Türk toplumu ve boşanma

Bir de su regl olmak, cocuk dogurma, agda olayini “acilari biz cekiyoruz” diye isin icine katip durmayin artik itici oldu valla. Yapimiz geregi boyleyiz napalim dogurmasaydin ozaman cocuk. Regl acisi cekmeyecegim diyorsan vardir yontemleri.
Regl oluyoruz diye adamlara suni sanci mi yasatalim her ay veya cocugu onlar mi dogursun?
Agdayi da yapmak istemiyorsan yapma killi dolas madem. Var oyle bir akim Turkiyedeki onculerinden ol sende cok sikayetciysen :KK70:
İlk mesajını beğendim, ama burda çok saçmalamışsın.
Konu içeriği ile ilgisi yok
Olmadığı gibi, regl sancısı regl olmayınca da oluyor.
Kıllı gezene laf edersiniz, Ağdadan canı yanana gülersiniz, jilet yapana tembel dersiniz, lazere gidene zararlı dersiniz.

Bir tek sen mükemmelsin şu sitede rivi, her konuda evliliğinden örnek vermenden, kendini övüp anlatmandan yapıyorum bu çıkarımı.

Herkes öeğh, ama sen pırlanta.
Ukte

İlk mesajını beğendim, ama burda çok saçmalamışsın.
Konu içeriği ile ilgisi yok
Olmadığı gibi, regl sancısı regl olmayınca da oluyor.
Kıllı gezene laf edersiniz, Ağdadan canı yanana gülersiniz, jilet yapana tembel dersiniz, lazere gidene zararlı dersiniz.

Bir tek sen mükemmelsin şu sitede rivi, her konuda evliliğinden örnek vermenden, kendini övüp anlatmandan yapıyorum bu çıkarımı.

Herkes öeğh, ama sen pırlanta.
Ukte

Ben burada kendi yasadigim sikinti ve sorunlarida gayet anlatiyorum hatta gecmiste yaptigim sacmalik ve pismanliklarimi da yaziyorum yorumlarda sen denk gelmemissin. Cok gormek istiyorsan hemen bir tane yollayabikitim icin rahatlar :))))
Reglnin agdanin konuyla bir alakasi olmadigi icin yazdim zaten. Konu sahibi bu konuya bile regl olmaktan, agdadan degdirmis ufaktan.

Regl agrisiyla erkek kadin olayinin alakasi nedir yani naplim agri cekiyoruz diye bunu da erkekler belirlemedi ya. Regl olup, agda yapiyoruz diye ustunlugumuz mu var? He cok zorunuza gidiyorsa siz regl olmayin agda yapmayin milleti de takmayin. Zaten herkesin herseye karistigindan sikayetcisiniz ya

Ben burada kendi yasadigim sikinti ve sorunlarida gayet anlatiyorum hatta gecmiste yaptigim sacmalik ve pismanliklarimi da yaziyorum yorumlarda sen denk gelmemissin. Cok gormek istiyorsan hemen bir tane yollayabikitim icin rahatlar :))))
Reglnin agdanin konuyla bir alakasi olmadigi icin yazdim zaten. Konu sahibi bu konuya bile regl olmaktan, agdadan degdirmis ufaktan.

Regl agrisiyla erkek kadin olayinin alakasi nedir yani naplim agri cekiyoruz diye bunu da erkekler belirlemedi ya. Regl olup, agda yapiyoruz diye ustunlugumuz mu var? He cok zorunuza gidiyorsa siz regl olmayin agda yapmayin milleti de takmayin. Zaten herkesin herseye karistigindan sikayetcisiniz ya
Üstünlük nerden çıktı?
Hala saçmalamaya devam ediyorsun.
Bir şeyler anlatmak istiyorsun sanırım, kimse sana sormadan kendini anlatman
Alakası yokken kadınları aşşa etmen büyük fukaralık

Üstünlük nerden çıktı?
Hala saçmalamaya devam ediyorsun.
Bir şeyler anlatmak istiyorsun sanırım, kimse sana sormadan kendini anlatman
Alakası yokken kadınları aşşa etmen büyük fukaralık

Toplulumuzda kadin olmak zor temali yazida cocuk dogurmak, regl, agda??? Baska ulkelerde bunlari kadinlar hic yapmiyor zaten hep bizim toplumda var. Bu kadar acinin arasinda bi de bunlari cekiyoruz haklisiniz.

