turner sendromu

CARMENNN

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
1.225
50
358
Adana
uzun yıllar sonra zar zor bir gebelik elde etmiştim 2. tüp bebek denememde 4.ayıma girdiğimde bebekte kistik higroma tespit edildi maalesef gebeliğim sonlandırıldı bebek genetiğe gitti ve sonuç turner sendromu geldi zaten kistik higroma turnerle beraber görülürmüş bekliyordu dr. bu sonucu...ama anlayamadığım birşey ilk günler hep sanssızlık tı bu bebek tüp bebeklede alakalı değil dendi hep...ama netten arastırdığımda mail attığım bütün dr.lar sizde eşinizle genetik testi yaptırın dediler...bu hastalık sanssızlık mıydı yoksa bizde bilmediğimiz yeni bir sorunumuz daha mı var??? cmt günü genetik test için kan vereceğiz ama çok huzursuzum..
dondurulmuş embriyom var 2 tane..pgt yapılsın deniyor ama adanada bu işlem yapılamıyor..madem şanssızlıktı neden pgt isteniyor..
var mı bnm gibi bir sorun yasayan aramızda??

selam canım aslında uzun zamandır sana yazmak istiyordum ama kısmet bugünmüş
bende seninle çok benzer sorunlar yaşıyorum 3 kez tüp bebekle hamile kaldım fakat hala bebeğim yok
en son kasım ayında bebeğimin 10 haftalıkken kalbi durdu alındı genetiğe gitti turner sendromu çıktı
eşime ve bana geçen yıl kaybettiğim bebekten sonra ve bu bebeğimden sonra tün genetik tahliller yapıldı
çok şükür bizde bişey çıkmadı bizimde şimdi 4 tane dondurulmuş embriyomuz için pgt önerildi ama ne yapacağımız konusunda karar veremedik
hepimiz için hayırlısı olsun inşallahhh.....

sanada çok geçmiş olsun..diğer bebeklerinde sanırım sorun neydi öğrenemedinn..peki sana turnerler ilgili ne acıklama yaptılar yani tekrarlama riskiyle ilgili ne dediler,birde biliyorsun kız bebeklerde olusan bir hastalık her kız bebekte aynısı mı yasarız onu merak ediyorum ben..

ben dün doktordaydım ısrarla istedim size genetik teste gerek yok dediler...prolaktinim tam sınırda (hala sütüm kesilmedi) biraz daha düşerse inşallah bir ay sonra ben dondurululmuşlarımı deniycem hemen ...sen bayaa ara vermişsin ..

bu arada pgt iyi olur evet ama maalesef adanada yapılamıyor..şu an dondurulumuşlar için pgt şansımız yok bizimm.

Son düzenleme:
sana özeldem mesaj atıcam canım fakat mesaj kutun dolu:)

carmencim merhaba
öncelıkle çok üzüldüm umarım en kısa zamanda toparlarsın..
bende başkentte 3 tüp bebek denemsı yaptık
fakat butun yapılan tetkıkleri ben ıstedım dıyebılrıım
hıstereskopi,genetık testler vs.ama sunuda belırtmelıyımkı hepsınde de doktorum haklı cıktı bı sıkıntı cıkmadı
ama ben yınede ısın sansa bırakılmamamsı taraftarıyım..
hatta bundan sonrakı denememızı yapacağımız merkez bı kaç test istedi
fakat herhangı bır tanı yazamadığımız için o testlerı isteyemedık başkentten..
sırf ıstem yapabılelım dıye tekrarlayan düşük bile yazdı drumuz ama yınede kabul etmedı sıstem
kı benım hiç düşüğüm olmadı.. faktör testlerıydı pıhtılşamayla ilgili venatural kıller vs..( embryoya saldıran hucreler varmı dıye)
yanii bunlar cok cok ayrıntı testler ama mustafa bahcecı benım yenı doktorum hepsını istedi
4. deneme olacak ısı sansa bırakamayız dedi..
benım sana tavsıyem ılk olarak genetık test yaptırman başkent ısteyemeyız derse
düzen lab. dan verdık biz diğer testler için..
benım bir arkadasımında bebeğinde patau sendromu cıkmıstı tıbbı tehlıye yapıldı onada
fakat genetık testlerınde bı sıkıntı olmadığı ıcın pgt önermedı mustafa bey..
ve suan arkadasım yenıden hamıle 7 aylık oldu bıle ve gayet sağlıklı..
yanı aynı seyın senın basına gelme yuzdesı bınde %1-2 gibi bır ıhtımal( mustafa bahcecıcının cumlesıdir)
onlarda cok korktular aynı seyı yasarmıyız dıye ama olmadı cok şükür
bence doktorunuzun dediği gibi bi şanssızlık olmus ama pgt konusunu bı baç başka doktora daha danısın
genetık teste bı sıkıntı yoksa pgt önerılmıo artık dıye bılıorum ben...
donmus embryoların ıcın de bı ay ekstradan daha bekleyebılırsın acele etme ıstersen
vucudun iyice dınlensın..tabıı doktorun ızın verıosa ve sen hazır hıssedıosan sen bılırsın
bol şans...

