Mutfak Püf Noktaları Turpu Doğrama Şekliniz Nedir?

aysecikcik

sağlıklıyım...yeter bana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
1.453
3
156
Diğer

kolay ve basit bir soru gelebilir sevgili arkadaşlarım...:tomato: fakat eşim turpu çok seviyor ve sık sık tükettiğimiz bir sebze...yemeklerde süslemeyi sevdiğim için turpu da göze hitap edecek şekilde doğramak istiyorum...fakat bir türlü şöyle güzel görünümlü doğrayamadım....benim doğrama yöntemlerim yuvarlak yuvarlak ve patates kızartırken doğradığımız pateteslerin şeklinde.....başka da bilmiyorum...:kedi: sizler nasıl doğruyorsunuz arkadaşlar?...cevaplarınızı bekliyorum...opuyorumnanaktan

bende yarım ay şeklinde doğruyorum, madem sık tüketiyorsunuz, bide şöyle deneyin, limon, tuz, zeytinyağı, az biber salçası yada pul biberle karıştırın, biz çok seviyoruz öyle

ya rende yada küp küp doğrarım
salatayı süslemek için küp küp doğrayınca da hoş oluyor

Ben doğramak değilde rendeliyorum sonra iyice elimde sıkıp acı suyunu alıyorum. Tuzluyorum üzerine yogurt döküp kuru nane ve kırmızı biberle süslüyorum çok güzel oluyor birde böyle deneyin.

cevaplarınız için teşekkür ediyorum....salatanın içine ben de rendeleyerek bırakırım....fakat tabağın içine sade bir şekilde doğramak istediğimde ,dediğim şekillerin dışında farklı bir şey yapamıyorum...dediğiniz gibi tabakta rendeleyip bir de öyle deneyeyim....sağolun arkadaşlar....opuyorumnanaktan

yarım ay şeklinde doğra ve dereotu yada ince kıyılmış maydonozla harmanla otelerde böyle yapılıyor ve gavet şık duruyor.

süsleme için gelende çiçek şeklinde doğruyorlar.yuvarlak dilimler yapıp kenarlarından kesip çiçek şekli veriyorsun aynı şeyi havuçlada yapıyorlar.Sonrada salata tabağının kenarına koyup maydonozlarlada çiçeğin dallarını yapıp görsel şölen yapıyorlar.

yuvarlak daire şeklinde doğrayıp artı şeklinde kesiyorum üçgen oluyor böylede hoş duruyor bence

bende ya yuvarlak yada yarım daire veya küp küp doğrarım salata ya rende yapıyorum dereotu da çok yakışıyor..
Bu arada turpun dış kırmızı kabugunu yemek çok faydalıymış o yüzden ben kabuklu bırakıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…