• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'de iPhone 6 ilk gün 15 bin adet sattı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Apple’ın son cep telefonu modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın Türkiye’de satışa çıktığı 26 Eylül’de, 15-20 bin adet arasında sattığı öğrenildi.
Sitene Ekle
iphone-6-ilk-gun-15-bin-adet-satti-4819564.Jpeg

Hanife Baş

İki yeni model, Turkcell, Vodafone ve Avea iletişim merkezleri ve Apple Store Zorlu Center’da kuyruklar eşliğinde satışa çıkmıştı. Operatörlerin 24 ve 36 aylık vadeli satı? seçeneklerine kar?ın perakende sektöründe cep telefonuna taksitin kaldırılmasının sayının artmasına engel olduğu belirtildi.

‘Taksitten etkilendi’
Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Genel Sekreteri Ömer Kavas, ilk günde iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışlarının 15-20 bin adet civarında olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Operatörlerin temlikli satış seçeneğinin satışın daha çok bu kanallara kaymasına neden olduğuna da dikkat çeken Kavas, cep telefonuna taksit kaldırılmasıydı iPhone 6 satışının 15 bin rakamından daha fazla olabileceğini vurguladı.
Kavas, Türkiye’de yılda 15 milyona yakın cep telefonu satıldığını da anımsatarak, “Bunun 2-3 milyonu yolcu beraberinde getiriliyor. Geri kalan satışlar yurtiçinde yapılıyor. Bu rakamda yeni modellerin satışı 3 milyonu kapsıyor. Bunun da bir kısmı Apple ürünlerinin oluyor. Yolcu beraberinde de en fazla getirilen telefon modellerinden biri iPhone. 2014 yılında Türkiye’de yeni modelleri ve eski modelleri dahil toplamda 600 bin iPhone satılacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

2.349 TL’den başlıyor
Operatörler ilk günkü satış rakamlarını paylaşmazken ciddi talep olduğunu ve binlerce sattıklarını belirttiler. Yeni modellerin piyasaya çıkarıldığı ilk günde sadece Apple Store Zorlu Center’da da dört bine yakın satıldığı tahmin ediliyor.
Apple Türkiye’nin iki cihazla ilgili önerdiği fiyatlar şöyle: “iPhone 6’da 16 GB 2.349 TL, 64 GB’lik model 2.649 TL, 128 GB 2.949 TL.
iPhone 6 Plus’ta ise 16 GB 2.649 TL, 64 GB’lik model 2.949 TL, 128 GB ise 3.249 TL.”

milliyet

Yemedim içmedim, kamu yararı için Iphone'un 2.349 liralık modelini baz alarak bir hesap yaptım, şimdi Kamu Spotu:KK59:

2.349x15.000=35.235 lira

Eyyy tüketiciler, eyyyy taksit maksit demeden ıphone alayım havam olsun deyip borca giren sonra da sıkıntı çeken insanoğluuu,

2.349 liraya 2.349 tane ekmek alırdın, 2.349 liraya kilosu 2 liradan 1.174,5 kilo domates alırdın, yine bir o kadar patates alırdın.

Madem 15.000 kişilik bir gruptunuz ve 35.235 lirayı verebildiniz ıphone'a, e o zaman bari tonu 1000 lira olsa 30.000 aileye kışlık kömür alırdınız, 30.000 ailenin çocuklarının okula başlarken ki eğitim masrafını karşılardınız, 30.000 ailenin evine erzak götürebilirdiniz.

Yok illa tüketelim, telefon nerdeyse çöp olacak hale gelene kadar borcunu ödeyelim diyorsunuz, o vakit cebimde param yok muhabbeti yapmayın:KK69:

Yemedim içmedim, kamu yararı için Iphone'un 2.349 liralık modelini baz alarak bir hesap yaptım, şimdi Kamu Spotu:KK59:

2.349x15.000=35.235 lira

Eyyy tüketiciler, eyyyy taksit maksit demeden ıphone alayım havam olsun deyip borca giren sonra da sıkıntı çeken insanoğluuu,

2.349 liraya 2.349 tane ekmek alırdın, 2.349 liraya kilosu 2 liradan 1.174,5 kilo domates alırdın, yine bir o kadar patates alırdın.

Madem 15.000 kişilik bir gruptunuz ve 35.235 lirayı verebildiniz ıphone'a, e o zaman bari tonu 1000 lira olsa 30.000 aileye kışlık kömür alırdınız, 30.000 ailenin çocuklarının okula başlarken ki eğitim masrafını karşılardınız, 30.000 ailenin evine erzak götürebilirdiniz.

Yok illa tüketelim, telefon nerdeyse çöp olacak hale gelene kadar borcunu ödeyelim diyorsunuz, o vakit cebimde param yok muhabbeti yapmayın:KK69:
bizim halkımızmı diyeyim genlerin büyük bir bölümümü diyeyim seviyor bu telefon olayını..şehirler arası yolculuktaydım muavin genç şoföre gösteriyordu 2000 tl ye telefon almış..paranızı boşa harcamayın diyordu şöför amcada ama gençlik işte:KK53:

yeeaa şöyle bi mekana gidince, iphone 6 mızı, sigaramızı, ve araba anahtarımızı üst üste koycaz ki havamız olsun:KK53::KK53:
ergenlerde daha çok öyle şeylere önem veriyor sanırım:KK51:

kimsenin maddi gucluk cektigine inanasim gelmiyor artik su hale bak. haftasonlari avmlerde kasa kuyruklari disari tasiyor. her ailenin 2 arabasi var artik. herkesin elinde en luks telefonlar... maddi gelir durumunun benim ailemden daha dusuk oldugunu sandigim arkadaslarimin elinde luks telefon, altinda araba var. bense hala android olmayan tuslu bir telefon kullaniyorum, arabam da yok :p zengin ulkeyiz vesselam. baya da luks duskunuyuz.

