Türkiye Maarif Vakfı kuruluyor: Milli Eğitim bütçesinden bir milyon lira ayrılacak

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Türkiye Maarif Vakfı kuruluyor: Milli Eğitim bütçesinden bir milyon lira ayrılacak

17/06/2016 10:05

PrintPocketPinterestGoogle+TumblrWhatsAppTwitterTelegramFacebook98

Yurtiçi ve yurtdışında okullar ile eğitim kurumları açmak amacıyla‘Türkiye Maarif Vakfı’ adıyla bir vakıf kurulmasına ilişkin tasarı TBMM’de kabul edilerek yasalaştı.

egitim-okul1.jpg

Fotoğraf: Reuters

TBMM Genel Kurulu’nda dün gece kabul edilen sekiz maddelik yasayla Gülen cemaatinin yurtdışındaki eğitim yapılanmasının önünün kapatılmasının hedeflendiği belirtildi.

Reuters’in aktardığına göre, kurulacak vakıf, ‘insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak’ örgün, yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs verecek; okul, eğitim kurumu ve yurt gibi tesisler açacak.

Türkiye Maarif Vakfı tarafından yurtdışında örgün ve yaygın eğitim kurumları açılan şehirlerde, diğer kamu kurum ve kuruluşları aynı amaçla başka birimler oluşturamayacak.

Öğrencilere, eğitim amaçlı burs, nakdi destek, defter, kitap, kıyafet, bilgisayar ve yazılım gibi eğitim materyalleri ile ayni destek sağlayabilecek olan vakıf aynı zamanda nakdi ve ayni yardım kabul edebilecek.

Mütevelli heyetinde doğrudan cumhurbaşkanının atadığı üç isim
Vakıf, bütün bu faaliyetleri yürütebilmek için yurtiçi ve yurtdışında gelir sağlayıcı işletmeler kurabilecek, ortak olabilecek. Vakıf, yurtiçi ve yurtdışında iktisadi işletme veya sermaye şirketi kurabilecek, devralabilecek ve ortak olabilecek.

Mütevelli heyeti, yönetim kurulu ve denetim kurulundan oluşacak vakıfta, 12 üyeli mütevelli heyeti karar organı olurken, bu heyet dördü Cumhurbaşkanı, üçü ise Bakanlar Kurulu tarafından atanan yedi daimi üye ile ikisi Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi olmak üzere, Dışişleri ve Maliye bakanlıkları ile YÖK temsilcilerinden oluşacak.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden bir milyon lira
Bu arada kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içerisinde Türkiye Maarif Vakfı’nın kuruluş işlemlerinde kullanılmak ve kalanı kuruluş tamamlandıktan sonra vakfa devredilmek üzere, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden bir milyon lira aktarılacak.

Merkezi İstanbul’da olacak olan vakfın kuruluş merkezi olarak kullanılmak üzere Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülen taşınmaz bedelsiz olarak verilecek.
http://www.diken.com.tr/turkiye-maa...egitim-butcesinden-bir-milyon-lira-ayrilacak/

Niye kuruluyor bu vakıf?
Anlayan bana da anlatabilir mi?
Yani bu burs verme işlerini falan MEB kendi bünyesinde yapamıyor mu?
Cidde'n anlamadım.
Burs vericez biz yiaa diyerek
" Mütevelli heyetinde doğrudan cumhurbaşkanının atadığı üç isim
Vakıf, bütün bu faaliyetleri yürütebilmek için yurtiçi ve yurtdışında gelir sağlayıcı işletmeler kurabilecek, ortak olabilecek. Vakıf, yurtiçi ve yurtdışında iktisadi işletme veya sermaye şirketi kurabilecek, devralabilecek ve ortak olabilecek."

bu isleri pisirmek icin canım

Neden Maarif? Türkçesi yok mu bunun?

Milli egitim bakanliginim bütçesi zaten kus kadar. Diyanetten ayirsaydiniz.

Yine bir vakifla neler neler yapacaklar kim bilir?

Milli türkçe mi? Dilimizde konuşmamızı tamamlayacak türkçe kelime çok fazla yok maalesef. Günlük hayatta kullandığımız kelimeleri incelediğimde ya farsça ya da arapçadan devşirildiğini görüyorum. Maarif de bunlardan sadece biri

Maarifin karşılığında bilgi ve kültür kullanılabilir mesela ama kültür de fransızcadan devşirme.

Burs vericez biz yiaa diyerek
" Mütevelli heyetinde doğrudan cumhurbaşkanının atadığı üç isim
Vakıf, bütün bu faaliyetleri yürütebilmek için yurtiçi ve yurtdışında gelir sağlayıcı işletmeler kurabilecek, ortak olabilecek. Vakıf, yurtiçi ve yurtdışında iktisadi işletme veya sermaye şirketi kurabilecek, devralabilecek ve ortak olabilecek."

bu isleri pisirmek icin canım
Türgev, togemder falan fazla göze battı,devlet eliyle bir vakıf kurup işlerimizi ordan halledelim diyorlar demek:işsiz:
Gözü doyar mı birgün acep:KK14:

Türgev, togemder falan fazla göze battı,devlet eliyle bir vakıf kurup işlerimizi ordan halledelim diyorlar demek:işsiz:
Gözü doyar mı birgün acep:KK14:

Amaaan sanki milletin umrundami. Burda bir üye var, güncel haberler ile olaylar ile geldiginde "ben haberleri uzuun zamandir takip etmiyorum" der ama erdoganim da erdoganim da der. Ister bu vakif'a 1 milyar dollar gitsin, yine "bir bildikleri vardir " derler yani. Ha bide bunu kredi kart borclarindan bogularken, eti zar zor alirken söylerler tabi.

Bende vakıf kurcam
"Necefli Maşrapa Vakfı"
Katılımlarınızı kredi kartlarınızla bekliyorum ( Nakitte kabulüm)
:halay:

Niye kuruluyor bu vakıf?
Anlayan bana da anlatabilir mi?
Yani bu burs verme işlerini falan MEB kendi bünyesinde yapamıyor mu?
Cidde'n anlamadım.

Efendim ben anlatayim feto nun okullari olan o okullar kapatilip yararli kurum olacaklar.vatana millete hayirli isler yapacaklar.e nihayetinde ne islerle ugrastiklari ayan beyan ortadaydi fetonun ,bunlari temizleyecekler.niyet ortada

Efendim ben anlatayim feto nun okullari olan o okullar kapatilip yararli kurum olacaklar.vatana millete hayirli isler yapacaklar.e nihayetinde ne islerle ugrastiklari ayan beyan ortadaydi fetonun ,bunlari temizleyecekler.niyet ortada

Fetonun okulunun ulke icin ne gibi bir zarari olmus bana bir anlatirmisiniz?

Fetonun yayılmasına niye bu izin vermişler ?
Okyanus ötesine göz yaşlariyla selam söyledikleri adam.bu feto di mi ?

Sürekli yanılan insanlar bunlar nasıl millet güvenip çocuğunu gönderecek ?
Ensarci bunlar sonuçta

Back
X