Tutku bir ilişkide yeter mi?

Senin kendine olan saygini iliskide oldugun kisiyi aldatacak kadar düsürebiliyorsa bir insan, o zaman ne olsa olsun degmez. Dogru insan seni hep kendini gelistirmeye daha iyi olmaya tesvik eder. Asaya cekmez. Bence bu anlattiklariniz tutku da degil. Disfonksiyonel bir iliski sadece.Henüz kendinize olan sayginiz ve sevginiz yeterli kadar gelismemis onun icin bunun farkinda henüz degilsiniz.

Tutku mutku yetmez bacım, eşimle evlenmeden önce ve evlendiğimiz ilk yıl o dediğin şeyler her sorunu çözüyordu, sarıl seviş olup gidecek sanıyorsun ama uzun vadeli bir ilişki hele ki evlilik düşünüyorsan bu adama yol ver ama yok biraz takılırım eğlence ayıplı işler diyorsan ciddi düşünmeden devam et çünkü elindeki mal belli, bundan anca lastikli don olur.:KK70:

Bu kadar sert yazmanıza anlam veremedim. Ben çocuğum demedim yani yaptıklarını anlamam zor olmadığını söyledim . Keşke daha fikir verici yanıtlar verseydiniz
Birileri sarsip kendine getirmezse seni , yanlışın ucundan köşesinden tutup yapisacaksin yine yakasına .. kısaca demek istediğim ,bu ilişkiden ne sana ne sevgiline hayır gelmez :) sevmek mi istiyosun ? Bekle ,zaman tanı kendine ..ani yaşamak değilse niyetin ,doğru zaman ,doğru insan = zaman

Aldatarak sanırım bunu istedim neden yaptım bilmiyorum. Bana bir kez bile iltifat etmemiş biriydi. Beni görsün diye de olabilir.. yada o kapıyı tamamen kapatmak ıcınde. Ama hala ben acı çekiyorum..

Benden sana tecrubeli bi abla tavsiyesi biliyorum kapilari kapatmak sevmekten vazgecmek zor ama karsi taraf bunu bildikce kullanicak seni bikere sevmediyse naparsan yap kalbine giremezsin

Yorumları okudum da ,size uzaklaş diyenlere yapamıyorum,kopamıyorum,beni çeken birşey var diyorsunuz.Siz bunu zaten kafanızda bitirmiyorsunuz,bitirmek de istemiyorsunuz açıkcası.
O zaman size ne konuda yardımcı olunmasını istiyorsunuz ? Yardım değil de sadece anlatıp içinizi rahatlatmak mı ? Biz de ona göre yorum yapalım.

Bizlerin çocukluktan itibaren oluşturduğu çeşitli kalıplar vardır. Biz buna psikolojide şemalar deriz. Özellikle ilişkiler konusunda bu şemalarımızı tetikleyen ve doğrulayan kişileri çok çekici buluruz. Bu kişi sizin kendinize ve ilişkilere dair bir ya da birden çok şemanızı tetikliyor belli ki. O yüzden kendinize çok yakın hissediyorsunuz. Size önerim psikolojik destek alarak bunun farkına varmanız olur. Şemalarımız elbette çok çabuk değişmez fakat çaba göstererek ve farkındalık kazanarak bunu dönüştürmemiz mümkün. Bilişsel-Davranışçı terapiden faydalanmanızı öneririm. Başlangıçta mutlaka bir direnç olacaktır ancak iyi bir klinik psikologla bu direnci aşabilirsiniz.

Bence bi an gelecek ve kopacak gücü bulacaksiniz.. muhtemelen hiç unutmayacaksiniz ama en hayirlisi ayrilmakti diyip avunacaksınız.. seveceğiniz sevileceginiz huzurlu mutlu bir ilişkiniz olduğunda artik iyi olacaksınız..

Senin kendine olan saygini iliskide oldugun kisiyi aldatacak kadar düsürebiliyorsa bir insan, o zaman ne olsa olsun degmez. Dogru insan seni hep kendini gelistirmeye daha iyi olmaya tesvik eder. Asaya cekmez. Bence bu anlattiklariniz tutku da degil. Disfonksiyonel bir iliski sadece.Henüz kendinize olan sayginiz ve sevginiz yeterli kadar gelismemis onun icin bunun farkinda henüz degilsiniz.
Bundan bende eminim doğru olduğunu dusunuyorum; kendime olan sevgım gercekten hıc yok, anneme dahi sürekli beni sevıyormusun diye soruyorum belki de istemsiz ama bunu yapıyorum.

Tutku mutku yetmez bacım, eşimle evlenmeden önce ve evlendiğimiz ilk yıl o dediğin şeyler her sorunu çözüyordu, sarıl seviş olup gidecek sanıyorsun ama uzun vadeli bir ilişki hele ki evlilik düşünüyorsan bu adama yol ver ama yok biraz takılırım eğlence ayıplı işler diyorsan ciddi düşünmeden devam et çünkü elindeki mal belli, bundan anca lastikli don olur.:KK70:
Aynen bende farkındayım sanırım amacım bunları yok etmeden adamı değiştirmeye calısmaktı ancak basarılı olamadım..

Birileri sarsip kendine getirmezse seni , yanlışın ucundan köşesinden tutup yapisacaksin yine yakasına .. kısaca demek istediğim ,bu ilişkiden ne sana ne sevgiline hayır gelmez :) sevmek mi istiyosun ? Bekle ,zaman tanı kendine ..ani yaşamak değilse niyetin ,doğru zaman ,doğru insan = zaman
Benım kendimde cozemedıgım bu zaten sevmek ve sevılmek asırı istiyorum ve bu adamda baska seyler besledıgımden onla olsun istiyorum bu sevgi de belki de değiştirmeye çalısıyorum ancak bunuda başaramıyorum..

Benım kendimde cozemedıgım bu zaten sevmek ve sevılmek asırı istiyorum ve bu adamda baska seyler besledıgımden onla olsun istiyorum bu sevgi de belki de değiştirmeye çalısıyorum ancak bunuda başaramıyorum..
O yüzden yapman gereken bu hint kumaşından uzak durmak .. türünün son örneği değil ya ..

Yorumları okudum da ,size uzaklaş diyenlere yapamıyorum,kopamıyorum,beni çeken birşey var diyorsunuz.Siz bunu zaten kafanızda bitirmiyorsunuz,bitirmek de istemiyorsunuz açıkcası.
O zaman size ne konuda yardımcı olunmasını istiyorsunuz ? Yardım değil de sadece anlatıp içinizi rahatlatmak mı ? Biz de ona göre yorum yapalım.
Haklısınız ben bile kendim kabul edemiyorum kendi hislerimi yaptıklarımı ettiklerimi kabul edemıyorum hıc birini herseye rağmen istememe kızıyorum. Elim kolum baglanmıs gibi hissediyorum. Cok canım yanıyor. Sürekli dua edıyorum bir cıkıs yolu olsun diye. İçimden söküp atamıyorken birini unutmak da istemıyorum sanırım su an . İyi oldugumdan da emin değilim.

Back
X