Kim suçlu ?
Yine anne ve babalar suçlu.
Kız çocuk doğduğunda hüzünlenip erkek doğduğunda tabanca atan, göster oğlum amcalara pipini diye gurur duyan, oğlu bir kızı sevip eve getirdiğinde kızım değil gelini diye seslenen, benim oğlum yapmaz benim oğlum bir tane diye diye ogullari 50 sıne de gelse 10 yaşındaki çocuk muamelesi yapan anne babalar olduğu sürece bu ülkede kadın olmak ve deger görmek çok zor. Erkek bosanirsa kadında kusur vardı ogluma layik degildi olur
Kız bosanirsa ve kendini gelistirirse adı başka anılır. Ama kimse erkeği suçlaması hatta ve hatta dayak yiyen bir kadına hak etti ki kocası dövdü kocandir döver de sever de tarzında yaklasimlardan bulunan bir topluluktan çokta birşey beklememek lazım

Toplulumuzda kadin olmak zor temali yazida cocuk dogurmak, regl, agda??? Baska ulkelerde bunlari kadinlar hic yapmiyor zaten hep bizim toplumda var. Bu kadar acinin arasinda bi de bunlari cekiyoruz haklisiniz.
Sen beni anlamıyorsun.
Bu konuyla ne ilgisi var diye sordum bunların, diyalog ordan başladı.
Konu da geçti de ben mi kaçırdım?

Sen beni anlamıyorsun.
Bu konuyla ne ilgisi var diye sordum bunların, diyalog ordan başladı.
Konu da geçti de ben mi kaçırdım?

Regl, agda ve cocuk dogurmanin Turk toplumunda kadin olmayla bir ilgisi yok iste. Kinu sahibi yazmis bunlari. Bende bu konuyla bunlarin ne alakasi var diye tepki gosterdim zaten. Off 2 dakikada omrumu yedin :KK70:

Regl, agda ve cocuk dogurmanin Turk toplumunda kadin olmayla bir ilgisi yok iste. Kinu sahibi yazmis bunlari. Bende bu konuyla bunlarin ne alakasi var diye tepki gosterdim zaten. Off 2 dakikada omrumu yedin :KK70:
Öf tamam be :bicak:
Eşşek gibi çalışıyorum ne yapayım algım kapanıyor tek tatilim pazar yaklaştıkça :kızgın:

Vur vur da öldürme aşkısı :(

Birçok kadın evlenmeyi bir başarı olarak görüyor ve boşanmış kadınların mesleki başarısını, hayattaki başarısını, kişiliğini, kültürünü, zekasını hiç hesaba katmadan o kadınları direkt 'BAŞARISIZ!' olarak damgalıyorlar. Böylece yaşadıkları çilekeş hayatı biraz daha katlanılabilir hale getiriyorlar kendileri için. Kendileri boşanamaz, çünkü maazallah kendileri de diğer çilekeş kadınlar tarafından başarısız damgası yiyebilirler. Çünkü bir kocayı elinde tutamadıysan yaşama amacın başka ne olabilir ki?

Bu çilekeş kadınların eşlerine çile çektirmekten başka bir halta yaramayan kocalarının da ödü kopar boşanmış kadınlardan. Bu kadın kocasını çekmeyip boşandıysa ya benimki de beni çekmeyip boşanırsa, diye korkar. O yüzden ötekileştirir dul(!) kadını. Boşanmış kadın toplumdan dışlanmalı ve boşanmış olması onay görmemelidir ki kendi eşlerinin gözü açılmasın.

Olay boşanma eyleminin iyi veya kötü olmasıyla alakalı değil yani. Toplumdaki kadın-erkek rolleriyle alakalı. Çünkü boşanma temelde kendisi kötü bir eylem olsaydı sadece boşanan kadınların değil, boşanmış erkeklerin de aynı şiddette üzerine gidilirdi. Sorun boşanmış olmanız değil; sorun kadın olmanız.

O değilde bazı kişiler konu sahibine .( nasıl bir toplumda yaşıyorsun? Ben hiç boşanan kadına öyle bakıldıgini görmedim , normalde öyle değil ) gibi yorumlar yapmış. Nasıl yani görmediniz?
Türkiyeden bahsediyoruz, gayette boşanan kadına kötü bakılıyor. Hala asilamadi maalesef bu sorun. Kadın hakları ne kadar gelişse de, güçlü kadınların sayısı artsa da, boşanan kadına kötü gözle bakan, erkekleri egemen sayan bir toplum var hala.

İşte biz yılmadan bıkmadan usanmadan bunlarla savaşacağız. Düşmeyeceğiz. Cahillikle savaşacağız. Bizden sonraki kızlarımız için.
Erkek çocuklarımızı düzgün yetiştireceğiz.
Merhametli, anlayışlı, sevgi dolu, sevgisini paylaşabilen, ağlayabilen, güvenebilen, saygı duyan erkekler yetiştireceğiz.
Erkek çocuklarımıza kavganın, küfrün, aşağılamanın, dayılanmanın, hor görmenin, eksik görmenin erkeklik olmadığını, kadınların da her şeyi yapabileceğini öğreteceğiz.
İşine bak. O lafları söyleyenleri çıkar hayatından.
Kavga et.
Kurtul gitsin.
Bırak olmuşları değiştirmeyi.
Biz evlatlarımızı değiştirelim.

