Türkiye'de ölmek, ölümcül topraklar

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.301
42.828
Ölümcül topraklar
Türkiye’de yolda yürürken kolayca vurulabilir, işe giderken ezilebilir, borç yüzünden bıçaklanabilir, kene ısırmasıyla can verebilir, sobadan çıkan gazlardan zehirlenebilir ve bir yumrukla beyin kanamasından bile ölebilirsiniz...

Ölümcül topraklar


Top peşinde can verdi

Sakarya’da oynadığı topun peşinden yola koşan 14 yaşındaki Sezgin Bulut, bir Otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirirken sürücü ise kaçtı. Polis, kaza sonrası kaçan sürüyü yakalamak için mobese kayıtlarından aracın 54 B 0105 plakalı otomobil olduğunu tespit etti. Otomobili terk edilmiş olarak bulan ve bir firmadan kiralandığını belirleyen polis, sürücünün 35 yaşındaki A.D., olduğunu belirledi. A.D., bir gün sonra polis tarafından gözaltına alındı. A.D.’nin verdiği ifadede korktuğu için kaçtığını söylediği öğrenilirken, kazada ölen Sezgin Bulut da olaydan bir gün sonra toprağa verildi.
SAKARYA DHA

Muhtar bir yumrukla öldü

Denizli’de evrakları ve muhtarlık mührünü isteyen yeni muhtar Mustafa Kırat ile bunları belediyeye teslim edeceğini söyleyen eski muhtar 64 yaşındaki Nazmi Yıldız tartıştı. Kırat’ın azaları arasında bulunan Dilaver A., iddiaya göre, Yıldız’ın yüzüne yumruk attı. Kısa bir süre sonra yere düşüp baygınlık geçiren, kaldırıldığı hastanede beyin kanaması teşhisi konulan eski muhtar Yıldız, geçen üç günün ardından yaşamını yitirdi. Dilaver A. ve ağabeyi Veli A., gözaltına alındı. Babası Nazmi Yıldız’ın başına sert bir cisimle vurulduğunu ileri süren Gökhan Yıldız, “Bunu hak etmiyordu, çok üzgünüz. Olayda hatalı olanlar mutlaka cezasını çekmeli” dedi.
DENİZLİ DHA

Yolcu kapma yarışı: 3 ölü

Ankara’da İstanbul Yolu’ndan şehir merkezine doğru seyreden “Yenikent-Ortapınar-İlksan TOKİ-Sıhhıye” hattında çalışan belediye otobüsü, dün Sabah Şaşmaz Kavşağı yakınlarında Cuma Şahbaz yönetimindeki “Eryaman-Ulus” hattında çalışan özel halk minibüsüne arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle minibüs devrilirken, otobüs ise önce bir durağa sonra da yaya üst geçidine çarparak durabildi.

Bazı yolcular sıkıştı
Kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma aracı sevk edildi. Devrilen minibüsün içinde sıkışan bazı yolcular, itfaiye ve çevreden gelen vatandaşların yardımıyla çıkarıldı. İstanbul Yolu’ndaki Jandarma Lojmanları’ndan da sağlık ekipleri ve askeri personel kurtarma çalışmalarına destek verdi.
Kazada, durakta bekleyen Mustafa Karagöz ve minibüste bulunan Ahmet Alıcılar, olay yerinde yaşamını yitirdi. Emin Ahmet Taşlıca’nın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan bir kısmının ise durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Durumu ağır olan yaralıların, durakta bekleyen vatandaşlar olduğu belirtildi.

“Yol vermek istemedi”
Kaza nedeniyle İstanbul Yolu’nun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Yol, kaza yapan araçların çekicilerle götürülmesi ve temizlik çalışmalarının ardından trafiğe açıldı. Görgü tanıkları, belediye otobüsünün hızlı olduğunu, durağa yanaşmak isteyen minibüse yol vermek istememesi üzerine kazanın meydan geldiğini iddia etti. Kazanın, iki otobüsün durakta bekleyen yolcuları daha erken almak için acele etmesi nedeniyle yaşandığı da ileri sürüldü. EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
ŞEVKET YAMAN Ankara

