başımda" bir erkek olmadığı için de maalesef bu saçmalıklarla uğraşıyorum, söylediklerim kaale alınmıyor. Halbuki abim, kocam ya da sevgilim olsaydı bir kaşını kaldırsa, bir daha zerre sorun yaşamazdım :( Maalesef ben de anlamakta zorluk çekiyorum insanları.
Bekar ve ayakları üzerinde bir kadın olmaz zor; boşanmış bir de çocuğun varsa kat kat zor!

Başınızda erkek olsaydı ne yüksek lisans yapabilirdiniz ne doktora. Bazen erkek olmadan hayat daha kolay ilerliyor. Ne güzel istediğiniz şeyleri yapıyorsunuz. Takmayın kimsenin ne dediğine. Bu kadar özelinizi de kimseyle konuşup paylaşmayın ki söz hakkı da doğmasın.

Bir de biz kadınlar boşanmış olan hemcinslerimize acıyarak bakıyoruz çok ciddi bir toplum bilinci geliştirilmeli bu konuda ortalıkta hala kocam sahibim diyen,ayrılmam ne olursa oldun çekerim diyen,erkek evlat diye yanıp tutuşan olunca hala Aslan oğlum paşam diye seven hemcinslerimiz varken erkeklerin değişmesini beklemek mucize olur

Kimsenin lafına bakmamanız gerekir bir doktora öğrencisi adayı olarak. İlim irfanla uğraşın, kimsenin lafı sözüyle değil. Cehalet hep var olacak. Cehaleti de ancak ilim yener. Böyle cahilce düşünen insanlara prim vermemeliyiz.

Benim ailemde ve etrafımda hiç kimse böyle düşünmüyor ben beni üzecek hiçbir şey söylemiyorlar. Hep destek oluyorlar. Artık devir değişti çekmek zorunda değilsin. Biz çektik de ne oldu ömrümüz gitti sen iyi yaptın dediler. Maddi manevi desteklerini üzerimden çekmediler.

Eski eşin ailesi bile çekme, bundan koca olmaz dediler :halay:

Herkes aynı değil demek istedim :KK51:

Bence bu bakış açısını ortaya atan yine kadınlar. Kaynata rezil bi adam, kaynana sessiz sakin antidepresanlarla günü geçiyor. Hepsiyle 8 senedir aynı evdeyim. Geçen gün dedim ki niye çektin niye boşanmadın sana yazık değil mi bak çökmüş bitmişsin dedim. Kv ne dese beğenilir. Bunu bıraksam iyisini mi bulacağım. İlla erkek şart mı dedim. Erkek odaklılar. Erkek varsa güvendesin, erkek varsa sana zarar gelmez... asıl zarar onlardan geliyor hele bi dengine düşme de gör kanser mi oluyorsun sıyırıp intihar mı ediyorsun...

Sen o cocugun annesisin. Seni annesi olmak yada annesiz bırakmak bağlar. Tıpki babasinin cocugu babali yada babasiz buyutmenin sadece babaya baglı oldugu gibi. Babasiz birakmak ne ya ? Bu lafa ayri uyuz oluyorum.

Bence de kadin isterse yapar.

Bosanmis bir akrabam var oyle doktora adayi degil ortaokul mezunu, oturdugu yerde kucuk bir mahalle. 2 kizi var birini evlendirdi oteki okuyor daha. Ikisinede calisti kendi bakti tabi ailesininde katkisi oldu. O ortamda bile kimse bosanmis diye ustune gelmedi. Hic boyle sikayetlendigini duymadim aksine cok sosyal komsuluk iliskileri olan bir insan.
Nasil bir cevre icindesiniz bu baskilari kim yapiyor? Ya da en ufak lafi baski gibi mi algiliyirsunuz?

Ya yasadiginiz cevre cok kotu ya da fazla abartiyorsunuz.

Neden insanlar baskalarinin hayatina karisiyor gibi bir konu olsa hak verirdim.
Ama kadin erkek ayriminda erkeklere fazla yuklenildigini dusunuyorum.

Bir cok cevre bosanan erkege de hos bakmaz. Kiralik ev vermez. Hemen evlendirmeye calisir.
Kadin cocuk dogurmak zorunda degildir ama erkeklere fikirleri sorulmaksizin vucutlarindan bir parca kesilip aliniyor. Adi ustunde sunnet olan sey farzmis gibi dayatiliyor. Hem de cogunlukla o kisinin dini sorgulanmadan...
Askere gidiyorlar. Hayatlarinin 1 senesi bloke. Kim bilir neler yasiyorlar.
Gitmeden once kiz vermezler, is vermezler :/

Kadin zorluk cekmiyor degil elbette cekiyor. Ama erkekler de gul gibi yasamiyor. En basiti calismayan kadinin evlenmesine hic tuhaf bakilmazken calismayan erkek evlenmeye kalksa neler olur bilemiyorum.

Neden Türk toplumunda boşanmaya kötü bir şeymiş gibi bakılıyor? İki insan birbiriyle anlaşamıyorsa yolları ayırmak en mantıklısı değil mi neden zorla aynı evde yaşasınlar?

