bizim halkımızmı diyeyim genlerin büyük bir bölümümü diyeyim seviyor bu telefon olayını..şehirler arası yolculuktaydım muavin genç şoföre gösteriyordu 2000 tl ye telefon almış..paranızı boşa harcamayın diyordu şöför amcada ama gençlik işteYemedim içmedim, kamu yararı için Iphone'un 2.349 liralık modelini baz alarak bir hesap yaptım, şimdi Kamu Spotu
2.349x15.000=35.235 lira
Eyyy tüketiciler, eyyyy taksit maksit demeden ıphone alayım havam olsun deyip borca giren sonra da sıkıntı çeken insanoğluuu,
2.349 liraya 2.349 tane ekmek alırdın, 2.349 liraya kilosu 2 liradan 1.174,5 kilo domates alırdın, yine bir o kadar patates alırdın.
Madem 15.000 kişilik bir gruptunuz ve 35.235 lirayı verebildiniz ıphone'a, e o zaman bari tonu 1000 lira olsa 30.000 aileye kışlık kömür alırdınız, 30.000 ailenin çocuklarının okula başlarken ki eğitim masrafını karşılardınız, 30.000 ailenin evine erzak götürebilirdiniz.
Yok illa tüketelim, telefon nerdeyse çöp olacak hale gelene kadar borcunu ödeyelim diyorsunuz, o vakit cebimde param yok muhabbeti yapmayın
ergenlerde daha çok öyle şeylere önem veriyor sanırımyeeaa şöyle bi mekana gidince, iphone 6 mızı, sigaramızı, ve araba anahtarımızı üst üste koycaz ki havamız olsun
ergenlerde daha çok öyle şeylere önem veriyor sanırım
hep kredi kartı yüzünden oldu bunlar, birde kredi çekmek kolaylaştı..yaramadı bize haydi hayırlısıkimsenin maddi gucluk cektigine inanasim gelmiyor artik su hale bak. haftasonlari avmlerde kasa kuyruklari disari tasiyor. her ailenin 2 arabasi var artik. herkesin elinde en luks telefonlar... maddi gelir durumunun benim ailemden daha dusuk oldugunu sandigim arkadaslarimin elinde luks telefon, altinda araba var. bense hala android olmayan tuslu bir telefon kullaniyorum, arabam da yokzengin ulkeyiz vesselam. baya da luks duskunuyuz.
Aksine bende insanların aslında durumlarının gözüktüğü gibi olmadığını düşünüyorum, elektronik eşyalarda kredi kartına taksit kalktı ama giyim kuşam hala k.kartına taksitle, yiyecek k.kartına taksitle, otomobil, ev banka kredisiyle, cep telefonları şebekelerin konuşma paketine dahil edilerek taksitle alınabiliyor.kimsenin maddi gucluk cektigine inanasim gelmiyor artik su hale bak. haftasonlari avmlerde kasa kuyruklari disari tasiyor. her ailenin 2 arabasi var artik. herkesin elinde en luks telefonlar... maddi gelir durumunun benim ailemden daha dusuk oldugunu sandigim arkadaslarimin elinde luks telefon, altinda araba var. bense hala android olmayan tuslu bir telefon kullaniyorum, arabam da yokzengin ulkeyiz vesselam. baya da luks duskunuyuz.
ay dogru diyorsun mune abla. ama yine de valla biz kredi kartiyla bile alisveris yaparken iki kere dusunuyoruz. bana bir tuhaf geliyor insanlarin bu kadar bol keseden harcayabilmesi. hayret ediyorum sonra diyorum demek ki sorun bendeAksine bende insanların aslında durumlarının gözüktüğü gibi olmadığını düşünüyorum, elektronik eşyalarda kredi kartına taksit kalktı ama giyim kuşam hala k.kartına taksitle, yiyecek k.kartına taksitle, otomobil, ev banka kredisiyle, cep telefonları şebekelerin konuşma paketine dahil edilerek taksitle alınabiliyor.
Halkın elinden k.kartlarını ve banka kredilerini aldığında maaşla ne telefon alabilirler, ne araba.
Ki 3-5 gün önce kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin geçen seneye göre daha fazla arttığı haberi yapıldı.
Hepsinin elinde birkaç banka kartı, bir kartın borcunu diğeriyle ödüyorlar, insanlar evlerine alacağı LCD tv için bile tüketici kredisi çekiyor.
Kimse kendine ait parayla alışveriş yapmıyor, bankaya borçlanıyor ama nereye kadar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?