İşçi servisi geçitten uçtu

Hatay’da tarlada çalışan kadın işçileri taşıyan minibüsün kontrolden çıkarak üst geçitten düşmesi sonucu 3 kişi öldü. Kaza, dün sabah Antakya Otogarı yakınındaki üst geçitte meydana geldi. Sürücüsü açıklanmayan minibüs, üstgeçidin sonuna doğru kontrolden çıkarak yaklaşık 2 metre yükseklikten yola uçarak ters döndü. Kaza ardından çok sayıda ambulans sevk edilirken, 3 kişi öldü. Ambulanslarla Antakya Devlet Hastanesi’ne götürülen 1’i ağır 10 yaralı tedavi altına alındı.
RAMAZAN ÇELİK Hatay DHA

Borç kavgası

İstanbul Bağcılar’da borç yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi, Hıdır Güngör tarafından bıçaklandı. Şahıs da silahını çekerek Hıdır Güngör’ü sokak ortasında silahla vurarak öldürdü.
Cinayet sonrası zanlı olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Haberi alarak olay yerine gelen Hıdır Güngör’ün akrabası Caner Güngör, kavganın borç meselesi yüzünden çıkmış olabileceğini iddia etti. Hıdır Güngör’ün diğer akrabası Soner Güngör ise vuran kişinin TIR şoförü olduğunu iddia ederek, “Buraya mal yüklemeye gelip, malı yükledikten sonra Tunceli’ye götürüyormuş. 1 saat önce ben oturuyordum yanlarında. Normal bir şekilde konuşuyorlardı, rakı içip mangal yapıyorlardı” dedi. Polis olay yerinden kaçan cinayet zanlısının yakalanması için çalışma başlattı.
İSTANBUL DHA

Ustayı metal metre öldürdü

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde sıva yapmak için iskele kurmak istediği binanın yanından geçen elektrik hattının uzaklığını ölçmek isteyen Hayri Arslan, metal metrenin elektrik tellerine temas etmesi sonucu akıma kapılarak öldü. Gazipaşa’nın Aydın Mahallesi’ndeki olay, saat 14.00 sıralarında meydana geldi. 4 katlı inşaatta çalışan 35 yaşındaki Hayri Arslan, sıva yapmak için iskele kurmak istedi. İskele kuracağı alanın hemen önünden geçen elektrik hattının binaya uzaklığını ölçmek isteyen Arslan, 4’üncü kat balkonundan metal metreyi enerji hattına uzatınca akıma kapılarak yaşamını yitirdi.
DHA

Yürürken vuruldu

İstanbul Beşiktaş’ta önceki gece saat 05.00 sıralarında Ortaköy Meydanı Muallim Naci Caddesi üzerindeki bir kafede bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Kavga esnasında taraflardan biri karşı tarafa silahla ateş açtı. Bu sırada cadde de yürüyen Erkan Bektaş ateşlenen rastgele ateşlenen silahın hedefi oldu. Kafasından yaralanan Bektaş, yere yığıldı. Hastaneye kaldırılan Bektaş, olay yerinde hayatını kaybederken zanlı kaçarak kayıplara karıştı.

Laf atma tartışması
Yaşanan olayın ardından Bektaş’ın yanında bulunan arkadaşları şoka girdi. Cinayete kurban giden Erkan Bektaş’ın ünlü bir gece kulübünde garson olarak çalıştığı öğrenildi.
Bir görgü tanığı ise karısına laf atıldığını iddia eden bir kişinin rastgele ateş ettiğini söyledi. Polis olayla ilgili olarak C.M, S.V, L.A ile E.C’nin gözaltına alındığını belirtirken kaçan zanlının her yerde arandığını açıkladı.
UZAY KESMEN İstanbul DHA

‘Dur’ ihlaline polis kurşunu

Uşak’ta polis uygulama noktasından ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan sürücünün yönetimindeki otomobil, bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Araçtaki 4 kişiden 3’ü kaçarken, otomobilde kalan bedensel engelli Hakkı Orhan, iddiaya göre elindeki koltuk değneğiyle polis memuru B.A.B.’nın eline vurdu. Bu sırada tabancanın ateş alması sonucu göğsünden yaralanan Orhan, kaldırıldığı hastanede öldü. Kaçan diğer kişiler ise polis tarafından yakalandı. Otomobilde yapılan aramada 1 pompalı tüfek, bu silaha ait 11 dolu fişek ve çok sayıda içki şişesi ele geçirildiği belirtildi. Hakkı Orhan’ın çeşitli suçlardan poliste çok sayıda kaydının bulunduğu öne sürüldü.
UŞAK DHA

Kazada 11 üniversite öğrencisi hayatını kaybetmişti.

