Turkuaz86'nın Diyet Günlüğü

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
123
Merhaba Arkadaslar.

Bugün kendime günlük acmaya karar verdim. Nedenine gelirsem, bir süredir kilo verecegim diyip ama bir santim bile yol katetmememden dolayi. Burda sizlerinde destegiyle, diger dostlarin yazdiklariyla birbirmize destek olacagimizi düsündüm.
Bu günlügümü hedefime ulasana kadar hergün olmasada devamli güncellemeye calisacagim. Yasadigim positiv ve negativ durumlari olabildigince aktaracagim. Ama en önemlisi yol katedisimin bir kaniti olacak bu günlük!!! Kendime güveniyorum ve inaniyorum.
Bana yeni bir ben lazim, bunuda basaracagim! Kendimi suanda vucudumda emanetmis gibi hissediyorum, bu ben degilim diyorum. Ben kendi benime ulasacagim. Bu yolda yapmam gereken en önemli sey, saglikli beslenmek ve devamli siklikla spor yapmak olacak.

Spor::121:
Spor yapacagim, hem yag yakmak acisindan hemde sikilasmak acisindan. Tabiiki en önemli etken kaslarimi koruyup hatta kas yaparak vucudumun sikilasmasini saglamak. Sadece bilincsizce yemeklerimden kisitlayarak saglikli zayiflanmayacagini bilmekteyim.
Bunun icin Pilates, Yürüyüs, ve birkac baska hareket yapacagim. Bu konuda kendimi fiks bir spora odalamayacagim, cünkü monotonlasmaya basladikca birakmam an meselesi olacak. Bu yüzden cesitli spor hareketleri yapacagim ki hemence sikilmayayim. Hangi hareketler oldugunu söylememe gerek yok, Internette ve KK da yeterince görsel paylasim var zaten. Bende onlardan yararlanacagim.
Sporun yarari olup olmadigini "Mecazi anlamda :)" (Mutlaka yarari oluyor) görmek icin Vucut ölcülerimi alacagim her iki haftada. Aslinda her ay almam daha mantikli ama, motivasyon acisindan benim icin suanda en iyisi her iki haftada bir Vucut ölcülerimi almam olacak. Ve tabiiki haftada bir tartilacagim.
[table="width: 500, class: grid, align: center"]
[tr]
[td]Pazartesi[/td]
[td]Sali[/td]
[td]Carsamba[/td]
[td]Persembe[/td]
[td]Cuma[/td]
[td]Cumartesi[/td]
[td]Pazar[/td]
[/tr]
[tr]
[td]1 saat yürüyüs + egzersiz[/td]
[td]1 saat Pilates[/td]
[td]1 saat Pilates[/td]
[td]1 saat Pilates[/td]
[td]1 saat hafif yürüyüs (dinlenme)[/td]
[/tr]
[/table]
Beslenme::125:
Benim icin cok önemli bir rol oynuyor. Ben aslinda cok az yiyen, ama hep yanlis yiyenlerdeyim. Cok beyaz unlu mamuller, ekmek, makarna, pirinc, Patates gibi seyler tüketiyorum. Bu benim gibi inSülin direnci olan insanlar icin cok sakincali. Bunu mutlaka degistirecegim. Zaten azaltmaya basladimda. Cok düzensiz yedigim icin düzenli ögün tüketmeliyim. Saat 19 dan sonra birsey yemeyecegim (cok acikirsam salatalik, yogurt tüketecegim). Veya cay icecegim :) Ve her ögünde doyana kadar yiyecegim, kisitlama yok! Aksamlari Olabildigince az Karbonhidrat tüketmeliyim. Kücük lokmalar alip, lokmayi 20 kere cigneyecegim bu yavas yememde etkili olacak. Hazir gida tüketmeyecegim. Sekerden ve sekerli seylerden uzaklasacagim.

Beslenme düzenim yaklasik böyle olcak

Sabah: 7.00h
* yogurt. süt + meyve (Meyve salatasi gibi veya shake)
* Tam tahilli ekmek, peynir veya yumurta, domates, salatalik, marul, maydanoz vs.