carmencim merhaba
öncelıkle çok üzüldüm umarım en kısa zamanda toparlarsın..
bende başkentte 3 tüp bebek denemsı yaptık
fakat butun yapılan tetkıkleri ben ıstedım dıyebılrıım
hıstereskopi,genetık testler vs.ama sunuda belırtmelıyımkı hepsınde de doktorum haklı cıktı bı sıkıntı cıkmadı
ama ben yınede ısın sansa bırakılmamamsı taraftarıyım..
hatta bundan sonrakı denememızı yapacağımız merkez bı kaç test istedi
fakat herhangı bır tanı yazamadığımız için o testlerı isteyemedık başkentten..
sırf ıstem yapabılelım dıye tekrarlayan düşük bile yazdı drumuz ama yınede kabul etmedı sıstem
kı benım hiç düşüğüm olmadı.. faktör testlerıydı pıhtılşamayla ilgili venatural kıller vs..( embryoya saldıran hucreler varmı dıye)
yanii bunlar cok cok ayrıntı testler ama mustafa bahcecı benım yenı doktorum hepsını istedi
4. deneme olacak ısı sansa bırakamayız dedi..
benım sana tavsıyem ılk olarak genetık test yaptırman başkent ısteyemeyız derse
düzen lab. dan verdık biz diğer testler için..
benım bir arkadasımında bebeğinde patau sendromu cıkmıstı tıbbı tehlıye yapıldı onada
fakat genetık testlerınde bı sıkıntı olmadığı ıcın pgt önermedı mustafa bey..
ve suan arkadasım yenıden hamıle 7 aylık oldu bıle ve gayet sağlıklı..
yanı aynı seyın senın basına gelme yuzdesı bınde %1-2 gibi bır ıhtımal( mustafa bahcecıcının cumlesıdir)
onlarda cok korktular aynı seyı yasarmıyız dıye ama olmadı cok şükür
bence doktorunuzun dediği gibi bi şanssızlık olmus ama pgt konusunu bı baç başka doktora daha danısın
genetık teste bı sıkıntı yoksa pgt önerılmıo artık dıye bılıorum ben...
donmus embryoların ıcın de bı ay ekstradan daha bekleyebılırsın acele etme ıstersen
vucudun iyice dınlensın..tabıı doktorun ızın verıosa ve sen hazır hıssedıosan sen bılırsın
bol şans...

benim tüp bebeğimi başkent yaptı ama ben acıbademde takiplere devam ettim...yani acıbademdeki doktorumda başkentteki bülent beyde ısrarla gerek yok diyorlar...mustafa beyin cümlesini birebir kullandı burdaki doktorlarda cansın demir,cüneyt evrüke,erdal candan da şanssızlık dedi..pgt şansın varsa yaptır dediler ama başkent yapmıyormuş..

2.adetten sonra tekrar denemek erken mi diyorsun yanii bak şimdi kafam karıştı..ben hazırım hatta sanki gebelik oluşursa moralim dahada iyi olacakmış gibi hissediyorum ama bilemiyorum bakalım ne karar verecek bülent bey ne derse onu yaparım zaten..

yazdıkların için çok tşkr ederim cnm çok sağol

benimde 12 haftalık bebeğimin kalbi durduğu anlaşıldı ,kürtajla alındı,turner sendromu olabileceği söylendi, genetik araştırma sonucunu bekliyorum.başkentte yapılıyor araştırma, kafamda bisürü soru var, aynı durumda olup tekrar hamile kalan var mı

benim tüp bebeğimi başkent yaptı ama ben acıbademde takiplere devam ettim...yani acıbademdeki doktorumda başkentteki bülent beyde ısrarla gerek yok diyorlar...mustafa beyin cümlesini birebir kullandı burdaki doktorlarda cansın demir,cüneyt evrüke,erdal candan da şanssızlık dedi..pgt şansın varsa yaptır dediler ama başkent yapmıyormuş..