‘Tahliyemi talep etmiyorum’

Kayseri’de Erciyes Kayak Merkezi’nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin davanın ilk duruşması yapıldı. Öğrencileri taşıyan midibüsün şoförü Durmuş Ozan, ağlayarak yaptığı savunmasında kazadan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyleyerek, “ O araçta benim kız kardeşim de olabilirdi. Tahliyemi talep etmiyorum, tutukluluğumun devam etmesini istiyorum” dedi. Dava 9 Haziran’a ertelendi.
KAYSERİ AA

Sahil yolunda kaza: 1 ölü, 2 yaralı

İstanbul Maltepe Sahil Yolu’ndaki trafik ışıklarında, üniversite öğrencisi Kübra Sadıkoğlu’nun kullandığı otomobil taksiye çarptı. Taksi şoförü Mustafa Gürkoyun hayatını kaybederken, araç içinde sıkışan yolcu Tunca Büyükyüksel itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kübra Sadıkoğlu, uzun süre polis otosu içinde gözyaşı döktü.
DHA

milliyet
 
Türk İnsanının repliği gibi olmuştur “burası Türkiye”. Aslında yurt dışında neler olduğunu bilsek..Mesela muhtarın yumrukla öldürülmesi, yumruk atması kesinlikle normal değil ama bir insan da yumrukla ölüyorsa başka sağlık sorunları da vardır. Amerika’da daha tehlikeli kavgalar oluyor, insanlar 10 dolar için neler yapıyor..
Bizim sorunumuz kültürümüzle ilgili… bundan 15-20 yıl önce trafikte kameralar yokken Avrupalı insan gece dahi kırmızı ışıkta dururken biz 2014 te geçtiğimiz yerlerde hala nerede kamera var diye hesap yapıyoruz.
 
Dün çok kötü bir olay yaşandı sokağımızda maalesef hep haberlerden duyardım görürdüm bu sefer canlı şahit oldum hala etkisinden kurtulabilmiş değilim. Evde birkaç el ateş sesi duyduk çıktık cama karşı apartmanda önünde bir kadın kanlar içinde yatıyordu yüzü koyun. Karşı apartmandakiler polisi aramış eşkal verdiler adam vurmuş kaçmış. Ambulans beklendi ama geçmedi o dakikalar sanki asır geçti. Orada öylece yattı kadın yaşıyordu nefes alıyordu ama hareket etmiyordu ambulans geldi götürdüler hemen. Polis çevirdi çevreyi 5 el ateş edilmiş. Tüm akşam bir haber bekledim haber de yoktu tüm gece uyuyamadım ama maalesef sabah internet sitelerine düşmüştü ölmüş kadın kurtulamamış ki ben o an farkedemedim sokağın birkaç bina yanında kuaför var oranın sahibiymiş ölen, adam ile ilişkisi varmış 3 çocuk sahibi eşinden ayrılmış kadın, adamda ayrılmak üzereymiş mühendis bir de. Kadın ayrılmış adamdan dün de bir konuşalı diye bizim sokağa çekiyor reddedinde montunda sakladığı tüfekle vuruyor kaçıyor adamın evini bulmuşlar girmişler o da öldürmüş kendini. İşte bu kadar kolay bu ülkede insan öldürmek. Bir anda. Hiçbirşey yapamadı kimse durduramadı ne yapabilirsin ki eli tüfekli birine birden çıkarmış vurmuş o kadın dün bu saatlerde yaşıyordu. Bunun gibi onlarcası yaşanıyor ülkemizin diğer yerlerinde. :KK5:
 
haklısınız artık Türk insanının klasik bi sözü oldu ''burası Türkiye''
evet burası Türkiye..
bir çok insanın hasretle günlerini saydıgı mis gibi vatanımız, memleketimiz..
ne kadar şükretsek azdır.
her sabah bomba sesleriyle, düşman sesleriyle uyanmıyoruz değil mi ?
açlıktan birbirimize girmiyoruz ?
kız bebeklerimiz diri diri topraga gömülmüyor ?
ne yazıkki cahil insanların ortalığı karıştırmak ve nefslerine esir oldukları için Türkiye'mizi suçlayamayız bunu anlamak şart..
ecel bi şekilde gelecektir ya öyle ya böyle taktir, alın yazısı.
ecel geldi cihane, baş ağrısı bahane.
 
yurt dışından bir arkadasım gelmişti,
dilini ilerletmek ve gundemden haberdar olmak icin gazete okuyordu hergun,
bir baktım aglıyor noldu dedim, haberlerden etkilendigini soyledi. neyse sakinlestirdik ikna ettik gecti.
sonraki günlerde dısarı cıkalım diyoruz yok, eve kapattı kendini, sonra dedi ki "bunların hepsi gercek mi, başıma bir sey gelir diye korkup evden cıkmıyorum, ölsem tamam ama bir de yabancıyım ya tecavuz ederler mi" :KK53:
dedigi o kadar dogru ki... şans eseri hayatta kaldıysak bile herhangi bir köşede başımıza ne gelecegini bilmiyoruz...
 