Çünkü bu Dünyanın cinsiyeti erkek
Nefret ediyorum yeminle

Keşke kafası öyle çalışanların alnında etiket olsa ayırt etsek.
Maalesef saydıklarını erkeklere sıra gelmeden önce kadınlar yapıyor.
Yanlış coğrafyada kadın olmak.
Resmen eziyet.
Çok doluyum sanırım...

Başlık yanlis. Türk toplumu ve boşanan kadın falan olmalıydi. Geçen bir kitap okudum. Piedra ırmağının kıyısına oturdum ve ağladım kitabın ismi. Yazarın ismi de çok çok tanıdık. Hatta dedim ben nasıl kaçırmışim bu kitabı. Okurken ana fikrinde dedim ki olayın özü bu olmasa da günümüzde algılanan bu. Ve yazara bir kez daha hayran oldum

Kadin guclu olmali kim ne derse desin. Bir erkegin agzindan cikacak soze bagimli kalmamali. Eger boyle olursa erkek doverde soverde aldatirda. Hastalikli evliliklero surdurup kadinin psikolojisinin bozulmasini millete daha normal gelir olmus malesef.

Neden Türk toplumunda boşanmaya kötü bir şeymiş gibi bakılıyor? İki insan birbiriyle anlaşamıyorsa yolları ayırmak en mantıklısı değil mi neden zorla aynı evde yaşasınlar?

Boşanmış bir anneyim. Yüksek lisansımı yaptım doktoraya başlayacağım ve toplumdan tepkiler alıyorum yok babasız yapamazmış yok başımda bir erkek olması lazımmış... Hatta kadınlara imkan vermeyecekmişsin çalışmayayacaklarmış çalışınca paralarını kazanıp defolup gidiyorlarmış...

Bir kadın kendi ayakları üzerinde durabilir. Kızım dört yaşında ve cidden bu tepkilere artık katlanmak güç. Niye toplumumuzda kadını hor görüyoruz kadın çocuk doğursun iş yapsın adam gelsin yemek yesin tv izlesin yatsın tüm acıyı kadınlar çeksin. Bunun regl sancısı var çocuk doğurma acısı ağda acısı var daha bir sürü...

Ve Türkiye'de kadın olmak gerçekten çok zor. İnsanlar (özellikle erkekler) boşandığın zaman senin koca parası yiyip yiyip kendine imkan yaratıp sonra tekmeyi bastığını zannediyor. Üzülüyorum. Hayatımda hiç koca parası yiyen biri olmadım kendi param var kendi paramı kazanıp harcamaktan daha gurur verici ne var ekonomik özgürlüğe sahip olmaktan daha güzel...

Bence bir kadın isterse her şeyi yapabilir ve güçlü olun kesinlikle kendinizi ezdirmeyin. Belki bu bir dert olarak görmezsiniz ama ben buna inanıyorum. Keşke kadına önem verilen bir toplumda yaşasak. Zor zanaat kadın olmak özellikle tr de
Toplumla alakalı değil,sizin çevrenizle alakalı.Dünya kadar boşanmış insan var toplumumuzda.Başında erkek olsun,kadın çalışmasın zihniyetinde olan çevrenizden uzaklaşın bence.Boşanmış kendi ayakları üzerinde duran yoksek lisanslı bir annenin de böyle şeylere takılmamış olması,bunları bertaraf etmiş olması gerektiğini düşünüyorum.

O değilde bazı kişiler konu sahibine .( nasıl bir toplumda yaşıyorsun? Ben hiç boşanan kadına öyle bakıldıgini görmedim , normalde öyle değil ) gibi yorumlar yapmış. Nasıl yani görmediniz?
Türkiyeden bahsediyoruz, gayette boşanan kadına kötü bakılıyor. Hala asilamadi maalesef bu sorun. Kadın hakları ne kadar gelişse de, güçlü kadınların sayısı artsa da, boşanan kadına kötü gözle bakan, erkekleri egemen sayan bir toplum var hala.
Hayatı kendi çevreniz üzerinden değerlendirmeyin.Şu boşanmış kadın imajını önce kendi kafalarınızda yıkın.Bu fikriyata takılıp kaldığınız sürece boşanmak sorun olarak algılanır.Gayette boşanmış mutlu mesut yaşayan gereksiz insanlara gereksiz insanların lakırdılarına takılmayan vizyonu geniş kadınlar var.Kimseyi boşandı diye taşlamıyorlar.Taşlansalar kimse boşanamz.Türkiye de ki,boşanma istatistiklerine bir bakın.

Back
X