kimsenin maddi gucluk cektigine inanasim gelmiyor artik su hale bak. haftasonlari avmlerde kasa kuyruklari disari tasiyor. her ailenin 2 arabasi var artik. herkesin elinde en luks telefonlar... maddi gelir durumunun benim ailemden daha dusuk oldugunu sandigim arkadaslarimin elinde luks telefon, altinda araba var. bense hala android olmayan tuslu bir telefon kullaniyorum, arabam da yok :p zengin ulkeyiz vesselam. baya da luks duskunuyuz.
hep kredi kartı yüzünden oldu bunlar, birde kredi çekmek kolaylaştı..yaramadı bize haydi hayırlısı:KK53:

Aksine bende insanların aslında durumlarının gözüktüğü gibi olmadığını düşünüyorum, elektronik eşyalarda kredi kartına taksit kalktı ama giyim kuşam hala k.kartına taksitle, yiyecek k.kartına taksitle, otomobil, ev banka kredisiyle, cep telefonları şebekelerin konuşma paketine dahil edilerek taksitle alınabiliyor.
Halkın elinden k.kartlarını ve banka kredilerini aldığında maaşla ne telefon alabilirler, ne araba.
Ki 3-5 gün önce kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin geçen seneye göre daha fazla arttığı haberi yapıldı.
Hepsinin elinde birkaç banka kartı, bir kartın borcunu diğeriyle ödüyorlar, insanlar evlerine alacağı LCD tv için bile tüketici kredisi çekiyor.
Kimse kendine ait parayla alışveriş yapmıyor, bankaya borçlanıyor ama nereye kadar?

Aksine bende insanların aslında durumlarının gözüktüğü gibi olmadığını düşünüyorum, elektronik eşyalarda kredi kartına taksit kalktı ama giyim kuşam hala k.kartına taksitle, yiyecek k.kartına taksitle, otomobil, ev banka kredisiyle, cep telefonları şebekelerin konuşma paketine dahil edilerek taksitle alınabiliyor.
Halkın elinden k.kartlarını ve banka kredilerini aldığında maaşla ne telefon alabilirler, ne araba.
Ki 3-5 gün önce kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin geçen seneye göre daha fazla arttığı haberi yapıldı.
Hepsinin elinde birkaç banka kartı, bir kartın borcunu diğeriyle ödüyorlar, insanlar evlerine alacağı LCD tv için bile tüketici kredisi çekiyor.
Kimse kendine ait parayla alışveriş yapmıyor, bankaya borçlanıyor ama nereye kadar?
ay dogru diyorsun mune abla. ama yine de valla biz kredi kartiyla bile alisveris yaparken iki kere dusunuyoruz. bana bir tuhaf geliyor insanlarin bu kadar bol keseden harcayabilmesi. hayret ediyorum sonra diyorum demek ki sorun bende :P soyle bir bakiyorum sanki insanlar o kadar rahat alisveris yapiyorlarmis gibi geliyor ki gozume. ornegin gecen gun pumaya gittim. bir ayakkabi begendim. fiyati da uygundu tek kaldigi icin. aliyim mi almayim mi diye oyle dusundum ki. uc kere girdim ciktim magazaya. en sonunda dayanamadim gittim aldim. kasada odeme yaparken bir baktim kizin biri cuzdanlar, esofmanlar, canta, ayakkabi neler almis... 700 kusur lira cektirdi karttan ay agzim acik bakakaldim valla :KK53: kendi halime uzuldum sonra :KK53: oyle bir tuketim cilginiyiz ki...

Bizim bir arkadaş vardı, çokta severim kendisini, inan nerdeyse her hafta hafta sonu ailecek bir araya gelsek ya telefonunu yenilemiş olurdu, ya televizyon ya koltuk takımını, maddi imkanlarını da biliyorum yani öyle her dakika yeni birşeyler alabilecek durumda değildi ama alırdı, bizde iyiliği için samimiyetimize de dayanarak kızardık, yapma böyle birgün biryerden patlak verecek diye, maalesef bir süre sonra aldığı şeylerin borçlarını ödeyemedi, koltuk takımı, buzdolabı gibi evde olmazsa olmazların borcunu ödeyebilmek için aldığı diğer şeyleri yok pahasına satmaya başladı, tabii telefon buzdolabını, televizyon koltuk takımını ödeyemeyince de alacaklılar kapısına dayandı:KK43:

İnsanlar içindeki tüketim canavarına dur diyebilmeli, cebimde alacağım şeyi karşılayacak para yoksa almamayı tercih ederim, borç yiyen kesesinden yer demişler, bence çok doğru.
Ufak tefek şeylere k.kartına taksit yaptırırım fakat o taksiti ödeyecek param vardır kenarda ona güvenirim.Ki yıllardır k.kartı kullanırım nasılsa kart deyip herşeyi almaya kalkışmadım, 3-5 kart almayı da sevmem, tek bir kart yeterli, gerisi boşuna taşınan birde yetmiyormuş gibi hesap bakım ücreti ödemek zorunda bıraktıran fuzuli kağıt parçaları.

Back
X