Allah aşkına bu her tafımız egik bükük çürük şeylerle dolu ve git gitde eğilip iğrençç bir hal almaya başladık :KK20:
 
yurt dışından bir arkadasım gelmişti,
dilini ilerletmek ve gundemden haberdar olmak icin gazete okuyordu hergun,
bir baktım aglıyor noldu dedim, haberlerden etkilendigini soyledi. neyse sakinlestirdik ikna ettik gecti.
sonraki günlerde dısarı cıkalım diyoruz yok, eve kapattı kendini, sonra dedi ki "bunların hepsi gercek mi, başıma bir sey gelir diye korkup evden cıkmıyorum, ölsem tamam ama bir de yabancıyım ya tecavuz ederler mi" :KK53:
dedigi o kadar dogru ki... şans eseri hayatta kaldıysak bile herhangi bir köşede başımıza ne gelecegini bilmiyoruz...

resmen şans vesilesiyle yaşıyoruz :KK50:
 
bence kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz tatlım
benim için kadar secemediğimiz şeylerdir tatlım bayan olmamız anne babamızın kim olması kardeş tipimizin nasıl olması bunları secemeyiz kaderdir eyv sectiklerimize kader demek bana göre değil bence ektiğimizi biçiyoruz şekerim :KK31:
her şeye rağmen başka bir ülkede yaşamak istemezdim.

bence kesinlikle ne izmirden nede Türkiyemden vaz gecerim En Büyük TÜRKİYE
 
Bir tek Turkiye de mi insanlar bu sekilde olebiliyormus:26:
Sen neymissin be TURKIYE.........
 
benim için kadar secemediğimiz şeylerdir tatlım bayan olmamız anne babamızın kim olması kardeş tipimizin nasıl olması bunları secemeyiz kaderdir eyv sectiklerimize kader demek bana göre değil bence ektiğimizi biçiyoruz şekerim :KK31:
evet degistiremeyecegimiz kader onlar alın yazımız fakat bazı kaderlerimizi ise kendimiz yazarız tıpkı dediğin gibi ektiğimizi biçiyoruz:KK34:
 
Ciddi soyluyorum;kazada arabada sıkışmanin,kullandigi arabanin kontrolunun kaybetmesinin,olcum yaparken elektrik teline temas etmesinin Turkiye ile alakasi ne? vallahi anlayamadim
Baska bir ulkede olsa insanlar sıkismazmiydi?elektrik carpmazmiydi? Turkiyeye ozel bir durum mu?
 
Bir ara bende Türkiye ye gitmeye korkr olmustum.
Hele cocuklarim icin öylesine korkuyordum ki anlatamam.
Esime korkularimi söylemekten artik esim benim icin endiselenmeye basladi.
Nette okudugum tüm gazeteler cinayet, cinsel suc, cocuk istismari gibi bircok seyle doluydu, TV haberleri ise resmen ölüm, cinayet gibi seylerden baska haber vermiyordu.

Sonra arastirma yapmadan paranoyaklasmaya basladigimi farkettim.

Ülkeler suc oranlari falan filan derin bir arastirmaya koyuldum.
Ve gördüm ki Türkiye yasadigim ülke olan Almanyadan bile güvenliymis.

Sizede birkac örnek vereyim

Ülkeler Türkiye ------ Almanya -------- Rusya
Cinayet Yüzbinde 3.5 Yüzbinde 3.4 Yüzbinde 23.2
Cinsel suc Yüzbinde 24.8 Yüzbinde 63.4 Yüzbinde 10.8
Hirsizlik Yüzbinde 253.4 Yüzbinde 3703.2 Yüzbinde 1190.6


Yani böyle devam edip gidiyor.

