• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkçe Olimpiyatları

FURKER

Bir tutkudur okumak...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
298
602
323
Afyonkarahisar
Muhteşem bir Türkçe ziyafeti. Az önce şarkı finallerini izledim cuma gün de canlı izleme fırsatı buldum. Süperdi. Bir Türk olarak insanın göğsü kabarıyor.Gurur duyuyor. Dili dini rengi farklı yüzlerce çocuk bir arada sevgi diliyle konuşuyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Binlerce teşekkürler.

evet belki sevindirici bir şey böyle bir organizasyon olması kimin organize ettiğini hesaba katmadan yorum yaparsak..

fakat bir yandan da üzücü..şöyle ki ; hala Türkçe 'yi doğru düzgün kullanamayan bir genç nesil var,hala dışarı çıktığımızda
her yerde yabancı kelimeler,dükkan isimleri yabancı sözcüklerden ibaret..böyle bir durumda ben sadece bazı şeylerin göstermelik olduğunu düşünüyorum..
"ele güne karşı..."
:19:

Türkiye ve Türkçe adına her kim ne yaparsa ayakta alkışlarım. Önyargısız insanları ayrıştırmadan. Zaten herkes üstüne düşeni yapsaydı Türkçemiz bu halde olmazdı sanırım. Türkçeyi dünya dili yapmanın yanında başka bir avantajını da bu çocuklar büyüdüğünde göreceğiz diye düşünüyorum.Türkiye ve Türkçe sevdalısı olarak yetişen bu çocukların herbiri ülkelerinde geleceğin iş adama belki bakanı başbakanı olacak. Daha kuvvetli kültür ve ekonomi köprüleri kurulacaktır diye ümit ediyorum. Gelecek daha güzel gelecek..

ben bu konuda ön yargılı bir bakış açısı sergilemedim..:31:

pek tabi herkes o organizasyonları kimin yaptığını çok çok çok iyi biliyor...

diğer bir yandan Türkçenin güzel kullanılması hepimiz için büyük önem arz ediyor..
Lakin biz kendi ülkemizde ki çocuklara iyi bir eğitim,iyi bir Türkçe bilgisi veremiyorken
diğer ülkeden gelen çocukların yaptığı bana göre misafirlikten öte değil..bir kaçı anımsar belki..

şuan da da o çocukların geldiği yerlerle kurulan ekonomik köprüler var..ayrıntısına girmeyeceğim..:19:

Bu fikir kimden çıkarsa çıksın Türkiye için çok önemli bir adım bence.
Ülkelerde de yarışmalar yapılıyor ona göre bu öğrenciler seçiliyor, yani sadece bir öğrenci değil bir yığın öğrenci ilgi duyuyor.
Belki seçilemeyenler o hırsla Türkçeyi ve Türkiye'yi çok iyi tanıyacaklar.

Bu fikir kimden çıkarsa çıksın Türkiye için çok önemli bir adım bence.
Ülkelerde de yarışmalar yapılıyor ona göre bu öğrenciler seçiliyor, yani sadece bir öğrenci değil bir yığın öğrenci ilgi duyuyor.
Belki seçilemeyenler o hırsla Türkçeyi ve Türkiye'yi çok iyi tanıyacaklar.

ilgi çekici oluyor,evet hoş bir düşünce.....vs.

ama üzgünüm işte ben organize edenler noktasında takıntılıyım..

ülke menfaati görmüyorum grup menfaati görüyorum...herkes aynı
düşüncede olacak diye bir durum söz konusu değil zaten..:31:

herkesin fikrine de saygım..:12:

Doğrusu ben Türkiye'nin menfaatinden başka bişey göremiyorum.
Her düşünceden ünlü akını oluyor, burada ortak noktayı Türkçe olarak düşünüyor herkes...

Takıntınızın sebebi nedir?

Takıntınızın sebebi nedir?

ayrıntılarına girmek istemiyorum...farklı bir tartışma ortamı yaratmamak adına..:34:

sadece ülkemiz için düşündüğümüz şeyler farklı..o zihniyete sahip değilim..:31:

hem herkes aynı düşüncede olmak zorunda da değil..çoğunlukçu değil , çoğulculuk ön planda olmaya devam etsin bu forumda:72::72::72:

Son düzenleyen: Moderatör:
ayrıntılarına girmek istemiyorum...farklı bir tartışma ortamı yaratmamak adına..:34:

sadece ülkemiz için düşündüğümüz şeyler farklı..o zihniyete sahip değilim..:31:

hem herkes aynı düşüncede olmak zorunda da değil..çoğunlukçu değil , çoğulculuk ön planda olmaya devam etsin bu forumda:72::72::72:

Ülkeniz için düşündüğünüz şeyler derken neyi kastettiğinizi anlamadım ama neyse..
Karalama yapılmadığı sürece sorun yok..

Back
X