Boşanmış bir anneyim. Yüksek lisansımı yaptım doktoraya başlayacağım ve toplumdan tepkiler alıyorum yok babasız yapamazmış yok başımda bir erkek olması lazımmış... Hatta kadınlara imkan vermeyecekmişsin çalışmayayacaklarmış çalışınca paralarını kazanıp defolup gidiyorlarmış...

Bir kadın kendi ayakları üzerinde durabilir. Kızım dört yaşında ve cidden bu tepkilere artık katlanmak güç. Niye toplumumuzda kadını hor görüyoruz kadın çocuk doğursun iş yapsın adam gelsin yemek yesin tv izlesin yatsın tüm acıyı kadınlar çeksin. Bunun regl sancısı var çocuk doğurma acısı ağda acısı var daha bir sürü...

Ve Türkiye'de kadın olmak gerçekten çok zor. İnsanlar (özellikle erkekler) boşandığın zaman senin koca parası yiyip yiyip kendine imkan yaratıp sonra tekmeyi bastığını zannediyor. Üzülüyorum. Hayatımda hiç koca parası yiyen biri olmadım kendi param var kendi paramı kazanıp harcamaktan daha gurur verici ne var ekonomik özgürlüğe sahip olmaktan daha güzel...

Bence bir kadın isterse her şeyi yapabilir ve güçlü olun kesinlikle kendinizi ezdirmeyin. Belki bu bir dert olarak görmezsiniz ama ben buna inanıyorum. Keşke kadına önem verilen bir toplumda yaşasak. Zor zanaat kadın olmak özellikle tr de

Türk kadinlarinin hemen hepsi evliligi yürutmek icin alttan alan susan taraf. 20 sene 30 sene susup alttan alarak evli kalabilmeyi basarmis anneler teyzeler bunu bir marifet gibi anlatmayi seviyorlar.. Boşanan kadinlar onlar gibi çile çekmeyi tercih etmedigi icin icten ice bir kiskanma ve bunu dışa vurma olarak görüyorum ben. Erkekleri mutlu etmek icin dünyaya geldigini düsünen pasif bir kadın güruh da var tabi. Bu kadar psikolojik sosyolojik baskı içinde boşanabilmek büyük cesaret

Bin kafa yapısında insanlar yetiştiren maalesef bizleriz. Daha kız çocuğu olduğunda üzülen kadınlar var. Abisi kardeşi olmadan dışarı çıkamayan Kızlar var. Kadını eksik etek erkeğe muhtaç canlı olarak düşünen zihniyet bitmedikçe bu söylemlerden kurtulmak mümkün değil. Çalışmak kötü birşey çoğu insana göre kadın evinde oturup çocuğunu yetiştirmeli. Bu düşünceyi değiştirecek olan bizleriz. Yetiştirdiğimiz çocukları bu bilinçle büyütürsek biz göremeyiz belki ama gelecek nesiller değişebilir. Güçlü olmak lazım insanları önemsememek. En güzeli toplumun ahlak bekçilerini YÖK saymak

Su yazdiklarini dovme yaptirmak istiyorum Suveyla :) Turk toplumu ne kadar asil ve guclu bir toplumsa maalesef o kadar da korkunc kafa yapisina sahip. Bunu degistirmek icin bilmem kac yil oncesine gitmek gerekir herhalde :) Yil 2018 ama yil 2040 bile olsa BDV'de ki konularin icerigi hala ayni olur, kaynana, elti, ana kuzusu erkekler ve daha niceleri. Bu toplumda senin gibi guclu annelere ihtiyac var, bana kalsa evlenmem bile, gezmeden, tozmadan, yiyip, icmeden, kisaca hayatta "keske bunu da yapsayim" demeden evlenmem, evlenirsem de sadece cocuk icin sanirim. Neyse, senin gibi guclu kadinlar ayakta kalmali, artik erkeksiz de neler yapildigini millet gormeli, bence yavastan su bosanmis guclu anneler ataga gecmeli, bu degisimin baska bir caresi yok. Not: Senin gibi Yuksek Lisans ve Doktora dusunuyorum, bosansam dahi!!!

Türk toplumu diye genellemenız cok yanlış sız kendı cevrenızı anlatın buda moda olmuş nerde bı yanlışlık var işte türk toplumu vs denilip geçiliyor

Bir de su regl olmak, cocuk dogurma, agda olayini “acilari biz cekiyoruz” diye isin icine katip durmayin artik itici oldu valla. Yapimiz geregi boyleyiz napalim dogurmasaydin ozaman cocuk. Regl acisi cekmeyecegim diyorsan vardir yontemleri.
Regl oluyoruz diye adamlara suni sanci mi yasatalim her ay veya cocugu onlar mi dogursun?
Agdayi da yapmak istemiyorsan yapma killi dolas madem. Var oyle bir akim Turkiyedeki onculerinden ol sende cok sikayetciysen :D

Back
X