Turşular Turşu Kavurması (Karadeniz Yöresi)

• Konu Sahibi Konu Sahibi rabia.aang
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
R

rabia.aang

Ziyaretçi
kavurmayı 5 dk pişirin.

sadece soğan yıkanıp doğranacak.
kavurmanızın yanında bulgur pilavı yapabilirsiniz..

250 gr fasülye turşusu
2 soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı

Fasulye turşusunu doğrayın ve elle bastırarak suyunu çıkartırı.
Bir tavada tereyağı ile soğanı kavurun. Suyunu çıkardığınız turşuyu ilave ederek birkaç dakika daha kavurun.
Sıcak servis yapın.

bence harika oluyor sarımsak ta eklesinler daha hoş tat veriyor.

çok severim yaa delikafadulden :lepi:
annemin yanında gidince hep yapar ..

ahh bizim yaz yemeklerimizdendir. turşu kavurması, kaygana, patates haşlaması, tuzlu hamsi bide salata balkonda yaz sefalarımız.
Ellerine sağlık canım.

bizm oralardada pezik diye bi turşu yapıyorlar onun kavurmasını yapıyorlar...bende onu çok seviyorum...ilk aylarda ona aşermiştim :) resminide ekleyeyim görün...

alıntı

sadece fasulye turşusundan mı yapabiliriz bunu yoksa diğerleriyle de olabilir mi?

bizm oralardada pezik diye bi turşu yapıyorlar onun kavurmasını yapıyorlar...bende onu çok seviyorum...ilk aylarda ona aşermiştim :) resminide ekleyeyim görün...

alıntı

Ayyy çok lezzetli görünüyo off olsa da yesek. Hangi yöreye ait acaba bu kavurma?

Ben de resmini ekleyim bari :)
Annem fasulyenin turşusunu değil ama haşlanmış taze fasulyeyi soğan sarımsak ve yeşil/ kırmızı biberle birlikte kavurur çok lezzzetli olur.

pancar pezik kaldirik fasülye hepsinin turşu kavurmasını yaparız biz. ailece de çok severiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…