2.adetten sonra tekrar denemek erken mi diyorsun yanii bak şimdi kafam karıştı..ben hazırım hatta sanki gebelik oluşursa moralim dahada iyi olacakmış gibi hissediyorum ama bilemiyorum bakalım ne karar verecek bülent bey ne derse onu yaparım zaten..

yazdıkların için çok tşkr ederim cnm çok sağol

merhaba ben normal yoldan ha ile kaldım ve 26. haftadayım amniosentez sonucu %3turnerla uyumlu hücre bulundu merak ediyorum sizin belirti var mıydı ultrasonda yada tarama testlerinde bilginiz var mı

Benim ultrasounda 13.haftada bebegimde kistik higroma tespit edildi ..boynunda salkim şeklinde kistler bobreklerde su toplamasi vs goruldu bunlar turner e baglidir dendi ve gebelik sonlandiginda pataloji sonucu turner geldi..

Benim ultrasounda 13.haftada bebegimde kistik higroma tespit edildi ..boynunda salkim şeklinde kistler bobreklerde su toplamasi vs goruldu bunlar turner e baglidir dendi ve gebelik sonlandiginda pataloji sonucu turner geldi..

geçmiş olsun allah sağlıklı versin yeniden inşallsh siz amniosentez yaptırmadınız o zaman patolojide hücre sayıları var mıydı?

Cok zor gunlerdi bnm icin normal dogumla dogurdum bebegimi sonrasi cok kotu gecti inan ayrintili ne yazdigini hatırlamıyorum. Iki ay sonra tekrar hamile kaldim kizim gecen hafta 1 yasina girdi cok sukur saglikli...o donemde kesin tani koymuslardi amniyosentez yapılmadı. .ama bu kizimda hersey normal gozuktugu halde yaptirdi dr.um...hatta turner send u sadece kiz bebeklerde old.icin erkek istedim korkudan ama cok sukur saglikli geldi bebegim..dedikleri cok dogru sanssizlik bu kesinlikle...amniyosentez sonucunla ilerki haftalarda daga ayrinti muayene bulgulariyla net bise soylerler sana.dr ne diyor merak ettim bwbekte hersey normal mi gozukuyor

allah ömür versin bebeğinize ultrason normal ikili normal gel gör amniosentezde 3 tane 45x bulundu 27.haftadayım kıpır kıpır içimde yavrum hiçbişeyden haberi yok :(

Ben şubat 20 de 6aylik bebeğimi doğurmak zorunda kaldim kanamam da vardi.fakat benimki % 100 dü sizin bebeğinizin yasama sansi var.ne yaptiniz sizi merak ettim.bu arada 2 ay oldu hala agliyorum işe bile gitmiyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sizin 2.gebeliginiz normal mi tüp mü
Ben de sizin yasadiginizi yasadim.2ay oldu.normal yolla hamile kalabiliyorum.ama tekrar Turner olur diye korkuyorum.acaba pgt li tüp bebek mi yapayim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

uzun yıllar sonra zar zor bir gebelik elde etmiştim 2. tüp bebek denememde 4.ayıma girdiğimde bebekte kistik higroma tespit edildi maalesef gebeliğim sonlandırıldı bebek genetiğe gitti ve sonuç turner sendromu geldi zaten kistik higroma turnerle beraber görülürmüş bekliyordu dr. bu sonucu...ama anlayamadığım birşey ilk günler hep sanssızlık tı bu bebek tüp bebeklede alakalı değil dendi hep...ama netten arastırdığımda mail attığım bütün dr.lar sizde eşinizle genetik testi yaptırın dediler...bu hastalık sanssızlık mıydı yoksa bizde bilmediğimiz yeni bir sorunumuz daha mı var??? cmt günü genetik test için kan vereceğiz ama çok huzursuzum..
dondurulmuş embriyom var 2 tane..pgt yapılsın deniyor ama adanada bu işlem yapılamıyor..madem şanssızlıktı neden pgt isteniyor..
var mı bnm gibi bir sorun yasayan aramızda??
Merhaba çok geçmiş olsun baya eski mesajınız sonucunuzu merak ettim benimde tüp bebek denememde pozitif oldu ve 11. Haftada kalbi durmuştu genetik olarak turner sendromu çıktı

Back
X