Öglen: 12.30h
* Tavuk gögsü,Mercimekli salata, ayran vs.
* Haslanmis sebze, peynir, baharat
* sandvic (Tam tahilli ekmek, peynir, salatalik, domates vs)

Aksam: 18.00h
* Balik, Sebze veya Salata
* Cig sebze ve baharatli yogurtlu dip
* Sebze corbasi

Mümkün oldugunca ara ögün tüketmeyecegim, sekerimi cok dalgalandiracagi icin. Ama Eger ki aciktim, bir avuc findik, fistik tüketecegim. Iceceklere gelirsem, Gazozlu iceceklerden tüketmeyecegim!!! Hayatimdan tamamen cikartacagim cünkü son zamanlarda migdemde agri yapiyor. Su benim can dostum olacak, imdadima o yetisecek Hergün 2-2,5 lt. su icecegim buna taze sikilmis meyve suyu(50:50sulandirilmis), ve sekersiz cay dahil. Kirmizi et zaten cocuklugumdan belli hic tüketmiyorum! Yersem az yagli Tavukgögsü ve Balik. Yogurt, Peynir vs Protein bakimindan cok zengin. Protein insulin dalgalanmalirini önlüyor, hem kas olusumuna etki ediyor, hemde uzun süre tok tutuyor. Her ögünde tüketmeliyim. Sebze asigiyim zaten o konuda sorunum yok zaten. Birde uyku düzeninin önemini unutmamali, günde 7-8 saat uykumu almaliyim. Ayni saatte yatip, ayni saatte kalkmaya önem vermek gerek.
Evet arkadaslar, böyle bir serüvene girmekteyim. Bana yardimci ve destek olursaniz, hatalarimi söylerseniz cok mutlu olurum. Bende tabiiki olabildiginde bilgilerimi sizlerle paylasmak isterim. Dedigim gibi cok arastirdim cok seyde biliyordum ama birtürlü icraate geciremiyordum.
Bu hantalliktan kurtulup, yeni bir BEN´e adim adim kavusacagim.

13.02.14
20.02.14
27.02.14
06.03.14
13.03.14
20.03.14
27.03.14
03.04.14
10.04.14
17.04.14
24.04.14
01.05.14
08.05.14
15.05.14
22.05.14
29.05.14
05.06.14

Son düzenleme:
Tartilma tarihleri:

20.02= 66kg
27.02=
05.03=(vücut ölcülerimi alacagim)
12.03=
19.03=(vücut ölcülerimi alacagim)
26.03=
02.04=(vücut ölcülerimi alacagim)
09.04=
16.04=(vücut ölcülerimi alacagim)
23.04=
30.04=(vücut ölcülerimi alacagim)
07.05=
14.05=
21.05=
28.05=(vücut ölcülerimi alacagim)
04.06=
11.06=
18.06=
25.06=(vücut ölcülerimi alacagim)
Hedef Kilom 48-50kg.
Boyum 1,55 cm.

Son düzenleme:
selammm
gayet kararlı ve azimli gördüm seni..
herşeyi en ince ayrıntısına kadar planlamışsın
ve yanlış birşey de görmedim..
sen zaten olayın mantığını kavramışsın..
başarılar dilerim diyetinde
bir de yaş boy kilo durumun nedir?

ama nereden baslayacagımı bilmiyoum cnmmm umarım istediğin ideal kiloya erisirsin muah

ama nereden baslayacagımı bilmiyoum cnmmm umarım istediğin ideal kiloya erisirsin muah

Kücük kücük adimlarla baslayabilirsin. Suanda nasil beslendigini ve Spor yapip yapmadigini bilmedigim icin nasil yardimci olurum bilmiyorum. Ama yazdiklarima gözatarak sende kendine günlük acarak baslayabilirsin mesela :) Sorularin olursa yardimci olmaya calisirim. Tsk ederim ins. hepimiz istedigimiz kiloya erisiriz

günlüğün hayırlı olsun canım çok kararlı gördüm seni başarıcaksın...

