Türkiyemi cok Özlüyorum..

Yusufum2010

Hazirana 78 insAllah!!
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2011
239
0
46
Almanya
offff kizlar vatanimi okadar özlüyorumki anlatamam.ailem burda ben dogma büyüme buraliyim ama türkiyemi,tertemiz bayburtumu, ezan sesini herseyi cok özlüyorum.ne olur benim yerime camdan bi bakin cenneti görün kiymetini bilin orda yasamanin.

ben türkiyedeyim ama evlenince eşimin işi sebebiyle başka bir şehire geldik,memleketinden ayrı kalmanın acısını 3 aydır yaşıyorum.Tv de istanbul için iftar vakti dendiğinde içim yanıyor,gözlerim doluyor,orada olmalıydım diyorum:43:.6 eylül' de 1 haftalığına gideceğim istanbuluma aileme kavuşacağım ama kısa süreli.Aynı ülke içinde gurbetliği yaşamak bile çok zormuş:43::43:

Bende yurtdisinda yasiyorum. Türkiyeye izine gittigimizde otobüs yolculugu yapardik babaannemlerden anneannemlere.
Ben camdan bakip her gördügüm sehir icin "burda yasarim, burdada yasarim, aaaa burasi cok güzelmis burdada yasarim derdim".
Yani anliyacaginiz yurtdisi olmasinda neresi olursa olsun. Heryeri begenirim ben Türkiyede. Ama otobüsle gecerken Manisayi cok begeniyorum. Orda bir lise görmüstüm, kiz lisesiydi, okadaaaaaar güzeldiki, bayilmistim. Simdi orayi özel kolej yapmislar. Manisayi cok begeniyorum, tabi otobüsten gördügüm kadariyla. Hani su yollarin kenarinda sari beyaz taslar varya türkiyede, kaldirimlarda. Onlari bile cok begeniyorum, gözümü alamiyorum onlara bakmaktan. Balikesirinde terminalini cok begeniyorum mesela. Orda bir bankta oturup cay icmek benim icin dünyadaki en güzel sey oluveriyor bir anda. Havaalaninin klimali yerinden cikip, kapi acildiginda yüzüme vuran o sicak hava, ayni anda taksicilerin taksi taksi taksi diye bagirmalari, eve giderken yoldaki MMM Migros yazilari, ezan sesi, aygaz arabasi ve caldigi melodi, türkiyede susmak bilmeyen korna sesleri...vs vs. Hepsini seviyorum. Insan memleketinden uzak yasayinca her ani sünger gibi cekiyor icine, cok farkli gözle bakiyor ortama. Offf offff gurbetlik cok zor cok :59:

Son düzenleme:
Back
X