• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyede kadın olmak..

Kadın olduğum için memnunum
Kadınlar kadar mantıklı, düşünceli, merhametli ve güçlü başka bir yaratık yok
Erkeklerin çoğunda mantık aramak bile hata, o yüzden bu saçma egoları zaten. Kadın kadar mantıklı olamadıklarından böyleler...

sıkıntı zaten karşımızdaki kişinin bizim kadar mantıklı ve düşünceli olmaması.. hakkaten ben mantık aramıyorum artık

kaç yıl flört döneminiz oldu hep böyle sinyaller veriyormuydu:1:
baya kaçıyor çünküü ama söylemeden geçemicem çocuklarına tapan babalara hep hayranlıkla bakmışımdır
ne güzel valla burda sokakta bazen görüyorum erkek almış bebek arabasını çocuğu gezdiriyor:16::16::16:
içimden diyorum nekadar ilgili sevgi dolu bir baba çocuğu nekadar şanslı:emir_bebek::emir_bebek:

Benim sevgilimde inanılmaz ataerkil bir ortamda yetişmiş
kadın çalışmaz erkek eve bakar kadının işi ev yemek bulaşık çocuk koca fln
hep bunun ayrımcılığını hissederdim ben
ama en başından beri hiç taviz vermedim nezaman baktım "ama ben erkeğim" diye giriyor cümleye
hep "yok öyle bir dünya paşam" dedim:52::52::52::52:
3 buçuk senede yonttum yonttum odunumu :1::1::16::16::16:
şimdi çocukları paylaştırıyor kız senin erkek benim sorumluluğumda bilmemne
benim çalışma imkanlarımı maaş imkanlarımı fln konuşuyoruz
artık "ama ben erkeğim" ortadan kalktı.. artık " aşkım evlenince herşeyimizi birlikte yaparız"lar geldi:21::21::21:

bende canım 11 senedir yontuyorum:1: 5 senedir evliyim. evine bakar çocuğuna tapar beni sever bilirim. çalışıyorum paramız ortak yani öyle senin benim yok ama ben biraz az harcarım ona göre. çok şükür iyiz genelde ama sıkıntı kavga edince ortaya çıkıyor. bi kavga (ama ciddi kavgalarda) edelim adam rutinde yaptığı bütün sorumluluklarını unutuyor. çünkü arkasını toplayan herzaman sorumluluklarını bilen alıp başını gitmeyen bir kadın var . biz kadınlar gerçekten çok sabırlı ve fedakarız kadın olmaktan tabiki çok mutlu ve gururluyum ama özellikle yaşadığımız toplumda erkelerimiz daha öncelikli egolu yetiştiriliyor malesef. bende erkek anasıyım bakalım ben ne halt edicem bu konuda ...

kaç yıl flört döneminiz oldu hep böyle sinyaller veriyormuydu:1:
baya kaçıyor çünküü ama söylemeden geçemicem çocuklarına tapan babalara hep hayranlıkla bakmışımdır
ne güzel valla burda sokakta bazen görüyorum erkek almış bebek arabasını çocuğu gezdiriyor:16::16::16:
içimden diyorum nekadar ilgili sevgi dolu bir baba çocuğu nekadar şanslı:emir_bebek::emir_bebek:

Benim sevgilimde inanılmaz ataerkil bir ortamda yetişmiş
kadın çalışmaz erkek eve bakar kadının işi ev yemek bulaşık çocuk koca fln
hep bunun ayrımcılığını hissederdim ben
ama en başından beri hiç taviz vermedim nezaman baktım "ama ben erkeğim" diye giriyor cümleye
hep "yok öyle bir dünya paşam" dedim:52::52::52::52:
3 buçuk senede yonttum yonttum odunumu :1::1::16::16::16:
şimdi çocukları paylaştırıyor kız senin erkek benim sorumluluğumda bilmemne
benim çalışma imkanlarımı maaş imkanlarımı fln konuşuyoruz
artık "ama ben erkeğim" ortadan kalktı.. artık " aşkım evlenince herşeyimizi birlikte yaparız"lar geldi:21::21::21:

Bizim ki de tam tersi ailede annesi baskın. Anaerkil bir ailede büyümüş :1:
Kendisi türünün son örneği acayip bi ataerkillik modunda.
Annesi bile şaşırıyor böyle yetiştirmedik:25: ama içinde varmış diye :1::1:
Bende 2 senedir yontmaya calışıyorum.
Kesinlikle erkek-kız ayrımına karşıyım:20:
Alıştı biraz en azından calışan kadına ön yargılı değil.
Ama asla iş-yemek yapmazmış paşam :26:
Şimdilik -he he- diyorum ama bakalım :1:

türkiye de kadın olmak;
eşim ev işi yapıyor ben oturuyorum diye konu açıldığında saldırıya uğranılmaktır.
hayır ev işini kadın yapar.
hayır çocuğa kadın bakar.

bizde eşim az ben çok çalışırım. 2 katı kadar çok. işlerimiz öyle? ekstrem bir durum yok yani.

çocuğa gündüz öğledne sonra o bakar öğleden önce annem.
yemeği ben yaparım işten gelince bazen oda yapar ama çok bazen.
bulaşığını o toplar ama.

süpürgeyi o tutar ben toz alırım.

temizlik tutkusu olan bir adamdır çoğu gün eve geldiğimde temizlenmiş bulurum.
camlar perdeler vs. bile düzenli temizlenir ben söylemeden hemde 4 yıllık evlilk hayatımda hiç söylemeden.

ama o erkektir ben kadın.

türkiye de kadın olmak tüm sorumlulukların senin omzunda olduğu durumda takdir görmezken, paylaşılan hayatı yaşadığında sen de kadın mısına gider?

halbuki erkekle birlikte çalışıp evi geçindirirken sen de kadın mısın olmuyor da iş paylaşımı durumunda neden oluyor?

neyse uzattım...

kadın olmak güzeldir... herşeye rağmen. ama en güzeli kadınlığın insana verdiği en mükemmel şey annelik kadınlğın madalyası :)

türkiye de kadın olmak;
eşim ev işi yapıyor ben oturuyorum diye konu açıldığında saldırıya uğranılmaktır.
hayır ev işini kadın yapar.
hayır çocuğa kadın bakar.

bizde eşim az ben çok çalışırım. 2 katı kadar çok. işlerimiz öyle? ekstrem bir durum yok yani.

çocuğa gündüz öğledne sonra o bakar öğleden önce annem.
yemeği ben yaparım işten gelince bazen oda yapar ama çok bazen.
bulaşığını o toplar ama.

süpürgeyi o tutar ben toz alırım.

temizlik tutkusu olan bir adamdır çoğu gün eve geldiğimde temizlenmiş bulurum.
camlar perdeler vs. bile düzenli temizlenir ben söylemeden hemde 4 yıllık evlilk hayatımda hiç söylemeden.

ama o erkektir ben kadın.

türkiye de kadın olmak tüm sorumlulukların senin omzunda olduğu durumda takdir görmezken, paylaşılan hayatı yaşadığında sen de kadın mısına gider?

halbuki erkekle birlikte çalışıp evi geçindirirken sen de kadın mısın olmuyor da iş paylaşımı durumunda neden oluyor?

neyse uzattım...

kadın olmak güzeldir... herşeye rağmen. ama en güzeli kadınlığın insana verdiği en mükemmel şey annelik kadınlğın madalyası :)

bizdede mesela çocuğa bakar uyutur. gezdirir. ilgilenir. ama en ufak bi kavgamızda aa bi bakıyorum adam yok ortada . kavga etmediğimiz sürece ideal eş ideal baba . tatile gidicez k.peder k.valide falan. normalde dediğim gibi çocuğuna bakar ilgilenir. dedim ki canım teknede çocuğa dönüşümlü bakıcaz dimi. bana dediği laf erkek adam çocuğa bakarmı :53: eee normalde bkıyosun hatta tapıyosun oğluna gene bakar biliyorum alır yüzdürür gezdirir ama insan içinde erkek adam çocuk bakar mı konuları var ya bu cahillerin utanıyo beğefendi!!! ben bu düşünceler çoook kızıyorum çoook .