Gördüm ki Türkiye, haberlerde bahsedildigi kadar suc cenneti yada Texas degil.
Birileri bunu bilerek mi yapiyor, bilerek Türkiye yi böylesine kötü bir ülke gibi mi göstermeye calisiyor bilmiyorum.
Ama haberler ve gazeteler Türkiye yi bir suc cenneti gibi gösteriyor bunu bilioyrum.

Bence insanlar biraz arastirmali.
Her söylenene hemen inanmamali.
Bu olayda bende inandim, neredeyse Türkiye de evden disari cikmak istemiyordum ki cabuk kendime geldim, arastirdim ve iste gercekler ortada.

Türkiye de sonzamanlarda kadin cinayetleri ön plana cikariliyor.
Evet kimsenin kimseyi öldürmeye hele hele bir kadini bosandi, ayrildi bilmem ne diye öldürmeye hic hakki yok.
Kadinlarin bircok konuda ezildigi su götürmez ama bu kadin cinayetlerininde kullanildigini düsünüyorum.
Birileri Türkiye den ne istiyor bilemiyorum..
 
Son düzenleme:
Gündem Çocuk Derneği, Türkiye'de Çocuğun Yaşam Hakkı 2013 Raporu’nu açıkladı. Rapora göre 2013'te 633 çocuk önlenebilir sebepler yüzünden hayatını kaybetti. Ölen çocuk işçi sayısı geçen sene 38 iken bu sene 71'e yükseldi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın hazırladığı İnsan Hakları Raporu'na göre : Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın hazırladığı İnsan Hakları Raporu'na göre 2000'li yılardan beri ilk kez gözaltında kimse ölmedi. Ama sokaklarda 34 kişi güvenlik görevlileri tarafından öldürüldü, 33 kişi de yaralandı

* Geçen yıl sekiz kişi faili meçhul cinayetlere kurban gitti. Bunlardan üçünün köy korucusu olduğu belirlendi.

* Güneydoğu’da PKK yönelik operasyonlarda 30 kişi öldü, sekiz kişi yaralandı,

* Kara mayınlar sekiz kişinin canına mal oldu, 17 kişi de yaralandı.

* Bombalı saldırılarda iki kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

* Irkçı/ ayrımcı saldırılarda ve nefret suçlarında dokuz kişi öldü, 84 kişi yaralandı

* Mayıs 2013’ten itibaren iş kazalarında 200 kişi öldü, 787 kişi yaralandı.

* Kışlalarda 32 kişi şüpheli şekilde öldü, üç asker yaralandı.

* Beş polis şüpheli şekilde intihar etti.

* Sivillerden kaynaklı saldırılarda dört kişi öldü, dokuz kişi yaralandı

* Suriye kaynaklı olaylarda 71 kişi öldü, 233 kişi yaralandı.

* Bu yıl gözaltında hiç kimse ölmedi.

* İşkence iddiasıyla 120 kişi THİV’e başvurdu, 388 mağdur var.

* 140 kişi açlık grevine girdi, bir mahkum kendisini yaktı.

* Cezaevlerinde dokuz kişi intihara yöneldi, 46 kişi yaşamını yitirdi

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=712180
 
Son düzenleme:
Aslında Türkiye de ölümlerin çoğu ihmalden kaynaklanıyor bence bu anlamda hiç akıllanmıyoruz gerçekten.
Mesela deprem oldu dediler ki önlem alalım deprem vergileri alında hala ödeniyor ancak değişen hiç birşey yok. İstanbul da bazı bölgelerin deprem bölgesi olduğu bilindiği halde hiç bir önlem alınmıyor.
Diğer taraftan cinayetlere özelliklede kadın cinayetlerine gelecek olursak Avrupa ülkeleri ve Amerikada da bunlar yaşanıyor oranlarını vs. bilmiyorum insanın olduğu her yerde bu var ve malesef olacaktır ama bence asıl önemli olan şu ülkenin yasaları yani adalet sistemi bu gibi durumlarda ne gibi yaptırımlar uyguluyor, nasıl cezalandırıyor ve nasıl önlemler alınıyor bence önemli olan bu.
Mesela Amerika da ya da Avrupada rögar kapağı açık olduğu için insanlar içine düşüyor mu? es kaza açık bırakıldı ve birinin canı yandı sorumluları nasıl cezalandırılıyor. Yani adalet yerini buluyor mu?

Bu yönleriyle düşündüğüm zaman ülkemizin çokta güvenli bir yer olmadığını düşünüyorum.
 
X