• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye Dünya Kalori Üçüncüsü Oldu

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından yapılan ve kişilerin aldıkları ortalama günlük kalorilerin hesaplandığı araştırmada Türkiye üçüncü sırada yer aldı.
Capture.webp

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), yaptığı geniş kapsamlı araştırmada dünyanın kalori haritasını belirledi.

OECD’ye bağlı 39 ülkelerde yapılan araştırmada Belçika günlük 3 bin 793 kalori değeriyle listenin birinci sırasında yer alırken, ikinci sırayı 3 bin 784 günlük kalori ortalamasıyla Avusturya ve üçüncülüğü ise 3 bin 680 günlük kalori ortalamasıyla Türkiye aldı.

Türkiye’yi, 3 bin 639 kalori ile ABD, 3 bin 619 kalori ile İsrail takip etti. 2 bin 777 kalori ile Endonezya 37’inci, 2 bin 719 kalori ile 38. sırada Japonya ve 2 bin 459 kalori ile 39. sırada Hindistan yer aldı.

Belçika'nın başı beyaz çikolatayla dertte

Capture.webp

Belçika’nın kalori yüksekliğinin beyaz çikolata yemekten kaynaklandığını belirtilirken, Avusturya’da günlük yenilen Wiener şnitzel ve ardından yenilen tatlılardan dolayı kalori fazlalığı olduğu tespit edildi.

Hamur işi ile araya mesafe şart

Capture.webp

Türkiye’de ise kalori fazlalığını ortaya çıkaran en önemli faktörün unlu ve etli mamullerin fazla tüketilmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

İHA

https://o nedio.com/haber/turkiye-dunya-kalori-ucuncusu-oldu-623524

unlu mamül çeşitlerimizin bolluğu bizi bitirdi:KK43:

ABD'yi geçtiysek tehlike çanları çalıyordur.

Ama türkler olarak diğer ülkelere göre avantajımız var, işçi çoğunluk bir ülkeyiz ve deliler gibi çalıştırılıyoruz.

Fabrika'da yemek mönülerini bile yüksek kalorili tutuyorlar. Ancak yetiyor garip işçime...

Kaloriye dayali beslenmeyi artik gunumuz beslenme uzmanlari da kabul etmiyor.Kalkip 5000 kalori de alma ama 1500 le de yiyecegin vucudunum ihtiyaci besinlerden mahrum da kalma zihniyetien iyisi

sağlıklı beslenmek, salata bol bol meyve sebze yemek varken o ne öyle
yağlı yağlı dönerler, iskenderler, kokoreçler, börekler, çörekler, kekler, pastalar bilmem neler
hele o şerbetli şerbetli baklavalar, şekerpareler vesaireler
aaaayyy ağzımın suyu aktı :confused:

yağlı yağlı dönerler, iskenderler, kokoreçler, börekler, çörekler, kekler, pastalar bilmem neler
Ne güzel yazmışsın :KK53: suan canım bu yazdıklarından istedi.:KK70:ama taze fasulye var yemekte.:KK70:

Cikolata ve bilumum tatli cesitleridir beni bitiren:63:

Ne pilav severim ne ekmege duskunumdur ne de börek corek pogaca beni tatli mahvetti cok guzel meret yemeden duramıyorum :kk77:

hep bu fast food yaptı bu kiloları
Hazır yemeklerden oluyor deyip suçu atacak yer arıyorumdum aklıma annem ve göbeği geldi
Mantılar,börekler,dolmalar....yağlı salçalı yemekler ehhh ekmek bandırmasanda olmaz :kk77:
annneeee......

Akşama karnibahar var etme eyleme:confused:

çok şanslısınız he, hamaratsınız ne güzel, ben akşam kıymalı makarna yapayım bari anca:cry:

Back
X