Son düzenleme:

köleyiz sanki biz işe git çalış eve gel çalış. evin işi zaten hiç bitmez. bide benim oğlum hiperaktif ben çocuğumla inanın kapı dışarı yalnız zor çıkıyorum. allahtan eşim gezmeyi seviyo da çıkıyorum dışarı. yoksa hepten eve kapalı kalıcam. canım benim allah başımdan eksik etmesin gene ama ben alttan aldıkça ben fedakarlık yaptıkça yürüyor bu düzen yoksa yapımızda asilik olsa ne yuva kalır ne aile :50:

köleyiz sanki biz işe git çalış eve gel çalış. evin işi zaten hiç bitmez. bide benim oğlum hiperaktif ben çocuğumla inanın kapı dışarı yalnız zor çıkıyorum. allahtan eşim gezmeyi seviyo da çıkıyorum dışarı. yoksa hepten eve kapalı kalıcam. canım benim allah başımdan eksik etmesin gene ama ben alttan aldıkça ben fedakarlık yaptıkça yürüyor bu düzen yoksa yapımızda asilik olsa ne yuva kalır ne aile :50:

Şu altını çizdiğim yer de tmamen haklısınız..
Allah biz kadınlara sabır versin...
Erkeklerimize de biraz akıl,merhamet,anlayış,ilgi vs. - Bu liste uzaaaar gider- :1::1::1::1::1:

bende canım 11 senedir yontuyorum:1: 5 senedir evliyim. evine bakar çocuğuna tapar beni sever bilirim. çalışıyorum paramız ortak yani öyle senin benim yok ama ben biraz az harcarım ona göre. çok şükür iyiz genelde ama sıkıntı kavga edince ortaya çıkıyor. bi kavga (ama ciddi kavgalarda) edelim adam rutinde yaptığı bütün sorumluluklarını unutuyor. çünkü arkasını toplayan herzaman sorumluluklarını bilen alıp başını gitmeyen bir kadın var . biz kadınlar gerçekten çok sabırlı ve fedakarız kadın olmaktan tabiki çok mutlu ve gururluyum ama özellikle yaşadığımız toplumda erkelerimiz daha öncelikli egolu yetiştiriliyor malesef. bende erkek anasıyım bakalım ben ne halt edicem bu konuda ...

:9::9::9: burası çok iyi olmuş yaaa

hay maşşallah niceleri nasip olsun bizede inşAllah:16::16::16::16:
ya kavga ediyorsunuz ya belkide eşininde tribi böyle :1::1:
hani bak bana zıt gidiyon sallarım herşeyi haa senin üstüne kalır der gibi:27::27:
nebilim canımm derdiniz bu olsun bence diğer zamanlarda iyiseniz bence sorun yok
hem herkes güllük gülistanlık mı sanki illa karakter çatışması olacak önemli olan sevgi aşk bitmesin
evine eşine sadık çocuğuna tapan bir eşinde tek kötü yönü bu olsun onuda görmiyiver:16::16::16:

En doğru taktik zaten bacım he de geç doğru yoldasın:1::1::1:
Ben yemek yapmasını bilmem mesela sevgilimin bana yaptığı var hatta:52::52:
Bana diyor elinden hiçbirşey yiyemedik:27::27: diyorum kuzum şimdiden alışma ben görüm ilk önce neler yapabildiğini
ona göre ilerde hareket edicez artık:8::8::8: ya yaa tabi diyor :9::9:

Yalnız seninkinin annesi bile oğluna şaşırmış ya çok güldüm anası bile tanıyamıyor:27::27:

En doğru taktik zaten bacım he de geç doğru yoldasın:1::1::1:
Ben yemek yapmasını bilmem mesela sevgilimin bana yaptığı var hatta:52::52:
Bana diyor elinden hiçbirşey yiyemedik:27::27: diyorum kuzum şimdiden alışma ben görüm ilk önce neler yapabildiğini
ona göre ilerde hareket edicez artık:8::8::8: ya yaa tabi diyor :9::9:

Yalnız seninkinin annesi bile oğluna şaşırmış ya çok güldüm anası bile tanıyamıyor:27::27:

Hahha :1:
Ah bu erkekler, ben şimdiden yolunu çizdim valla.
Evlenince hanım köylü olacak, Çok dalga geçiyor çünkü eniştesiyle filan.
Kendi de o yolda farkında değil garibimmmmm :1::1:
Evet annesine dert yanıyordum, kadın vallla biz böyle yetiştirmedik kızım diyince.
Bi kaldım böyle ama kabullenmedim kabullenmemmmm :ssz::ssz::49:

Back
X