Günlüğün hayırlı olsun bu gün bende günlük açtım artık kilolar tak etti canıma kararlıyım busefer ,ayrıca senide takip edicem bakalım kim daha hızlı kilo vericek

Günlüğün hayırlı olsun bu gün bende günlük açtım artık kilolar tak etti canıma kararlıyım busefer ,ayrıca senide takip edicem bakalım kim daha hızlı kilo vericek

tsk ederim merve. Bende cok kararliyim, kilolari verecegiz diyoruz ama icraat olmuyor, ama artik bu son, hayatimi cogunu kilolu gecirmek istemiyorum. Birbirimizi takip edebiliriz :) Önemli olan hizli kilo vermek degil. Önemli olan saglikli ve kalici kilo vermek. Zamaninda bende hizli kilo verdim, ama hepsi geri geldi fazlasiyla. Bu yüzden haftada bir kilo en iyisi diye düsünüyorum. Ben yaklasik 4 ayda vermeyi planliyorum kilolarimi. Sende basarabilirsin

Bu arada tüm gün boyunca yediklerimi ve yaptigim sporlari aksamlari bildirecegim, cünkü bir süre gectikten sonra paylasimlarimi degistiremedigimi gördüm, yarim yamalak olmamasi icin öyle karar verdim :) haydi kizlar hayatimizi kilolu gecirmeyelim.

Evet bugünki menüm

sabah:
1 dilim ekmek, domates, peynir ve yumurta, yaninda bir bardak cay

Öglen:
1 elma, portakal, armut ve süt karisimi

Aksam:
Haslanmis sebze(Mantar, havuc vs), yogurt, baharat, peynir

2 bardak yesil cay,limonlu

Bugün 1,5 lt su ictim, ve üc bardak cay
1 saat hizli tempoda yürüyüs (biraz fazla mi kalin giyinmistim ne, sicak basti soguga ragmen)

merhaba,

minik bir tavsiyede bulunmak istedim, plates vücudu şekle sokmak ve sıkılaşmak için harika, ama kilo vermek için daha çok hareketli şeyler yaparak başlaman kilo vermeni hızlandırır diye düşünüyorum, pilateste terleyemezsin mesela, kilo vermekten çok şekle girmek için daha faydalı... spor salonuna gidiyorsan fitness,step ya da zumba varsa en güzeli. yoksa ben youtubedan zumba videoları indirdim onlarla dans ederek zayıflıyorum, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum, bir bakıyorum sırılsıklam olmuşum. aerobik fitness step ne ararsan var nette... 50li rakamları bir göreyim pilatese başlayacağım ben de.

yürüyüş yapman çok güzel keşke ben de yapabilsem... bu ara onun yerine 15. kata yürüyerek çıkıyorum. evin üst katlardaysa tavsiye ederim

benden bu kadar, başarılar dilerim, bana da beklerim bu arada

canım sende benim gibi fazla su içememişsin bunu en az 2,5 lt çıkarmalıyız
bence biz bu işi başaracağız

Tavsiyen icin tsk ederim ela :) Evet pilatesin sikilasmak icin oldugunu biliyorum. Ama simdi kilo verirsem ardindan pilatese gecis yaparsam sanki heryerim sarkacakta ardindan sikislamin daha uzun sürecegini düsünüyorum. Hem Cardio (yürüyüs) hemde Pilates(Kas) hareketlerini degisik yapacagim icin pek problem olcagini düsünmüyorum. Ama önce böyle denerim, baktim olmuyor diger türlüde deneyebilirim. Bu konuda ama biraz daha arastirmaya yapayim o zaman ben:44: Yürüyüs kadar güzel birsey yok, tertemiz havayi solumak müthis, insanin ici aciliyor. Spor salonuna falan gitmiyorum. Internetten yararlaniyorum.

Iyi dileklerin icin tsk ederim, mutlaka ugrarim

canım sende benim gibi fazla su içememişsin bunu en az 2,5 lt çıkarmalıyız
bence biz bu işi başaracağız

benim aslinda su icememe gibi bir problemim var, hep asitli icecek iciyordum. Ama simdi sadece su ve cay tükettigim icin, baslangic icin iyi bu 1,5 litre benim icin :) yavas yavas cogalacak bu durum. Asitli icecek hic tüketmiyorum. Mutlaka basaracagiz, kendime inandigimiz sürece olacak olacak Birbirimizi devamli takip edersek cok güzel olur.

tamam tatlım :))ben şimdi akşam yemeğimi yedim bol salata ıkı parça tavuk ızgara 1 kase yoğurt

Selam menüne bayildimmmm bende yarın mantar yapayım iyi fikir oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…